birthday madness

Halleluja, wij hebben de verjaardagen overleefd. 

Het was een grote, hectische, gezellige, feestende, hossende, cadeau-uitpakkende, taart-vretende, wijntjes-drinkende, marshmallows-roosterende dag. Het was geweldig, en overweldigend. En ooooh wat zijn de jongens verwend!

In de weken voorafgaande aan de verjaardag heb mijn arme hersentjes echt gepijnigd met de vraag: Wat geef je een kind (Boaz in dit geval, want Midas snapt er toch nog helemaal niets van en is al gelukkig met kapot gescheurd inpakpapier van zijn broer) dat alles al heeft en wat hij nog niet heeft anderhalve week eerder van de goedheiligman heeft gekregen?

Ik weet dat er heel veel moeders en vaders zijn die het op het volgende punt niet met mij eens zijn. En dat mag, vrij land en alles! Leven en laten leven. Doen wat jouw moederhart je ingeeft en hopen dat jouw gedachtegang uiteindelijk resulteert in gelukkige kinderen maar…

Ik heb zo’n hekel aan speelgoed! En dan bedoel ik niet het speelgoed an sich. Maar bergen speelgoed. Hele stapels. Keukentjes, strijkplankjes, garages, auto’s, rondslingerende duplo-blokken, kaalgeknipte poppen, schoolborden, dino’s, knal gekleurde krukjes, kleurspulletjes, monstertrucks, puzzelstukjes en knikkers. En dat dan door het hele huis. Ondanks het VT-wonen proof interieur ziet je huiskamer eruit als een ontplofte Intertoys. Joepie-fucking-dooo!

En daarom had ik hier en daar, links en rechts, de hint laten vallen wanneer de vraag gesteld werd wat de jongens wilden hebben, dat ze wel genoeg speelgoed hebben. T-shirts en truitjes zouden erg welkom zijn, sokken ook. Spulletjes voor in bad (want dat hadden we voorheen niet, dus we hebben ook geen speeltjes voor in bad) was ook een goed idee. En boeken, ik ben dol op boeken. Die zijn altijd welkom.

Maar niet iedereen had deze hints begrepen en dus sleepten wij aan het einde van de dag met twee volle tassen speelgoed richting huis. Ik was er minder blij mee maar Boaz was zielsgelukkig met zijn winst.

Een kleine greep uit de collectie: 

wp-1450135988971.jpgVan Boaz zijn vriendin (hij biechtte aan het einde van de avond op dat hij Puk heel graag stiekem een kusje had willen geven) kreeg hij  een vilten robot. Super mooi, heerlijk zacht en handgemaakt. Gekocht op de Local Sunday Market waar ik dit jaar helaas niet bij kon zijn maar we dankzij dit cadeau toch een sprankje van mee kregen. Ik hou van dit soort cadeaus! Oh en er zat een dino kaart van ByBean bij. ByBean is alijd goed, en dino’s ook. dus die combinatie was helemaal geweldig goed gelukt!

wp-1450135996373.jpgBoaz had van ons een horloge gekregen, want dat wilde hij al weken. Een mega dino, want dino’s wil hij altijd. Maar omdat ik dat wel erg karig vond, heb ik er op de valreep nog een knalroze koptelefoon bij gekocht. Helemaal loedermoeder-verantwoord want de main reason waarom ik dat ding had gekocht was natuurlijk zodat Boaz dan heel stil ergens in een hoekje met die koptelefoon op en een tablet in zijn handen een filmpje kon gaan kijken. Kinderen stil houden in een samengesteld huishouden is namelijk op af en toe behoorlijk essentieel. Niet helemaal opvoedkundig verantwoord maar ach, daar heb ik wel vaker een handje van. Boaz was er in ieder geval heel erg blij mee.

wp-1450135975274.jpgBoaz kreeg een houten tangram. Houten speelgoed heeft bij mij een streepje voor. Als het dan ook nog speelgoed is waar je een beetje bij moet nadenken en je creativiteit in kwijt kunt dan vind ik het top. De tangram viel niet alleen bij mij maar ook bij Boaz in goede aard. En ook David is er een hele tijd zoet mee aan het spelen geweest. Zo’n zwaan van driehoekjes maken is namelijk nog best lastig. Helemaal als een kleuter je op de vingers kijkt en vertelt dat het “zo echt niet moet, papa.”

De jongens hebben ook een Vtech Vrolijke Vriendjes “Kris” gekregen. Een super blij popje op een bond gekleurd speelgoed met een knopje op zijn buik. Midas duwt het poppetje driftig heen en weer en drukt met zijn kleine worstenvingertjes op het knopje zodat het verwijfde stemmetje van Kris de hele middag door de woonkamer klonk. Midas is er heel erg blij mee, van mij had deze niet gehoeven. Al heeft de “rrrrr”  van k-r-i-s al voor heel wat lachsalvo’s gezorgd!

Verder kreeg Boaz nog een zetje walkie talkie’s, een hele voorraad dino’s, een paar pyjama’s, een vriendenboekje, een “kikker”boek (wij houden van “kikker”) wolven-sokken (hoe gaaf!?) en kreeg Midas nog een paar leuke badspeeltjes, een grote auto en hele leuke kleertjes. En nog veel meer.

Onder het mom “we hebben nu niet heel veel ruimte al het speelgoed dus bewaren we het voor in het nieuwe huis” heb ik het meeste nog in de grote tassen zitten. Nu maar eens heel hard gaan bedenken hoe ik al dat speelgoed straks keurig weg kan bergen zodat mijn nieuwe woonkamer geen ballenbak-achtig speelpaleis wordt. Of ik moet maar weer eens een grote schoonmaak houden en oud speelgoed naar de kringloop brengen.

 

 

 

 

 

Advertenties

3 thoughts on “birthday madness

  1. Leuke cadeaus! Hier is onlangs een eerste verjaardag gevierd en ik heb vooral speelgoed staan dat je niet makkelijk opbergt… denk aan: rieten wandelwagentje, wishbone bike, magisch speelhuis, skippy koe en blokkenkar….
    En de box staat ook nog steeds stof en prullaria te vangen. Die moet eerst maar eens weg!

    1. Ik heb de box heel lang gebruikt als opslag, 😊😊 mooi speelgoed zoals een rieten wandelwagen vind ik ook nog wel leuk staan in huis maar zo’n plastic kleuren explosie vind ik minder! Even mooie grote kist zoeken misschien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s