voortuinverkoop

Een tijdje geleden kochten wij een huis. Kort daarna zetten wij ook ons huis te koop. Top volgorde stresslevel-gewijs *sarcasm off*. Aangezien wij, mijn lieftallige hubby en ik, op een bed na nog nooit iets nieuws samen hebben gekocht, hopen we dat we dit in het nieuwe huis wel kunnen doen. Gewoon een keertje wat anders dan bij elkaar geraapte spulletjes, goedbedoelde left-overs van anderen of opknappertjes van de tweedehandswinkels. We zijn altijd heel dankbaar geweest, en ons huis was ook best gezellig. Maar niet helemaal onze stijl.

Mede hierdoor begon enkele weken mijn “marktplaats-drang”, mijn “verkoop-koorts”. Alles moest weg, het huis moest leeg, schoon, fris, licht. De oude meuk mocht voor een prikkie weg. Ik heb arme Boaz zelfs een keer wijs gemaakt dat ik hem ook op Marktplaats wilde zetten. (Je hoeft het AMK niet te bellen. We zijn ondertussen weer vriendjes) Marktplaats is leuk, maar het gaat niet altijd heel erg snel. Foto’s maken, beetje leuk bewerken, op de site zetten en wachten. Mensen gaan bieden, mailen dat ze het mogen hebben, nee toch maar niet… aaargh! Dat moet sneller! Efficiënter!

Ik had het daarom al een tijdje in gedachten om een keer een voortuinverkoop te houden. Alles in de voortuin en in één keer alles verkopen. Ideaal toch? Ik gooide een balletje op bij mijn buurvrouw die enthousiast was. Nog een buurvrouw wilde ook wel mee doen en wilde ook wel flyers maken. En zo werd mijn projectje steeds groter en gezelliger.

IMG_20150915_231010Flyers werden uitgedeeld en steeds meer buren besloten mee te doen. Ik opende een Facebookpagina, mailde naar de “huis aan huis” en “uit in Enschede” om onze rommelmarkt ook te promoten. Ook plaatste ik al heel veel spulletjes op Marktplaats en verkooppagina’s op Facebook met de uitnodiging dat geïnteresseerden tijdens de voortuinverkoop van harte welkom waren om rond te komen snuffelen en,natuurlijk, te kopen! Na weken van flinke voorbereiding kwam de dag steeds dichterbij en werd ik steeds zenuwachtiger of er überhaupt wel iemand zou komen.  Vol goede moed zetten wij de avond ervoor toch maar een tent op in onze voortuin en om acht uur de volgende morgen stond ik met meubeltjes te slepen, dozen uit te pakken, jurkjes op te hangen en alles gezellig te maken. En dat deed de buurvrouw ook, en de overbuurvrouw, en twee buren verderop, de buurvrouw aan het einde van de straat en ook de buurman daar tegenover. In totaal deden er dertien buren mee. De sfeer zat er al heel vroeg in er was er niemand gekomen dan hadden we het nog heel gezellig gehad met z’n allen, de wijn en de heerlijke broodjes braadworst en verse patat van de overbuurman.

IMG_20150915_230721Om half elf (een half uur voor dat we zouden beginnen!) liepen de eerste koopjesjagers al rond te snuffelen! Een uur later was het gewoon gezellig druk en waren de eerste keiharde euro’s al verdiend. Kinderen vermaakten zich prima op het springkussen en de grabbelton was ook een groot succes (snoep grabbelen doet het goed)Tot half drie hadden we amper tijd om een wijntje te drinken met de buren, zo druk was het. Mensen bleven on ze Brink binnendruppelen en vielen er geen druppels uit de lucht. Het was perfect! Daarna werd het wat rustiger, mede door de singelloop van Enschede en het slechtere weer gok ik, maar we hadden meer dan voldoende verkocht en alle buren waren enthousiast en tevreden. Er werd zelfs al gespeculeerd om het volgend jaar grootser en professioneler aan te pakken.

IMG_20150915_231053De volgende dag heb ik 4 grote zakken vol met overgebleven kinderkleding naar het “Leger des Heils”gebracht. Dit leverde me geen geld op. Wel heel veel karmapunten en een lege kledingkast. Er kwamen nog laatkomers die zondag niet konden komen maar toch nog een paar spulletjes van mij wilden overnemen. Ik mocht nog het een en ander wegsturen dankzij verkoop via de #instagramkoopjeshoek en deze week komen er, als het goed is, nog twee kopers voor een klein kastje en een commode.

Mijn huis is leeg. Mijn schuur is leger. Mijn zolder is leger. Mijn portemonnee is voller (ondertussen ook weer leeg, dat ter zijde) en we zijn weer een heel veel leuke herinneringen met de buurtjes rijker. De voortuinverkoop was uitgegroeid van een simpel ideetje naar een heus evenement, en het was super geslaagd! Een voortuinverkoop organiseren? Dit kan ik gewoon!

Advertenties

3 thoughts on “voortuinverkoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s