high tea “de oale zessprong”

IMG_20150818_212140Afgelopen zondag hield mijn vriendinnetje haar verjaardag bij “de oale zessprong” . Zonder mannenen kinderen, maar met de dames, thee, taartjes en heel veel lekkers. Wat een heerlijke plek om bij te komen van een vrijgezellenfeestje.

Het regende pijpenstelen, het kwam met bakken uit de lucht, er was geen stipje helderblauw te vinden in de grote Twentse hele lucht. Je snapt het wel. Het was klootjesweer. En toch zaten we daar, in een tuintje in Boekelo onder een veranda, heerlijk. Er lagen dekentjes over de stoelen die we als oude dametjes om ons heen konden wikkelen en mooie theekannetjes heet water werden aan de lopende band aangeleverd. Dit was gewoon genieten!

Nadat de familie Bollegraf in 2007 hun stalletje hebben omgebouwd tot super schattige, uiterst uitnodigend Bed&Breakfast kregen ze de smaak te pakken. In 2009 hebben ze ook hun tuin daarom een make-over gegeven en er een theetuin van gemaakt. De tuin is versiert met zoete slingers, tafeltjes met liefelijke kanten kleedjes, mooi sierlijk theeservies en heel veel gezellige stoeltjes en bankjes. Het klinkt zoet en popperig, en dat is het ook. Maar op een geweldig goed geslaagde manier. Sinds 2012 hebben ze er een brocantewinkeltje bij, zodat je de superleuke stijl mee kunt nemen naar huis.

IMG_20150818_211839De hele middag konden we zelf verschillende soorten losse thee uitkiezen. Ik koos voor de “geluksthee”, rooibosthee met gesuikerde amandelen en roze suikerhartjes. Het was zo lekker dat ik niet eens meer een ander soort heb geprobeerd! We kregen eerst scones met cream en jam om vervolgens helemaal goed verwend te worden met zoete taart, hartige taart, hartige scones, bonbons, koekjes, brownies, worteltaart, verse aardbeitjes, komkommersandwiches en petit fours. Zitten, vreten en gezelligheid. Een heerlijk tijdverdrijf op een brakke zondagmiddag!

Het bewijs dat de wereld toch nog niet helemaal naar de kloten is, vond ik in een kastje in een hoek van de veranda waar wij onder zaten. In het kastje staan een paar flessen water waarmee een senseo of een waterkoker kan worden gevuld. Thee, koffie en soep staat klaar voor wie dat nodig heeft. Er liggen boekjes met fietsroutes en andere informatie uit de omgeving. Mocht “de oale zessprong” dichtzitten kunnen vermoeide, hongerige of dorstige voorbijgangers toch even plaats nemen om bij te komen. Geweldig toch?

Wil jij ook een keertje genieten van een heerlijke high tea op een geweldige locatie? Zoek je nog een toplocatie voor een babyshower of een feestje?  Of wil je een keertje overnachten op een van de mooiste plekjes van Twente? Kijk dan even op de site van “De oale zessprong” voor alle informatie! Ik zeg: doen!

Advertenties

One thought on “high tea “de oale zessprong”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s