Tony-liefde

“Chocolade is niet zo gezond hé?” zucht Boaz. Het is donderdagavond, ik ben met de jongens alleen, het is pokkenweer en er is natuurlijk helemaal niets lekkers in huis te vinden. Heel erg vervelend allemaal, als je heel erg veel zin in lekkers hebt. Ik zucht met hem mee en schud mijn hoofd. “Nee, chocolade is niet erg gezond.” “Nootjes zijn wel gezond hé?” zegt hij met een kleine glinstering in zijn ogen en vraag me af waar hij naar toe wil met deze informatie. “Ja, nootjes zijn wel gezond.” “Nou, dan nemen we gewoon Tony met nootjes!” Geniaal kind heb ik toch!

Zijn plan was natuurlijk geweldig, de uitwerking loopt minder soepel. We hebben namelijk geen Tony met nootjes in huis. We hebben ook geen noten in huis, überhaupt geen Tony. Drama.

“Zal ik op mijn allerliefst vragen of iemand ons Tony wil komen brengen? Maken we daar een filmpje van en zetten we dat op jouw telefoon. Als ik héél lief vraag lukt het misschien wel!” 

Ik vind het een top idee! Niets meer aan toevoegen! Lief lachen, lief kijken, lief vragen en wachten tot er een shitload Tony door de brievenbus knalt. Dat is ons plan! H filmpje staat binnen no-time online en de reacties stromen binnen. De stroom Tony’s door de brievenbus blijft echter uit. Om onze enorme teleurstelling te boven te komen is er maar één oplossing: Tony!

We trekken dikke jassen aan, pakken ook Midas dik in, en rijden naar de dichtstbijzijnde Tony-dealer. Om niet helemaal als een verslaafde over te komen gooi ik, naast twee repen chocolade, ook een brood en een pak melk in het mandje. Sneuste probeer-actie ooit natuurlijk maar ach…

Die avond smikkelen we van onze zelf gekochte repen en zijn  we snel vergeten dat onze oproep tot chocolade-donatie een beetje mislukt is. Tot de volgende dag…

Mijn schoonmoeder komt met twee repen Tony langs, even later brengt een vriendinnetje ook een reep langs, een superlieve collega een reep oranje (whoop!) Tony mee nam én, als klap op de vuurpijl, Tony himself! reageerde op onze smeekbede! Ook zij zouden een donatie doen. Hoogtepunt van de maand, als je het Boaz en mijzelf vraagt!

Een vrije zaterdagavond, op de bank, met een dekentje, een kopje thee, Netflix, en een hot date met Tony, welke vrouw droomt daar niet van? 

Maar met acht(!) repen chocolade eindigt zo’n perfect ogende date hoogstwaarschijnlijk in misselijkheid. (en nee, je het is niet verplicht om alle acht repen achter elkaar op te vreten maar wees eerlijk, dat kan toch niemand weerstaan? ) Dat zou ook jammer zijn. En dus besluiten we Tony met een twist te nuttigen.

img_20160216_202832.jpgWarme karamel-zeezout-chocolademelk

Waarom ik dit niet eerder heb bedacht. Pure zaligheid in een kopje, en zo gemakkelijk te maken! Warm (volle) melk op in een pannetje (ik heb het zelf niet heel erg op de magnetron) en roer er, met een houten lepel, een paar blokjes oranje Tony door. Meer heb je niet nodig! Alleen een beetje geduld zodat je je mond niet verbrand.

 

 

 

 photo IMG_0542_zpsqhnj0gxo.jpgKaramel-zeezout-chocoladetaart

In mijn klusvakantie verjaarde ik en er moest dus nog getrakteerd worden. Een collega (niet Dick Willemsen trouwens) overtuigde mij dat ik een Tony taart zou  moeten maken. Grandioos idee natuurlijk! Na een kort speuractie online vind ik het geweldige recept van Sanne van SJKitchen. Het recept oogt gemakkelijk, de foto’s doen mij kwijlen en ik heb zelfs alle ingrediënten in huis. Aan de slag dus! Zonder keukenmachine en keukenweegschaal (deze zitten nog steeds in niet nader te bepalen verhuisdozen) is het mij gelukt om echt, écht een van de lekkerste taartjes ooit. (geweldige foto is van sjkitchen.nl)

Salted caramel chocolademousse

Het recept dat ik nog tegen kwam voor een salted caramel chocolademouse van Flying Foodie ga ik binnenkort maar testen. Ik ben helaas alweer door de voorraad heen.

img_20160216_203008.jpg

(as I type stuur ik trouwens iemand op pad om een reep oranje Tony te halen, omdat we morgen weer een taartje gaan maken. Ik ben Stephanie, en ik ben verslaafd….and proud of it!)

 

 


7 reacties op ‘Tony-liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s