#mobileprint

Ik ben dol, dol, ik zeg het je, dol op foto’s maken. Tot aan de irritatie van mijn foto objecten aan toe. Ik ben misschien nog wel doller op het bewerken van de gemaakte foto’s op instagram. (Ik post ze niet eens altijd maar die kleine vierkante foto’tjes, met die mooie filters staan zo veel mooier in mijn telefoonfotoalbum)

Enkele weken geleden werd mij gevraagd foto’s van de jongens “afgedrukt” mee te nemen naar het KDV.Ook werd ons gevraagd een foto van het hele gezin mee te nemen naar de bruiloft.

Nee, HEMA, jullie bedankt!
Nee, HEMA, jullie bedankt!

Tuurlijk, dacht ik. Dat regel ik, dacht ik. Ik heb zo veel foto’s van de jongens als wel van ons gezinnetje dus dat komt helemaal dik in orde, dacht ik. Beetje vergeten dat je, als je daadwerkelijk foto’s mee wilt nemen, je ze geprint mee moet nemen. Welke digibetische hyperouderwetse anti-nerd print er tegenwoordig nog foto’s? Dat is toch zó 1992? Dacht ik ook. Ja, af en toe denk ik best wel veel.

Nou zul je misschien denken dat ik onder een steen woon. Maar echt, de hele moderne, hippe manier van foto’s printen is compleet langs mij heen gegaan. Tot vorige week, toen ik wel moest, en ik met heel veel haast en zere voeten door mijn nieuwe laarzen 2 uur voor de bruiloft de HEMA binnen snelde.  Om een lang verhaal kort te maken: het is me niet gelukt om met een geprinte foto op de bruiloft te verschijnen en ook het KDV wacht nog steeds op een foto van de jongens. Digibetische hyperouderwetse anti-nerd die ik ben…

IMG_20150904_164452Om mezelf te ontplooien, te ontwikkelen, hip te zijn en te blijven besloot ik toch een paar foto’s te laten afdrukken bij de HEMA. Gewoon, om te zien of het echt allemaal zo baanbrekend vernieuwend is als het lijkt. En vanmiddag mocht ik ze dan eindelijk ophalen! Ondanks mijn volste vertrouwen in de kwaliteit en leukigheid die ik van HEMA gewend ben was ik super nieuwsgierig. De medewerkster overhandigde mij een doosje van 10×10 (zo op het oog gegokt) en ik moest bedwingen om het niet daar te plekke open te rukken om de inhoud te bewonderen. Grote meid die ik ben lukte het me om dit 5 minuten uit te stellen tot ik thuis was.

Een lichtelijke teleurstelling overmeesterde mij toen ik het doosje opende en geen 10×10 foto’s maar 5×5 mini foto’s zag zitten. Totdat ik de minifoto’s een goed ging bekijken. De foto’s (die ik via instagram heel gemakkelijk kon selecteren) zijn op prachtig dik papier afgedrukt. De kwaliteit van de foto’s, vooral de zwart-wit foto’s, vind ikzelf) is geweldig. Het zijn net kleine ansichtkaartjes. Ze passen perfect in je portemonnee, nog beter in je clutch en zijn superleuk om uit te delen. Denk je eens in, zo’n klein kaartje met een foto van je pasgeboren uk vast maken aan de geboortesuikers. Een mobileprint op een reep Tony’s Chocolonely karamel/zeezout geplakt als bedankje voor de juffen van school. Of je drukt van een hele bende foto’s van de kids (of de hond, of de goudvis) twee keer af en je hebt een het allerbeste memorie-spel ooit (in de geschiedenis van memorie-spellen én tijd!)  voor opa’s en oma’s (leuk voor kerst!).

IMG_20150904_164418Ik ben om. Foto’s printen is hip. Ik heb het idee dat er nog heel veel meer bestellingen aan komen, want HEMA heeft nog veel meer opties om je herinneringen af te laten drukken. En die moét ik gewoon testen. Oh en vond je mijn mini-foto-kaart ideetjes niet leuk genoeg, kijk dan even op de blog van het geweldig leuke mens, en sinds kort blogster voor HEMA (!) Nikki. Zij heeft nog veel meer tips!

 

Advertenties

3 thoughts on “#mobileprint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s