vrijgezellenfeestje overleven.

IMG_20150817_145303Nooit eerder had ik een vrijgezellenfeest. Nou ben ik met mijn 32 lentes (en 64 winters als je eerlijk bent over de Nederlandse zomers) ook nog wel extreem jong natuurlijk. Maar afgelopen weekend was het dan ein-de-lijk zover! Een hele dag feesten omdat mijn lieve oudklasgenootje  over twee weekjes met haar hubby to be gaat trouwen!

Andere vriendinnetjes waren ’s morgens in alle vroegte al bij Laura in Apeldoorn haar huis binnengestormd om haar te verrassen met een champagne ontbijtje. Omdat ik niet echt in de buurt woon, ging ik samen met nog een oud-klasgenootje rechtstreeks naar Amsterdam.

De planning: borrelboottocht door de grachten, wallentoer met gids en een hapje eten. Daarna was er mogelijkheid tot uitgaan tot in de kleine uurtjes en slapen in een hostel. Met het oog op de volgende dag, papflesjes in de vroege ochtend en een high tea met een ander vriendinnetje in de middag had ik al eerder besloten het verstandiger was dat ik na het eten weer richting “het oast’n” te gaan. Dat is immers ook nog een lange reis van 2+ uur.

IMG_20150816_102928De boottocht begon, zonder bekertjes om de wijn in te doen, nogal suf, maar even aanmeren naast een AH om voorraad plastic bekertjes in te slaan en dat probleem was snel opgelost. Daarna werd het snel heel erg gezellig. De vrijgezel vond het gelukkig ook allemaal geweldig en wonder boven wonder bleef het ook nog droog! Van Amsterdam zelf hebben we tijdens de tocht weinig gezien. Hoewel we wel even snel een foto’tje van de zeven bruggetjes hebben gemaakt. Ik mocht zelfs nog even varen! (drie hele seconden)

Het bier op de borrelboot zat bij de prijs is. Volle blikjes bier in de boot laten liggen vond ik, oerhollandse dronken meid, eeuwig zonde. Daarom gooide ik voor het verlaten van de boot, mijn veel te grote tas vol met blikjes bier. Helemaal niet aan gedacht dat blikjes bier zwaar zijn. Na vijf minuten was ik er ook wel klaar mee en heb het bier aan dankbare toeristen uitgedeeld. (Een zwerver wilde mijn blikje niet aannemen, en ook geen cola, en ook geen borrelnootjes! Nou vraag ik je: das toch ondankbaar?) De toeristen waren gelukkig wel blij met mijn gulle actie en noemden mij : the beerfairy. Das toch lief hé?

IMG_20150817_145221Na een toer over de wallen (ik kan me toch echt niet indenken dat al die meiden daar vrijwillig en zielsgelukkig staan) en een hapje eten in een super gezellig restaurantje heb ik de bride to be en nog een hele bende vrolijke vriendinnen in een karaokebar achter gelaten. Zij zijn nog door gegaan tot in de vroege uurtjes. Ik ben met mijn vriendinnetje en toekomstige buurmeisje naar huis gegaan.


4 reacties op ‘vrijgezellenfeestje overleven.

  1. Ik heb duidelijk trouwlustigere vriendinnen of vrijgezellenfeestjes zijn populairder in België (geloof ik nooit …). Slechts 30 lentes oud, al 5 vrijgezellenfeesten achter de rug waarvan 4 als lid van organiserend comité. Zag er leuk uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.