Vliegensvlugge Halloween snacks

wpid-dsc_1348.jpg Happy Halloween!!

Voor al die moeders (of vaders of opa’s of oma’s of de achterneef van sinterklaas zijn moeder) die niet heel veel tijd hebben en toch iets gruwelijks griezeligs op tafel willen toveren heb ik nog even een paar supersnelle snack-tips.

wpid-dsc_1337.jpgOreo spinnetjes

Ik zag deze helemaal niet zo griezelige maar eigenlijk super leuke spinnetjes al een paar keer online voorbij komen en de how to was, volgens al die beschrijvingen, dodelijk eenvoudig. Draaien, dropveterpootjes ertussen en weer vast drukken. Dat kan ik ook wel, dacht ik. NOT. Als je namelijk de koekjes weer op elkaar drukt, dan breken ze. Er moet dus een soort lijm tussen. Eetbare lijm. Lekkere eetbare lijm. Pindakaas!

Draai de koekjes van elkaar, smeer er een lepel pindakaas tussen, druk daar de dropveterpootjes in (ik deed er drie sliertjes tussen wat resulteert in zes  pootjes. Dat dit niet helemaal anatomisch correct is, weet ik.. maar ik heb ook nog nooit een spin met een oreo-afdruk op zijn rug gezien. Lang leve culinaire vrijheid)

Met decoratiestiften van Dr. Oetker plakte ik snoepoogjes boven op het koekje en tadaa: Spinnenkoekjes. Niet alleen heel erg leuk, heel erg lekker, maar ook nog eens heel erg snel en makkelijk te maken.

wpid-dsc_1314.jpgWitte Oreo griezeltjes.

Met oreo’s kun je nog veel meer leuke dingen doen. Behalve opvreten, gewoon hele pakken tegelijk. En dan extreem misselijk met een gelukszalige glimlach in een hoekje op de bank kruipen. Van de witte oreo’s, die overigens naar mijn mening nog veel lekkerder zijn, kun je met een beetje creativiteit en wederom de decostiften maak je in een handomdraai griezelkoekjes. Spookjes zijn niets meer dan twee oogjes en een open mondje. Een spinnenweb is er ook zo op getekend en als je nog een paar snoepoogjes overhebt dan is een mummie ook zo gemaakt. Leg de koekjes allemaal in de koelkast zodat de chocolade uit de decostiften stijf wordt.

wpid-img_20151030_155547.jpgOh ik maakte ook nog even snel een paar chocolat chip spinnenkoekjes, idee is van Food Love & Happiness, ik gebruikte alleen een kant en klaar pak van de Lidl en wederom de stiften om spinnen te maken. Slecht he? Ik maakte ook nog een stapeltje brownies, opgeleukt met halloweenprikkers.

Deze koekjes, brownies, en een mega grote bak snoep lijkt me voldoende. Waarschijnlijk is alles toch binnen twee minuten op. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Oh, tip van flip. Geef nooit een oreo aan een vermoeide baby.

Happy Halloween y’all!


Een reactie op “Vliegensvlugge Halloween snacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s