zes redenen waarom mijn man regelmatig knettergek van mij wordt..

Mijn man heeft het, als ik hem moet geloven, vaak zwaar met mij.

Nou gaat mijn man ook bijna dood als hij een scheet vast heeft zitten, of als hij een kriebelhoestje heeft, dus het zal met mij ook allemaal nog wel mee vallen. Maar ik moet hem wel gelijk geven dat hij niet met de makkelijkste getrouwd is.

wp-1450308171753.jpgIk trek altijd zijn sokken aan. Hij heeft maatje 46 en ik heb maatje 39. Hij kan mijn roze sokken met sterretjes, of donkerblauw gebloemde sokken dus amper over zijn grote teen krijgen. Maar zijn sokken zitten mij als gegoten (als gegoten kniekousen, that is) Het zijn ook nog eens van die mooie, effen sokken. Zonder draadjes aan de binnenkant waar mijn tenen achter blijven haken. En dus verkies ik zijn sokken vaak boven de mijne en moet hij het doen met veel te kleine bloemetjessokken. Vind hij niet leuk.

wp-1450308175507.jpgIk ben mijn sleutel wel eens kwijt. Zo af en toe. Dan loop ik, twee minuten nadat ik van huis weg had gemoeten om op tijd te zijn voor het werk, nog als een kip zonder kop het huis overhoop te halen omdat ik echt geen idee heb waar die verrekte autosleutel is. Een vaste plek zou de oplossing zijn. Ik vergeet die vaste plek dan gewoon. Uiteindelijk vind ik de sleutel altijd en rij ik gewoon net iets harder om op tijd op het werk te zijn. Maar David vindt deze herhaling van sleutelstress niet zo tof.

Ik neem niet altijd een sleutel mee als ik eventjes weg ga. Als ik weet dat David gewoon thuis is, en ik eventjes snel met de hond moet wandelen of een pak melk bij de winkel om de hoek moet kopen, dan neem ik portemonnee en telefoon mee. Maar geen sleutel. Bij thuiskomst moet David dan he-le-maal van de bank af komen om he-le-maal naar de voordeur te lopen en deze he-le-maal te openen voor mij. Kan hij enorm van balen.

Laten we het er op houden dat ik gewoon niet zo dol ben op sleutels, en sleutels niet zo dol op mij.

wp-1450308167901.jpgAls we ergens naar toe moeten, zorg ik vaak dat de kinderen zijn gewassen en aangekleed. Dat er genoeg luiers en billendoekjes en schone kleertjes in de luiertas zitten. Dat er broodjes zijn gesmeerd voor onderweg en dat er pakjes drinken klaar liggen. David gaat ondertussen douchen en met de hond wandelen. Ik trek het huis nog even recht, geef de kindjes nog een boterhammetje, zet de vaat in de gootsteen en kleed me dan snel aan. Tegen de tijd dat David er klaar voor is, en de kindjes dankzij  mij ook, moet ik me nog opmaken. Het wachten is daardoor altijd op mij. Intens naar vindt hij dat.

Ik kan niet heel erg goed sorry zeggen. Als ik iets verkeerds heb gedaan vind ik het lastig om dat toe te geven. Nou is het negen van de tien keer ook zo dat ík niet degene was die iets verkeerds deed maar daar krijg ik dan wel regelmatig de schuld van. So be it. Ik heb al lang geleerd dat het beter is om dan maar te knikken dan er tegen in te gaan. Scheelt heel veel ellende. Maar als het wel aan mij ligt, heb ik er moeite mee om dat toe te geven. Ik kan me voorstellen dat hij dat ook niet zo leuk vindt.

wp-1450308163648.jpgIk wil nog wel eens, als ik ’s nachts in huis kom en het heel erg koud heb, tegen David aan gaan liggen. Hij is dan net een kacheltje waardoor ik heel snel weer op temperatuur ben.  Maar die koude voeten tussen zijn kuiten, en mijn koude armen om hem heen, dat waardeert hij absoluut niet. Hij vindt het ook niet zo leuk dat ik dan tegen hem aan kom liggen en dat er verder niet veel gebeurd. Zodra ik opgewarmd ben, ben ik wel toe aan een slaapje. Tegen die tijd is hij weer wakker en wil hij alles behalve slapen. . Vindt hij ook niet grappig.

David heeft het niet altijd heel even gemakkelijk met mij. Maar als bovenstaande mijn enige “flaws” zijn, dan heeft hij het volgens mij nog niet zo zwaar als hij af en toe beweert.

 

 

 

 

 


12 reacties op ‘zes redenen waarom mijn man regelmatig knettergek van mij wordt..

  1. Zijn dit je foutjes? Die man van je heeft mazzel. Die van mij geloof ik niet 😳
    Ik ben ook degene die alles doet en dan het verwijt krijgt lang te duren. Oplossing: opmaken in de auto. Lukt me alleen rechtdoor. Anders wagenziek 😖

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.