Dus dat zingen ze…

Onderweg van huis naar werk, als ik de auto helemaal voor mezelf heb en er dus geen “Peter en de wolf” op repeat voor Boaz, of “Eagles of death metal” voor David op hoeft, gaat de volumeknop op standje idioot hard. Ik zoek een foute mee-blér-zender, zing loepzuiver (ahum) en zo overdreven mogelijk mee, trommel heel ritmisch (ahum) op het stuur en ben alle schaamte voorbij. Ik gooi nog nét niet mijn haar los.. zie je het voor je!?

Helemaal happy ben ik als ik de eerste klanken van “I’ll be there” hoorde van The Rembrandts. Fan ben ik fan.  Fan! Van “Friends” maar ook van The Rembrandt. Ik heb de zelfs cd gekocht (twee keer om eerlijk te zijn,  want de eerste was ik een tijdje kwijt en in plaats van goed zoeken kocht ik er gewoon nog een).

“So no one told you life was gonna be this way” KLAPKLAPKLAPKLAPKLAPKLAP “Your life’s a joke, you’re broke, and love light fade awayhayhayhay….”

Duizend keer heb ik dit liedje al gehoord en schaamteloos meegezongen maar… ik weet eigenlijk helemaal niet wat ze precies zingen! Ik gok maar een beetje en het klinkt wel geinig maar ik weet dat er ergens een muzikaal engeltje heel hard zit te huilen.

Na een korte google-sessie blijkt dus dat The Rembrandts zingen:

Your job’s a joke ,You’re broke , Your lovelife’s D.O.A. 

Oh noh, bijna goed. 

Dit liedje is niet het enige liedje dat ik verkeerd zing (en dan heb ik het niet over de verkeerde toonhoogte)Zo zing ik: “and my brain walks down the wrong way street” terwijl Robbie Williams “and my pain walks down a one way street” zing. Hij zal het wel beter weten”Paradise by dashboard light” en “Like a prayer” zing ik ook standaard verkeerd. Het lijkt erop dat de oude klassiekers uit mijn jeugd gewoon verkeerd zijn aangeleerd. En zo zijn er  massa’s songs die ik aan elkaar brabbel in de hoop dat niemand merkt hoe onwetend ik ben.

Maar ik weet het, en het muzikale huilende engeltje ook, en daar kan ik niet mee leven. Dus vanaf nu: mondje dicht tot ik even de juiste woorden heb gegoogled. Een heel nobel voornemen lijkt me.

Welke liedjes zing jij schaamteloos verkeerd mee? Misschien kunnen we een clubje oprichten! 

Advertenties

11 thoughts on “Dus dat zingen ze…

  1. Hahahaha leuk zo een clubje, I’m in!

    Het liedje van The Rembrandts – Friends tune vind ik te gek ook al heb ik deze waarschijnlijk een miljoen keer gehoord. DOA is dead or alive?

  2. Hahahaha ik heb geeeeen idee wat ik wel zing ipv your lovelife’s D.O.A.

    D.O.A. meteen even gegoogled: dead on arrival….
    Weer wat geleerd!!

  3. Oooh ik hè ook heel veel van dat soort nummers die ik gewoon totaal verkeerd mee’zing’, maar het interesseert me lekker niks, want ik doe het ook alleen als ik alleen in de auto zit of aan de schoonmaak ben 😉

  4. Ik kan zo 1,2,3 niet op een nummer komen dat ik standaard verkeerd zing, maar merkte dat ik afgelopen dagen er extra op ging letten. Ik kom er op terug! En trouwens: niks heerlijkers dan lekker vals en uitbundig “foute” nummers meezingen! Genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s