Bye Bye Box

Toen de “mevrouw de fotograaf van de makelaar” ruim twee jaar geleden langs zou komen om verkoopfoto’s van ons oude huis te maken, kregen we een to-do lijstje. Daarin stond dat het huis ook zo leeg mogelijk moest zijn. Weg met de troep. Al onze troep gooiden we in de box: speelgoed van de kids, wippertje, jassen, spelcomputers, bakjes, potjes, vogelkooi. Hoppa. Tijdens het foto’s maken verschoven wij de overvolle box door de hele kamer. Werden er foto’s van links gemaakt, stond de box rechts. Werden er foto’s van rechts gemaakt….afijn, je snapt het wel. Dat was het moment waarop ik me hardop heb afgevraagd hoe mensen zonder box überhaupt kunnen overleven. Hoe ze een fotoshoot van het huis kunnen overleven bedoelde ik. Want we hadden tot die dag de box nog nooit zo intensief gebruikt.

byebyebox3Toen Boaz nog een Boazje was en ik van voor tot achter nog niet wist hoe je een moeder moest zijn dacht ik dat de box een van die dingen was die gewoon erbij hoorden. Of ik het nou leuk vond of niet (het babybadje op standaard, of een traphekje vind ik trouwens ook van die nutteloze ding die je “hoort” te hebben” pootuittrekkerij als je het mij vraagt 🙂 ) Elf maanden heb ik het volgehouden het onding in de kamer te laten staan. En toen moest er plaats worden gemaakt voor de kerstboom. Beste excuus ooit! Box eruit, kerstboom erin, mama blij, Boaz vrij! Nu hadden we ook nog ruimte voor een echt speelhoekje! ( Het was toen trouwens wel half november, niet dat ik begin juni de kerstboom al had staan om maar een excuus te hebben.)

byebyebox2Hoeveel opmerkingen ik toen wel niet kreeg. “Wat nou als hij overal aan gaat zitten. Wat nou als je even naar het toilet moet. Wat nou als hij in de keukenkastjes naar chemische schoonmaakmiddelen gaat zoeken. Wat nou als hij gaat lopen. Dan ga je de box wel missen!” Nou, niet dus. We hebben Boaz geleerd dat hij niet overal aan mag zitten, we hebben geen kristal in huis dus mocht er een keer iets mis gaan is er geen man overboord. Naar het toilet doe je toch alleen maar smorgens als iedereen nog slaapt of savonds laat als je moeder bent toch? Wij hadden schoonmaakmiddelen weg gezet en in de onderste lades voornamelijk plastic bordjes en bestek liggen dus geen punt. En dat lopen, dat ging heel goed! Door de hele kamer, waar hij lekker de ruimte had!  Ik heb hem trouwens heus wel eens uit een la, een kastje of een droogtrommel moeten vissen hoor. Het gaat hier ook niet helemaal vlekkeloos en over rozen natuurlijk. En het blijft een “de Wolf”.

Ten tijde dat Midas nog een Mini Midasje was heb ik hem regelmatig in de box gelegd. Ik kon nog niet zo ver voorover buigen dus een kleedje op de grond was nog niet echt handig. Om voor ieder hazesslaapje de trap op te gaan om hem in bed te leggen (wat natuurlijk wel hoort enzo…) had ik gewoon ook geen zin in. Keizersnede is niet echt traploopmarathon-proof, kan ik je vertellen.

Maar Midasje werd al snel een Midas die ook prima in het wippertje kon zitten, en niet veel later in de Bumbo stoel, en lang daarna in de kinderstoel. Zat hij niet bij mij aan tafel dan lag hij het liefste op een kleed met Boaz te spelen. Die kleedjes, het speelgoed, de Bumbostoel belandden iedere avond op een hoopje in de box. Opgeruimd staat netjes. Waanzin! Die overvolle box was natuurlijk ook geen gezicht.

byebyeboxEen dag na de fotoshoot heb ik eigenhandig, met “hele goede hulp” van Boaz de box uit elkaar gehaald. Heerlijk die ruimte!  Nu spelen de jongens regelmatig samen op een kleed. Boaz bouwt, Midas sloopt en doet af en toe een rol-poging. Midas doet trouwens ook vaak even een hazesslaapje op een kleedje. In huize de Wolf doen wij niet langer aan ophokken. En wees nou eerlijk: dit is toch een geweldig uitzicht!


6 reacties op ‘Bye Bye Box

  1. Leuk stukje! Hier is de box wel de enige optie voor een single mom om te douchen zonder bang te zijn dat er terwijl een ongeluk gebeurt… Zoon krijgt altijd iets leuks mee in de box en vindt het niet erg. Hij zit er trouwens nooit in op andere momenten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s