Boaz is klaar voor de basisschool… en ik ook!

Ik zal even beginnen met een cliché, dan hebben we dat ook gehad.

wpid-wp-1446144551376.jpgOh M. G! Mijn mini Boaz wordt over zes weken al vier jaar. Vier jaar! Mag ik even?! Dat kleine mannetje dat ik gisteren voor het eerst in mijn armen sloot (zo lijkt het) is gewoon al 1416 dagen oud. Veertienhonderdzestien dagen! Hij veegt zijn eigen billen af en snijdt zelf zijn vlees! Wat gaat dat snel. Wat vliegt de tijd. Waar is mijn baby? Draag mij maar weg. *hysterie uit*

Goed, Boaz wordt dus bijna  vier en als je bijna vier bent mag je proefdraaien op de basisschool. Meneertje valt met zijn neus in de boter want tijdens een van zijn proefdraaidagen “komt Sin-ter-klaahaas ook, mama!” Oh noh! En hij is in die weken jarig dus hij mag trakteren én ze gaan allemaal leuke kerstdingen doen. Als dat geen ultiem perfecte wenperiode is dan weet ik het ook niet meer.

Boaz vraagt al regelmatig of hij al naar school mag. Ja, hij is er klaar voor…en ik ook!

wpid-wp-1446144569005.jpgBoaz barst van de energie. Gillen, rennen, springen, klimmen,gekke vragen stellen, zingen, dansen, had ik gekke  vragen stellen al genoemd? De he-le dag door…En het liefst wil hij dat ik met hem mee doe want alleen idioot doen is niets aan. Nou ben ik een natuurtalent in idioot doen maar mijn oude moeke lichaam houdt dat niet meer 24-7 vol.(Boaz is niet de enige die ouder wordt)  Zeker niet na een nachtdienst. School lijkt ons een goede plek om deze energie kwijt te kunnen zonder mij daar mee uit te putten.

Boaz wil zo graag met vriendjes spelen, maar de vriendjes hier in de buurt gaan allemaal al naar school. Als hij in zijn uppie voor het huis op het stoeprandje zit te wachten tot ze thuis komen dan breekt mijn hart.

wpid-wp-1446144580313.jpgBoaz is een heel leergierig en slim mannetje. Hoewel deze uber intelligente moeder op heel veel van zijn vragen een antwoord heeft, zijn die antwoorden niet altijd even kindvriendelijk. Ja he, hallo. Ik heb geen pedagogie gestudeerd. Als hij vraagt hoe drop wordt gemaakt zou mijn antwoord zo maar “koeienbotten” kunnen zijn. En als hij vraagt waar Midas was toen hij bij mij in de buik zat, dan is ons antwoord (mijn man is ook schuldig) “in de ballen van papa” . Zulke vragen kan een juf vast veel beter en minder banaal beantwoorden.

Wij houden van zingen. Al is het nog zo vals wat we uitkramen, dat weerhoudt ons er niet van om regelmatig uit volle borst een chanson in te zetten. Nou is mijn kinderliedjes repertoire niet enorm uitgebreid en zingen wij dus erg vaak de begintune van “waku waku” (kent u hem nog?!) of het liedje van “de Dinobaby’s”. Ik las laatst dat Johnny de Mol en Willeke Alberti nog regelmatig “samen zijn” zingen.. Nou Johnny, ik kan (oh en ik wil het ook echt wel heel graag, zwijmel ) je de hand schudden/zoenen want dat doen Boaz en ik ook bijna dagelijks! Hartstikke leuk natuurlijk, maar voor Boaz zou het ook leuk zijn als hij de liedjes van zijn leeftijdsgenoten leert mee te zingen… In de maneschijn, in de maneschijn dansen in je blote billen, das pas fijn

wpid-wp-1446144669749.jpgHoewel Boaz en Midas al een tijdje naar het kinderdagverblijf gaan en ze thuis ook veel samen zijn, is delen nog wel even een dingetje. Heel lang was alles van Boaz alleen en nu is zijn enige rivaal nog te klein om iets toe te eigenen (al doet deze laatste hij aardig zijn best om voor zichzelf op te komen). Wij gaan er van uit dat Boaz zijn deel-en-samen-speel-skills op school tot in de puntjes kan perfectioneren. Ik vermoed dat deze ontwikkeling op den duur thuis ook nog wel eens een hoop ellende zal voorkomen.

Het middagdutje is er, op een hoge uitzondering na, wel helemaal af bij Boaz. Bij Midas nog niet, en bij mij ook nog niet. Ik word al gelukkig bij de gedachte dat ik hem binnenkort bij school kan droppen om vervolgens weer mijn bed in te duiken. Ja, Hengelo, maak je maar op voor een tokkie invasie want deze loedermoeder ziet het niet zitten om tijdens haar minuscule slaaponerbrekinkje moeite te nemen om tot in de puntjes verzorgd het schoolplein op te wandelen als het plan eigenlijk toch gewoon is om binnen een uur weer in bed te liggen.

De afgelopen vier jaar zijn supersnel gegaan en hoewel ik, emotrut die ik ben, naar alle waarschijnlijkheid wel een oceaan of twee zal huilen als Boaz echt naar school gaat, zijn wij wel klaar voor deze nieuwe fase… Daarna mag de tijd wel weer een jaar of wat stil staan!


Een reactie op “Boaz is klaar voor de basisschool… en ik ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.