home sweet sold home

Vandaag precies vier jaar geleden kregen we het verlossende nieuws dat de koop van het huis dat we graag wilden hebben, door ging.  Dit nieuws kwam net op tijd want ik was hoogzwanger en had chronisch last van nesteldrang waar ik helemaal niets mee kon. Tuurlijk, in mijn hoofd was ik mijn flatje van veertig vierkante meter al aan het inrichten.

imageGewoon de kledingkasten in de woonkamer en een ledikantje strak naast ons bed. Verschonen kan wel op de kleine eettafel en de kleertjes hangen we gewoon aan de gordijnrails want een baby heeft echt geen design kinderkamer nodig. Liefde, en aandacht, af en toe een schone luier en een beetje eten. Meer niet. HAHAHAH….NO! Dat kun je nog zo vaak tegen een zwangere dame zeggen maar als ze geen plekje kan creëren voor haar hormoonverstorende bundle of joy, dan wordt ze gek. GEK kan ik je vertellen. Ik weet niet of dit voor iedere zwangere vrouw geldt, voor mij wel. 

 

Toen we dus op 28 oktober 2011 ( ik was 7 maanden zwanger en had maatje zeekoe plus) te horen kregen dat we toch echt een huisje kregen was ik meer dan gelukkig. Begin november kregen we de sleutel en kon het klusfestijn beginnen. De vorige bewoners vonden grote, witte tegels in de slaapkamers en een tl-balk in de woonkamer namelijk erg mooi. Wij niet.

Het weekend van 5 december gingen we over en ik had mezelf voorgenomen dat, wat er ook mocht gebeuren, er moest en zou sinterklaas gevierd worden, in ons nieuwe huis. Een goedheiligman, een paar pieten, een hele lading hyperactieve en gespannen kinderen, hun ouders en al het klusgestress van de afgelopen dagen was mij blijkbaar niet in de koude kleding gaan zitten want bij het volgende bezoek aan de verloskundige bleek mijn bloeddruk veel te hoog te zijn.

Op 13 december werd Boaz geboren. En terwijl ik in het ziekenhuis lag bij te komen van het hele moeder-worden-fenomeen werd er in ons huis nog flink door geklust en dat is eigenlijk nooit opgehouden.

IMG_20150707_205550In de afgelopen vier jaar hebben we er een nieuwe keuken in geplaatst, moest de kleedkamer plaats maken voor een babykamer, hebben we (ik) de muren in de woonkamer drie keer een andere kleur gegeven om het vervolgens te laten stucen en alles weer wit te maken. Moesten de grijze en paarse muren boven er ook aan geloven toen ik weer zwanger was en alles wit, witter, witst moest.

In de afgelopen vier jaar hebben we spontane buurtborrels buiten gehouden. Introduceerden we een jaarlijks buurtfeest, maakten we van Halloween een hele happening. Speelden de buurtkindjes samen buiten en moest ik Boaz steeds meer los laten, van voor de deur blijven, tot aan de lantaarnpaal, tot op de hoek en nu zelfs alleen naar het speeltuintje iets verder op. Naar dit huis namen we twee keer een pasgeboren kindje mee om hen een thuis te geven. Hielden we een geweldig geslaagde voortuinverkoop, renden we allemaal de oranje versierde brink op als het Nederlands elftal won, zochten alle buren met Pasen eieren in het bos en treurden we samen toen onze buurman op veel te jonge leeftijd overleed.

Vandaag, 28 oktober 2015, vier jaar nadat we het goede nieuw hoorde dat de koop door ging, hoorden we dat de verkoop van datzelfde huis door gaat. Dit was nooit ons droomhuis maar een noodoplossing omdat er toen, vier jaar geleden, geen andere optie voor ons was. Dit was altijd een huis voor even, tot we iets anders konden betalen. Dit was altijd een tussenoplossing geweest. En toch is dit huis een thuis voor ons geweest.

image

We kunnen niet wachten tot we gaan verhuizen. Een prachtig jaren ’30 huis. Groter, mooier, meer ons ding. Houten vloeren, aparte keuken, tuindeuren, een vaatwasser, een mega tuin en een bad!  En toch blijft het rijtjeshuisje aan die gezellige brink op de “bronx” altijd dat speciale eerste huisje van ons.


5 reacties op ‘home sweet sold home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s