Wolferien top 10

Wolferien beleefde een top jaar. Maar de topste toppers verdienen, wat mij betreft, best nog een keertje een spotlight, een podiumplaatsje, een laatste eerbetoon zo, aan het einde van het jaar.

So, here it goes! 

10: Eetdagboek van een loedermoeder

Goed, gezond eten stond dit jaar centraal. Dat wil zeggen, het verlangen om goed en gezond te eten. De uitwerking was alles behalve goed. Dat ik niet 100+ kilo ben op het moment van schrijven is een godswonder. Een christmas miracle. Ho, ho, ho. (Gelukkig zit er een beetje rek in mijn kerstjurk)

wpid-img_20151119_131950.jpg9: Fokvis

Mijn verbale diarree werd ook goed gelezen.  Alles behalve kindvriendelijk en pedagogisch verantwoord, wel grappig.

8: gelukzoekers 

Ik heb me afgelopen jaar zo geschaamd voor heel veel medelanders.  Voor de rellers, de idioten, de malloten die het nodig vinden om mensen uit oorlogsgebieden met “hooivorken” achterna te zitten of varkenskoppen op de hekken van opvangcentra’s te spiesen. Ik mag het niet zeggen, maar ik zou bijna hopen dat deze mensen ooit moeten vluchten. Dat zij hun hele hebben en houden achter zich moeten laten en hun heil moeten zoeken in een land met andere gewoontes, andere taal, ander voedsel en andere geloofsovertuigingen.

Meer dan ooit wens ik deze vluchtelingen rust toe. Warmte, een dak boven hun hoofd, een bed om in te slapen, een warme maaltijd en een warme douche en bovenal, belangrijker dan al het andere, geliefden, familie en vrienden om hen heen.

wp-1450126610645.jpg7:vorig jaar…

Een blogje over hoe vreselijk dik ik vorig jaar was, en het kleine monster dat dat alles veroorzaakte. Het monster dat ik meer dan eens achter het behang kan plakken maar hoe ik ook geen dag zonder hem kan.

6:home sweet sold home

In ons oude huis wonen, as we speak, al andere mensen in! Heel fijn dat ons huis verkocht is natuurlijk, maar dat ging niet helemaal zonder tranen. Vooral toen ik, voor de allerlaatste keer, een lege babykamer dweilde had ik het eventjes een beetje moeilijk.

5: vier jaar geleden…

Een eerbetoon aan mijn allerliefste Boaz, natuurlijk wordt dat goed gelezen! En wow, wat veel leuke reacties!

4:Seks…Hoe dan?!

Dit blogje vonden mijn geliefde collega’s vooral om te gieren. (wacht maar tot jullie oud en ouder zijn!)

wp-1450308171753.jpg3: Zes redenen waarom mijn man regelmatig gek van mij wordt

Arme David, heel Nederland had met hem te doen. En ja, er zijn inderdaad nog wel meer redenen waarom hij gek van mij wordt , maar laten we het leuk houden!

2: Dus dit is wat ze noemen “ware liefde”…? 

Ondanks alle ergernissen houden wij wel heel erg veel van elkaar. Een alles behalve glitter en glamour kind of love, maar toch!

En de knaller van 2015: 

1: Spartaanse opvoeding

Hoe doen mensen met vier kinderen dat? Ik word soms al gek van twee. En op zo’n moment dat ik al mijn moederknikkers niet meer op een rijtje had, heb ik lastige Boaz geboden om dan maar in de schuur te gaan eten. Nou, daar hebben jullie van genoten! Graag gedaan!

 

 

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s