Bios-date! De Kleine Prins

wpid-wp-1442769148138.jpegVroeger, 1998 ofzo, toen er nog van die hele oude films op woensdagmiddag op tv waren, zag ik ooit “the little prince”. ik kan me niet heel veel van de film herinneren, alleen dat Gene Wilder schitterde in de rol van ‘vos’ en dat ik enorm moest huilen. Zo erg dat ik een deel van de film gemist heb. Toch was het voor de kleine prins en mijzelf liefde op het eerste gezicht.

Jaren later kocht ik in Parijs een speciale uitgave van ‘Le Petit Prince’ in het Frans met het goede voornemen deze ooit te kunnen lezen, en Boaz kreeg een prachtig grote pop-up versie van ditzelfde prachtige verhaal.

Toen bleek dat er een moderne versie van deze klassieker in de bioscoop zou verschijnen, planden Boaz en ik een biosdate.Vandaag was het dan eindelijk zo ver!

wpid-wp-1442768805488.jpegIn de film vertelt een excentrieke  buurman, de piloot, over zijn ontmoeting met de kleine prins. Tijdens deze raamvertelling wordt je meegevoerd in een sprookjesachtige stop-motion wereld waarin de figuren zijn geïnspireerd op de originele aquarellen van Antoine de Saint -Exupery, de schrijver van “Le petit Prince” zelf.  Waar het boek wonderschoon poëtisch en dramatisch eindigt, en nu weet ik weer waarom ik zo moest huilen, gaat de film gelukkig nog even door! Een veel bevredigender en kindvriendelijker einde volgt.

Voor Boaz waren de stop-motion delen een feest van herkenning en zat hij niet alleen op het puntje van de stoel, tijdens een groot deel ging hij van enthousiasme staan!

wpid-wp-1442769067135.jpegIk moet met schaamte toegeven dat ik  tijdens deze film, bedoeld voor alle leeftijden, af en toe mijn telefoon erbij pakte voor afleiding om te voorkomen dat de tranen over mijn wangen rolden. Noem het emotionele incontinentie. Ik ben in ieder geval diep onder de indruk van deze film die door de verschillende technieken en lagen geschikt voor jong en oud!
Deze mama-zoon date was, mede door de roze m&m’s en de nachos, maar zeker door de film super geslaagd!


Een reactie op “Bios-date! De Kleine Prins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.