Vier jaar geleden…

Vier jaar geleden, in een stad hier ver vandaan…
…hadden David en ik net een maand de sleutel van ons eerste “grote mensen” huis. Was ik ruim vier weken met kwasten, verf, afplakplakband,  plakfolie en schuurpapier in de weer geweest. Had ik meer dan zeventig tripjes naar verschillende klusmarkten gemaakt en dertig-plus lunches voor de klussers klaar gemaakt. Had ik twee keer over een groot sinterklaas feest gevierd en had ik een complete babykamer in elkaar gezet. Vier jaar geleden was ik ruim 37 weken zwanger en was mijn bloeddruk veel te hoog.

Ik zou weeënopwekkers krijgen omdat een geboorte de enige manier was om mijn bloeddruk in dit stadium van de zwangerschap efficiënt naar beneden te krijgen. De baby zou dan hoogstwaarschijnlijk die dag nog geboren worden.Daarom zou ik op 13 december worden ingeleid, zo stelden de artsen voor.  Toen ik die datum voor het eerst hoorde had ik zo mijn twijfels. Ooit zou mijn zoon op vrijdag de dertiende jarig zijn. Wilde ik dat wel voor hem? Typisch zo’n achterlijke gedachtengang aangestuurd door hormonen waar ik me gelukkig snel overheen kon zetten. En ik was ook wel klaar met dat hele zwanger zijn.

Vier jaar geleden was ik tonnetje rond en kon ik amper op mijn benen staan,  maar ik wist dat ik de volgende dag een mini mensje in mijn armen zou sluiten. Op alle zenuwen na was ik dol gelukkig.

In de vroege ochtend van 13-12-’11 werden weeën opgewekt,  vliezen werden gebroken. Terwijl ik de eerste zwakke weeën wegpufte, deelde David recepten uit met de verpleegkundige. Heel nuttig. Terwijl ik,  op aandringen van de arts,  een ruggenprik kreeg at David een mixed grilletje bij een shoarmazaak tegenover het ziekenhuis. Ook heel nuttig. Terwijl ik met een glimlach lag te slapen na de ruggenprik,  zag David op de monitor dat de hartslag van ongeboren Boaz bij iedere wee flink om laag schoot. Verontrustend.

image

Toen de artsen mij wekten om aan te geven dat het misschien toch verstandiger was om in te grijpen, zag ik David bevestigend knikken. De baby had het niet fijn meer bij mij. Een gewone bevalling zat er niet meer in. Ik vond alles best,  zolang ze maar deden wat het beste was voor Boaz.

Niet veel later lag ik op de operatietafel. David was net op tijd binnen om zijn zoon geboren te zien worden. Met scrubs die hem veel te klein waren, een woeste baard die achter zijn mondkapje weg stak, grote armen die mij vast hielden en een traan over zijn wangen maakte hij eerder dan ikzelf kennis met Boaz Bart Jozef de Wolf.

img_20151212_222604.jpgHigh en misselijk van de ruggenprik, zag ik niet veel later een lelijke,  gekreukte, gedeukte, maar kerngezonde baby boven mij in de armen van een verpleegster zweven. Ik was mama.

 

Vier jaar geleden wist ik niet wat me te wachten stond. Wist ik nog niet dat ik de volgende dag een heftige operatie zou onder gaan, dat ik mijn grote stoere man week zou zien worden en dat ik een lelijk verfrommeld ding het prachtigste wezen op aarde zou gaan vinden.

wp-1449955680476.jpgVier jaar geleden wist ik nog niet dat ik zoveel liefde in mij had en dat ik al die liefde zo onvoorwaardelijk aan een mens kon geven.  Vier jaar geleden wist ik nog niet dat de volgende dag de mooiste dag van mijn leven zou worden. Vier jaar geleden wist ik niets…

wp-1449955769469.jpgLieve Boaz, dankzij jou weet ik nu alles wat echt belangrijk is.

Hieperdepiep hoera, mijn de lieve jongen,  mijn knappe kerel,  mijn prins, mijn kleine stinkie. Love you long time…x

 


10 reacties op ‘Vier jaar geleden…

    1. Boaz zat vast met zijn hoofd, mijn bekken waren gewoon te smal voor hem. Ik had dit niet gepland maar was heel blij dat het uiteindelijk zo kon gebeuren. En dank je wel xx moet jij niet slapen 😉?

  1. Jaaah… ik ben op je blog voor het eerst! Ik ga zo even rond neuzen, maar nogmaals gefeliciteerd met je kleine stinkie. Wat mooi omschreven en bijzonder om te lezen hoe het allemaal voor je begon 4 jaar geleden. De liefde voor je kleine man.

      1. Ik ga je natuurlijk ook meteen toevoegen aan mijn bloglovin lijst :). Vind het nu al gezellig hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.