Ergernissen

Ik erger me nogal eens aan van alles en nog wat. Nou kan ik me hier natuurlijk heel erg druk om gaan maken. Inclusief verhoogde hartslag,  opgefoktheid,  schreeuwen, zuchten, op mijn tong bijten om de situatie met mijn verbale waterval niet nog erger te maken. Maar,  ik heb in de afgelopen 32 jaar en een beetje (boel) geleerd dat het verspilde energie is om hier veel aandacht aan te schenken. Aan de andere kant is het ook niet goed om alles op te kroppen. Daar kun je een maagzweer van krijgen. Of erger.

Van je af schrijven helpt. Lang leve therapeutisch bloggen!

image

* ’s Morgens vroeg met je net wakkere, poedelnaakte blubberlijf op de weegschaal gaan staan. Enigszins blij zijn met het resultaat. Dan naar het toilet gaan voor een grote boodschap om vervolgens weer te wegen en zwaarder zijn. Hoe dan?! 

* Met één pak luierdoekjes bij de kassa komen en dat er dan net een “Wat oudere medemens” met zijn kar vol boodschappen voor kruipt en in bejaardentempo zijn boodschappen op de band legt en niet heel even vraagt of ik, met mijn ene pak doekjes, eerst wil. Of ze het recht hebben om eerst te gaan omdat ze denken dat ze nog maar minder tijd op deze aardbol hebben..

* grote bloggers die van een of ander super merk “zomaar” een probeerproduct krijgen opgestuurd en op een bloggersforum gaan klagen over de brutaliteit van dit A-merk dat deze er toch maar even van uit gaat dat ze hier gratis een review over gaan schrijven. Ze moeten eens weten hoeveel beginnende bloggers dolgraag zo’n product willen ontvangen! Ondankbaren.

* De “boeren” die niet willen eten wat ze niet kennen. Dag in, dag uit aardappelen,  groente en vlees en één keer in de week exotisch macaroni.

image

*Zo’n haar op de kaaklijn, die er nooit lijkt te zitten en dan, op wat leek een goede ochtend, anderhalve centimeter lang blijkt te zijn. Zit je daar op het werk te plukken, want natuurlijk geen pincet mee,met je gezicht vol rode vlekken. 

* “dinnetjes”… 

*uitnodigingen voor spelletjes op Facebook. Hoe sneu-zakkerig ben je als je op je veertigste nog steeds graag wil dat ik je virtuele varkens kom voeren.

image

*Mensen die echt geen dag zonder cola kunnen. Dat echt nodig hebben. Logisch! Daarom zijn de Dino’s ook uitgestorven. Gebrek aan levensbehoefte nummer 1: cola.
(dat je niet zonder Tony kunt, snap ik dan weer wel)

En zo zijn er nog veel meer ergernissen. En niet alleen ik heb ze. Red Hothead schreef er onlangs ook een indrukwekkend grappige blog over! Mocht je nou geen therapeutisch van je af schrijf blog hebben,  kijk dan even op soChicken voor tips om je niet te druk te maken.

En voor de rest…Let it go! 

Advertenties

6 thoughts on “Ergernissen

  1. Hahah mooie! Ik wilde net al reageren en er ging was en toen was ik mijn reactie kwijt: ERGERNIS!

    Tony kan ik ook niet zonder, cola snap ik niet, net als redbull: doe normaal!!

    Binnenkort weer een nieuwe “van die mensen die”, heb weer genoeg om over te klagen hahaha 😂

  2. Hahahaha…. heeeel herkenbaar! Die spelletjes op Facebook. Alsof ik niets beters heb te doen. Dat bij de kassa overkomt me eigenlijk nooit. Ik kan dan heel giftig kijken en zeg dan mijn favo uitspraak (die toepasbaar is op alles): “Wat denk je zelf….?” Verbaas me er telkens over wat voor effect dat heeft. Overigens ben ik ook iemand die met 1 artikel iemand vraagt die bezig is met afladen van de kar op de band, of ik voor mag. En dat mag eigenlijk altijd :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s