nieuwe bank… én stoel!

Een beter excuus voor een nieuwe bank dan een nieuw huis is er (denk ik) niet. De oude meuk hoeft dan niet mee, en hoeft ook niet even in de opslag. De oude meuk mag op Marktplaats en levert met een beetje geluk ook nog een paar euro op. Dat alleen al is een win,win, win situatie.

En dus bladerden wij al weken door foldertjes, lagen we tot diep in de nacht te pinteresten, en deden we inspiratie op op de vele prachtige interieuraccounts op instagram. Samen voor het eerst nieuwe meubels kopen was onze missie!

We waren het, beangstigend, best snel met elkaar eens over de stijl van onze toekomstige bank. David wil actief meebeslissen in het hele style gebeuren. Dodelijk vermoeiend soms.

Echt, meiden, klaag niet als je man niet mee wilt naar de Ikea, als je kerel geen zin heeft om de kleur verf op de muur te gaan uitzoeken, als je liefde het helemaal koud laat welke kleur kussentjes jij op de bank gooit. De tegenovergestelde situatie is namelijk ook echt strontvervelend.

Maar goed,  we wilden een bank op pootjes (zodat er gemakkelijk onder door gestofzuigd kon worden), een strakke bank, een beetje stoer, een beetje gek, een eyecatcher.

image

Mijn voorliefde ging uit naar een leren bank. Nee, niet een Nelly Veerkamp-wit leren-glibberbank.  De “slimm outside” bank van Loods 5 had mijn hart gestolen, maar mijn bankrekening schreeuwde achterlijk hard “nee, nee NEE!” en dus keek ik, met een klein beetje weemoed, verder naar een goede tweede keuze.

Mijn oog viel op een bank in een van de vele reclame foldertjes. Ik schoof het foldertje onder de neus van David zodat ook zijn oog er op kon vallen. We keken elkaar vervolgens in de ogen en wisten het. Dit is hem. Dé bank. Een okerkleurige stoere bank, op hoge pootjes, een beetje retro en een beetje gek en groot genoeg om met z’n allen lekker op te zitten. En, niet heel onbelangrijk, voor een leuk prijsje. Ik had banken gezien die vele malen duurder en lang niet zo bijzonder waren als deze. Met twee kinderen (zoals de mijne) en een hond lijkt me een stinkend dure bank gewoon weggegooid geld.

En dus gingen we op jacht naar díe bank.  We hebben ons nieuwe huis slechts één keer gezien voor we het kochten. We hebben geen idee wat precies de afmetingen van de ruimtes zijn, welke kleur de vloer precies is en hoe het lichtinval precies is. De bank daadwerkelijk kopen was daarom nog niet in de planning, maar we wilden hem gewoon graag in het echt zien.

image

In het echt was hij zo mogelijk nog mooier. We moesten en zouden deze bank hebben. Toen de verkoper ons vertelde dat deze bank in januari (als we daadwerkelijk in het huis wonen en we dus de ruimtes echt kunnen zien) waarschijnlijk uitverkocht zou zijn, twijfelden we geen minuut. Een krabbeltje, een aanbetaling en een kopje koffie verder en de bank was, op papier, van ons.

Ho! Wacht! Stop!

image

Zo soepeltjes ging het helemaal niet. We hadden namelijk ook een prachtige stoel uitgezocht. Een cognackleurige, leren fauteuil. In één woord prachtig. Maar een okerkleurige bank, een cognackleurige fauteuil en een houten vloer… ik zag het niet zitten. Het zou, in mijn fantasie, te bleh worden, te bruinig, te suf. David was het daar absoluut niet mee eens, de meneer van de winkel wel. Na een paar goede gesprekken en kleurstaaltjes vergelijken was David om en gaf hij mij gelijk! En zo gebeurde het dat ik, op die druilerige avond in oktober, midden in een meubelzaak, met een beetje hulp van de verkoper, een discussie van David won (!) en bestelden we de bank niet in het okergeel maar in petrol blauw.

David en ik kochten in de geschiedenis van ons samen zijn voor het eerst nieuwe meubels. Een nieuwe bank, én stoel, zonder ruzie uitzoeken: dat kunnen wij!


5 reacties op ‘nieuwe bank… én stoel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s