After summer tag.

Ik heb me al een paar keer flink moeten inhouden om niet de verwarming op turbo te zetten. Ik mis de warmte die we een paar dagen mochten voelen, proeven, ruiken. Dankzij “In a flow around the world” en haar “After summer tag” mocht ik de zomer van 2015 heel even, in sneltreinvaart, nog een keertje beleven!

Omschrijf je zomer in drie woorden…
Zomer? Kort. Super kort. Totaal lang me heen gegaan. Ik heb in de zomer best veel gewerkt. Wij hadden pas “zomervakantie” toen de rest van het land al weer lang en breed aan het werk was/naar school was. De eerste week heb je kunnen lezen. De tweede week vrij (David moest toen wel weer werken) heb ik me voornamelijk bezig gehouden met puinruimen, administratie wegwerken, voorbereidingen treffen voor de voortuinverkoop en slapen. We hebben in de zomermaanden wel een paar heerlijke dagen Rutbeek gedaan maar deze zomer komt niet in mijn lijstje : epische zomers.

wpid-wp-1442339959946.jpegWat was het leukste uitje in de zomervakantie?
De bruiloft van mijn vriendinnetje Laura. Niet alleen om de bruiloft (die gewoon perfect was) maar er gewoon even uit zijn zonder kids. David en ik alleen. Roadtrip door Nederland (Apeldoorn, Augustinusga, Enschede) was gewoon ons hoogtepunt. Suf he?

Wat was je favoriete zomerse drankje?
Mimosa’s! We hebben er veel te weinig van gedronken maar we hebben het wel gedronken toen het om de knikkers ging! De dag beginnen met een glaasje Mimosa’s om te vieren dat de financiering voor het nieuwe huis rond is. That’s the way to do it!

Wat was je favoriete zomeroutfit?

Ik ontdekte de lange rok deze zomer. Wat een genot! Tijdens mijn eerste dag in lange, grijze rok vond ik mezelf heel hip and happening tot ik een jong grietje in een zelfde soort rok, met loeihoge split en billen als bowlingballen zag. Dus zó hoor je zo’n rok te dragen. Maar goed, alle schaamte voorbij en ik heb deze, een gestreepte versie, heel veel aangehad afgelopen zomer! Lekker ook om de zoom onder het randje van de bikini te stoppen. Heb je in een handomdraai een kort ballon-achtig rokje.

wpid-wp-1442339996459.jpegWat was het favoriete speelgoed van je kinderen?
Het zwembadje. Een iemiemini klein zwembandje waar telkens maar een klein laagje warm water in werd gedaan. Maar meer hadden de twee waterratjes echt niet nodig.

Wat was je favoriete zomerse maaltijd?
Oooh lastig! We hebben veel lekkers gegeten! Spek van wild zwijn op verse broodjes was erg fijn. En de high tea bij “de oale zevensprong” was ook fingerlicking good! Oh en de salade met mozzarella en knoflook-champignons, mogen we ook niet vergeten!

Wat vond je het leukste zomerliedje?
Beetje op de valreep maar Macklemore’s “downtown” wordt sinds moment go echt grijs gedraaid hier. Zodra we “downtown” deezeren begint Boaz al enthousiast te springen en te roepen dat dit zijn lievelingsliedje is.

wpid-wp-1442340009559.jpegWat waren de leukste zomeroutfits van je kinderen?

Midas heeft veel in zijn rompertjes gelegen, of alleen een luier (of gewoon een lange broek en een shirt en een vest want laten we eerlijk wezen. het was af en toe best koud!) . Boaz liep voornamelijk in een korte spijkerbroek of een van zijn zwembroekjes met een shirtje en blote voeten. Wij houden niet zo van schoenen.

Wat was het leukste boek dat je deze zomer las?
Lezen? mwahahahaha Wel heb ik flink genetflixd. Telt dat ook? “Grimm” “Bloodline” “Grace and Frankie” “Penny Dreadful”. Af en toe heb ik daarvan de ondertiteling gelezen. Ik reken het goed.

Ben je op vakantie geweest? Zo ja, waar ben je heen geweest?
We hebben wel veel ondernomen tijdens ons weekje samen vrij. Maar niet echt “op vakantie”.

bruiloftDroeg je liever een korte broek met een shirtje of een jurkje?
Bij ons in de achtertuin droeg ik wel eens een korte broek. Of een bikinibroekje met een shirtje. Ik heb serieuse pogingen ondernomen om mijn melkflessen te bruinen. Dikke vette faill. Dat terzijde. In de echte wereld heb ik voornamelijk spijkerbroeken en maxirokken gedragen. Vond het al een hele vooruitgang dat ik mijn dikke bovenarmen inclusief enorme kipfiletjes bloot heb gesteld aan daglicht en de medemens. Al heb ik zowaar voor de gelegenheid een jurkje mét zonder mouwen aangehad en dat stond best leuk!

wpid-wp-1442340441028.jpegGing je liever naar het strand of het zwembad?
Het Rutbeekstrandje vind ik heel fijn. Niet alleen om te zonnen en te zwemmen maar ook om lange warme zomeravonden te blijven zitten met de kont in het zand de dag af te sluiten met een bbq en mimosa’s en spelende kindjes en slapende baby’s.

Als ik het zo terug kijk heb ik helemaal niet zo’n hele vervelende zomer gehad. Waar zo’n tag toch allemaal wel niet goed voor is! Thnx Jess!


2 reacties op ‘After summer tag.

  1. Leuke post. Je schrijft altijd over je gewicht, maar als ik je zo op de foto’s zie vraag ik me af waarom je moet afvallen en ik vind je er altijd zo mooi expressief uitzien. Ik zou blij zijn als ik er uit zag zoals jij. En je hebt zo schattige kindjes, och!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s