Kerstboom-vrije kerst

Normaal wachten we keurig tot sinterklaas weer met zijn dikke billen ligt te chillen op een willekeurige Spaanse costa, maar dan ga ik helemaal  los!

Met grof geweld haal ik de kerstboom van zolder.  Meubels worden aan de kant geschoven en ballen, lampjes, versiersels, een hele voorraad aan kerststalletjes en kerststerren worden dan vakkundig op hun plek gezet.
Binnen no time overheerst de kerstsfeer in Huize de Wolf. En dan begint de ellende pas echt want ik vind het nooit genoeg. Ik moet dan meer kerstshizzle. Meer, meer, meer!

Damn you pinterest & instagram.

image

Maar goed, dit jaar is alles een beetje anders door het hele verhuisgebeuren. De kerstballen en lampjes staan ergens drie hoog achter, in een doos, in de opslag. De heilige familie ligt daar ook ergens, in toiletpapier gewikkeld. (is dat blasfemie?)  De kerstboom staat wel hier op zolder maar zonder de ballen, de lampjes en één of meerdere kerststalletjes is het geen kerstboom, maar een sneu plastic wannabe boompje. Niet echt iets om van in de kerststemming te geraken. Het enige kerstitem hier in huis komt uit de hysterische kerstcollectie van the amazing Betty Sue. Deze mocht gewoon niet ontbreken!

image

En nou moet ik bekennen, dat hele “dit jaar doen we niet aan kerst” geeft rust! Ik heb de drang niet om als een dolle de action leeg te kopen. Ik heb me totaal niet met het hele kerstdiner gebeuren bemoeid. Ik moet de hele kerst werken en daarna schuif ik gewoon ergens aan. Ik maak me zelfs niet druk om mijn kerstoutfit! Heerlijk!

Niet iedereen vindt dit okay

Een oudere vrouw wees me er op dat mijn “dochter”  (say what) naar de zingende kerstboom in de supermarkt rende terwijl ik nog bij de kassa stond.  Of dat wel mocht… Nou, ja hoor, HIJ mag wel even bij de kerstboom kijken. Met het schaamrood op de wangen vroeg ze of wij thuis ook zo’n mooie kerstboom hadden staan, want “dat vinden die kleintjes ook altijd zo leuk,  hè?”  Toen ik haar vertelde dat er nog geen kerstboom stond en dat die er dit jaar ook niet zou komen, was onze prille vriendschap voorbij. Hoofdschuddend draaide ze zich om en ik hoorde haar denken “die jeugd van tegenwoordig! ”

image

Volgend jaar zal er vast wel weer een boom komen, en hectiek om het kerstdiner zijn, en stress over mijn kerstoutfit. Maar dit jaar geniet ik even van de rust van het niet hoeven…

Advertenties

2 thoughts on “Kerstboom-vrije kerst

  1. Heerlijk toch!
    Snap al die drukte om kerstdiners etc. eigenlijk niet. Gaat mij om een gezellige sfeer en juist die ontbreekt vaak bij stressvolle “perfecte” diners. Dan liever een pan boerenkool 😉

    Hier wel een boompje (hoog op een kast waar mijn “zoon” niet bij kan).

    P.s. ik heb een dochter die in haar 1 jarige leven al eerdere malen voor jongen is aangezien. Waaronder in een overdekt winkelcentrum waar een oude man “hey kerel” naar haar riep….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s