Hobby’s van een huisvrouw

Wegens omstandigheden heb ik de laatste tijd niet meer echt tijd gehad voor diepzeeduiken,  of totempaal kerven, of extreme ironing (of strijken in het algemeen, hè wat jammer). Als drukke huisvrouw moet je behoorlijk creatief zijn om een hobby te vinden die je tussen de bedrijven door kunt uitoefenen. En ik heb er een paar gevonden!

Ik ben Stephanie en mijn hobby’s zijn:

Autorijden met bijna geen benzine in de tank

image

Hart-stik-ke spannend! De eerste keer staat me nog bij als de dag van gisteren. In mijn nieuwe kaatje een rondje rijden om in Duitsland te gaan tanken. De man die mij kaatje die middag verkocht had, had me op mijn hart gedrukt dat ik moest gaan tanken zodra ik een rood lampje zag branden. Ik zag het brandstofmeterpijltje (heet dat zo?) steeds lager gaan maar ik zag nog geen lampje. Roadtrip kon dus best nog wat verlengt worden… Tot we stil stonden. Mijn kaatje deed niet aan rode lampjes,  aan subtiele waarschuwingen. “Rijden, rijden, stilstaan!” is haar motto.
Dus nu rijd ik, en rijd ik, terwijl het brandstofmeterpijltje steeds dieper onder het rode en het daarop volgende zwarte streepje zakt. En nét voordat ze er echt geen zin meer in heeft,  gooi ik er voor een tientje brandstof in. Victorie!

En zo kom ik automatisch bij hobby 2.

Ronde getallen tanken

image

Tanken op zich is natuurlijk super suf, en als de euforie van nét optijd tanken een beetje is weg geëbd, snak ik naar een nieuw avontuur. Ronde getallen tanken it is! Precies voor tien euro tanken. Dat is een magische ervaring. Keihard door tanken tot acht euro, langzaam naar de negen kruipen, negen en een half, negen euro tachtig, kleine beetjes,  druppeltjes tegelijk,  negen euro vijfennegentig,  zevenennegentig,  negenennegentig,  tien euro..  en…  één … miezerige cent.  Dan zit er niets anders op dan voor de 15 euro rond te gaan.
Soms geef ik het, meestal om financiële redenen, op en betaal ik met lood in mijn sneakers het lelijke, niet afgeronde bedrag. Maar soms,  heel soms, lukt het me en spring ik een gat door het dak van het tankstation.

Boodschappentas vullen

image

Dan bedoel ik niet zomaar de boodschappen voor de hele week in een recyclebare shopper flikkeren. Neen. Deze boodschappentas als een ware tetrismaster van het hoogste niveau vullen. En dat begint al met de boodschappen goed op de band te leggen. Sixpack water,  pakken melk, doosjes diepvriesproducten vooraan, harde groenten en beleg volgen om af te sluiten met brood en spinazie en rijpe avocado’s. Super chagrijnig kan ik dan ook worden als de kassamuts lukraak mijn boodschappen van de band plukt en mijn hele schema in de war schopt. Aan de andere kant: dat maakt de uitdaging des te groter!
David staat er dan vaak naar wat bij te kijken om af en toe losse spullen in een tas te gooien. Ook zo’n uitdaging. Met een glimlach zo breed dat ik amper nog door de schuifdeuren pas loop ik dan de winkel uit. Boodschaptetris is een heel bevredigende hobby!

Boodschaptetris deel twee vindt trouwens plaats in de koelkast. Ook zo spannend en fullfilling.

Kinderliedjes vernachelen

De soundtrack van “pieter konijn” en “doc” en “zack en quack” moeten we de laatste tijd wel erg vaak aanhoren en we (David en ik) zijn het zat. Om te dealen met deze verschrikking kunnen we de filmpjes natuurlijk verbieden maar ach,  het maakt ons oudste kind zo gelukkig dus moesten we op zoek naar een andere oplossing. De songteksten aanpassen werkt. “pieter konijn, gaat weer op pad, en dan wordt hij opgevreten door een kat” bekt lekker. Dit is wel met stip mijn sneuste hobby.

Maar het kan altijd nog erger! Heb jij een rare hobby?!


9 reacties op ‘Hobby’s van een huisvrouw

  1. Ronde getallen!!! Halleluja ❤

    Verder ben ik dol op hysterisch dansen met mijn kind door de kamer. Achter elkaar aan kruipen en heel wild stoeien.

    Een andere gekke hobby van mij is stofzuigen…heb ik overgehouden aan de nesteldrang en vind ik dus heerlijk om te doen. Ik doe het ook op koude dagen als ik het maar niet warm lijk te krijgen. 10min stofzuigen staat gelijk aan een halve dag opvliegers. JOE!

  2. O, en ik dacht dat ik geen hobby’s had :). Dat rond tanken deed ik ook voor ik auto en tankkaart had :), wist niet dat mensen uit twee-oudergezinnen ook wel eens financiële redenen hadden voor die hobby. Verder: wedstrijdjes tegen mijn keukenwekker (op vijftien minuten zetten en dan als een gek de keuken opruimen, afval wegbrengen en afwas doen, hopen dat ik net de stop uit de afwasbak trek als het wekkertje gaat en vals spelen door wat dingen in de afwasmachine te zetten die daar eigenlijk niet in kunnen/mogen). Elke avond dezelfde boekjes lezen met twee spookjes (zijnde: voertuigen en de boerderij). Naar de supermarkt gaan, en de goedkoopste dingen kiezen. Wedstrijdje met mezelf om het nog goedkoper te doen dan vorige maand (lekker spannend aan de kassa). … Eigenlijk heb ik wel een reuzespannend leven, joh!

    1. Dat wedstrijdje klinkt ook echt mega spannend!! Zouden ze olympische sport van moeten maken! En ja hoor..wij hebben het goed maar niet breed! Moeten ook keihard sparen en shoppen ook alleen in de sale en bij goedkope winkels, iedere week boodschappen bij de lidl en dan nog opletten. Maar ik mag niet klagen! #gaatnuachterstalligerekeningenbetalen. 😫

  3. Ronde getallen tanken, zo lang mogelijk doorrijden op een lege tank, woorden omdraaien (nieuwsgierig- schieuwnierig) als iemand een serieus verhaal vertelt, tegen leerlingen zeggen:”Je moet niet van jouw probleem mijn probleem maken”, zo veel mogelijk boodschappen meenemen in mijn te kleine fietsmandje (inzicht van een doperwt)….ik kom later nog wel op meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.