zes uurtjes kindloos (is genoeg)

wpid-wp-1443880928266.jpegIk werd die ochtend (na vier uur slaap en alles behalve klaar om wakker te worden) gewekt door de wekker in plaats van het geschreeuw van een hongerig monster. Ik drukte de snooze-knop in en heb me nog een keertje omgedraaid. Dat kon want zodra de wekker uit was, was het weer super stil in huis. Dat gebeurt niet vaak, daar moet je van genieten.

Normaal wisselen David en ik elkaar qua werk vaak af. Dan is hij net in huis als ik weg moet, en als hij weg moet, ben ik in huis. We proberen zo veel mogelijk onze diensten op elkaar af te stemmen zodat we geen oppas nodig hebben. Maar nu David met een opleiding in Utrecht en een opleiding in Amsterdam bezig is, is hij vaak veel later in huis. Ik had zijn planning niet in de gaten gehouden toen ik mijn collega vertelde dat ik haar avonddienst wel wilde overnemen. Lang verhaal kort. We hadden oppas nodig tot diep in de nacht en uit logeren sturen leek een betere oplossing. De jongens konden bij mijn schoonmoeder terecht en zo kwam het dat wij een hele nacht kindloos waren.

Nou was het met ons werkschema niet bepaald een lekker relaxt nachtje. David was om middernacht thuis, ik rond half twee. David moest om kwart voor zeven weer in de bus zitten en ik moest de kids om half acht bij mijn schoonmoeder ophalen. En toch. Die paar uurtjes dat we alleen waren, waren best fijn! Normaal knal ik zodra ik thuis kom weer in mijn moedermodus. Dan loop ik meteen door naar boven om Boaz een beetje wakker te maken, om hem te zeggen hoeveel ik van hem houd en hem duizend kusjes te geven (slecht, I KNOW, maar Boaz slaapt daarna altijd meteen weer in dus ik vind dat ik hem wel een beetje mag wakker maken). Vervolgens door om Midas onder zijn dekentje te leggen en ook een klein kusje te geven. God verhoede dat hij wakker wordt en honger heeft. Nu kroop ik meteen naast David… 😉

moekekoek
moekekoek

De volgende ochtend, na mijn snooze-sessie, kon ik alléén naar het toilet. Geen piepende baby die, je raadt het al, alweer honger heeft. Geen peuter-bijna-kleuter die heel erg graag wil weten waarvoor een tampon dient en dat hij eigenlijk ook heel erg nodig moet waardoor ik hem, om te voorkomen dat hij zichzelf en de rest van de badkamer onder pist, met een ninjamove in de douche moet tillen waar hij in het doucheputje kan plassen.

Ik kon vervolgens alleen (ALLEEN!) douchen. Een kwartier lang! Dat kon voor het laatst ergens half december 2011 geloof ik.

We hoefden die ochtend niet te speuren naar matchende mini sokken of glazen omgevallen melk opdweilen of te luisteren naar de vreselijke irritante stem van “Penelope”. Dat zijn momentjes die je moet koesteren. 

wpid-wp-1443880924174.jpegOk, Na deze oase van rust moest ik mezelf wel opsplitsen om op tijd de kids bij mijn schoonmoeder op te halen, heel veel kusjes en knuffels te geven want man o man o man wat heb ik die twee gemist, naar huis te brengen, om te kleden, tas in te pakken, naar kinderdagverblijf te brengen, snel langs de winkel te gaan voor ontbijt en lunch want dat is op vrijdag altijd op in Huize de Wolf en door naar mijn werk. Maar die qualitytime met David en een heel nanoseconde me-time was best fijn!

Advertenties

3 thoughts on “zes uurtjes kindloos (is genoeg)

  1. Haha, ik stond vanochtend relaxed te douchen, trots dat ik er op een jaar tijd in geslaagd ben het zo te organiseren dat ik dus om de twee dagen een douchemomentje kan nemen. De truuk? Geef me niet aan voor kindermishandeling, maar ik zet de kleuter en de peuter samen in de box en wet op youtube Maya de bij op.

    1. Haha geniaal!! Ik zet de kids ook wel eens voor de tv, maar douche is boven en durf ze niet erg lang beneden alleen te laten 😊😀 David is ambtenaar en studeert nog (overdag tot laat) ik werk als telefoniste en heb regelmatig avonddienst van 5 tot 1… Dus afwisselen 😊😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s