Seepjes: wassen met schillen!

Midas wordt wakker van zijn middagdutje, en ik til hem uit zijn bedje. Ik ben nog even boven bezig met de was en zet hem dus op ons grote bed met een speeltje zodat ik nog even verder kan. Ik hoor ergens een geluid dat ik niet kan plaatsen maar me toch ergens vaag bekend voor komt. Het duurt echt veel te lang voor ik me realiseer dat het onze eigen deurbel is. Ik sleur Midas van het bed en sprint naar beneden. Nog net op tijd kan ik het pakketje van de postbode in ontvangst nemen. Whoop pakketjes!

In het pakketje zit een proefverpakking van Seepje, zo staat op de bovenkant van de doos.

img_20160307_161122.jpgSeepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Vanaf nu kun je met Seepje je kleding  wassen met behulp van de Sapindus mukorossi-vrucht, superschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan.

Ik zet Midas in de keuken op de vloer neer en ga op zoek naar een schaar om het pakketje open te maken. Midas doet een kontschuif-manoeuvre richting de koekjesla en vol afschuw zie ik een bruinige streep op de vloer onder hem verschijnen. Drie keer raden wat die bruine streep veroorzaakt….

dsc_2690.jpgZijn been, zijn romper en de vloer zit onder. Tegen tanden-doorkomende-spuitpoep is geen luier tegen bestand. Bij nadere inspectie blijkt ook mijn trui onder te zitten. Met mijn hart in mijn keel en vol valse hoop ren ik naar boven. Mijn bed, met de heerlijke witte lakens, zit ook onder dezelfde, ranzige, bruine vegen.  Niet bij nadenken, alles eraf halen, in de wasmachine ermee en hopen dat het op tijd schoon én droog is voor de komende avond.  Natuurlijk was ik mijn lakens meteen met Seepje. De ultieme test! Alsof het zo had moeten zijn!

De bedoeling is om vier hele schillen (of acht halve, of twee hele en vier halve of wat jij wilt) in een bijgeleverd zakje te stoppen en dit zakje bij de was in de wasmachine mee te wassen. De schillen ruiken een beetje zurig maar zouden een neutrale geur op je was achter moeten laten. Neutraal is prima maar een geurtje is ook erg fijn en daarom koos ik voor “zomerse vakantie geur”. Een paar druppels etherische lavendelolie zou mij moeten doen wanen in zonnig zuid Frankrijk bij het ruiken van de schone was.

Ik heb tijdens de wasbeurt vaak voor de wasmachine gestaan. Om te kijken hoe het ging, (het leek goed te gaan) of er daadwerkelijk schuim vrij kwam (er kwam schuim vrij!) en of mijn was niet de rode kleur van de schillen over nam (alles bleef wit!) Ik ging ook vaak voor de wasmachine staan omdat het daar heerlijk rook.

Na een rondje wasmachine en een rondje droger was het tijd voor “de grote test”.

DSC_3348Ik kan je verzekeren dat wij die nacht onder kraakheldere, witte, frisse, lekker ruikende lakens sliepen. I shit you not, als er maar een klein bruin stinkspoortje babypoep te vinden zou zijn geweest op die lakens had ik er nooit onder geslapen!

De geur van de schone was is heerlijk, alsof de lakens de hele dag in een zomers zonnetje buiten hebben gehangen. Niet overheersend, niet zwaar geparfumeerd, gewoon lekker fris.

Ik heb na de lakens nog verschillende wasjes gedraaid. Bont (dat is gewoon alles wat maar een beetje kleur heeft, ik ben zo’n slechte huisvrouw wie blauw en zwart en donkerrood en groen gewoon bij elkaar in gooit)  en licht (dat is dus alles wat maar een beetje licht is. ook licht geel, licht grijs, licht groen en licht roze gaat saampjes) Jurkjes, overhemden, kinderkleertjes, handdoeken. Alles wordt heerlijk schoon en fris. En ja, de standaard baby-voedsel-knoei-en-poep-vlekken gaan er ook moeiteloos uit!

DSC_3397.JPGDe schillen zijn drie keer te gebruiken. Ook de derde keer doen ze hun werk nog voortreffelijk. Daarna kun je ze heel milieubewust in de groene container gooien. Het wassen met schillen (Seepje heeft er trouwens ook een vloeibare versie van gemaakt, mocht schillen in je was je toch een beetje tegen staan) is niet erg goedkoop. Je betaald zo’n 9,95 per pakje. Het aantal wasbeurten ligt echter hoger dan je in eerste instantie denkt omdat je met de schillen drie keer kunt wassen. Naast de “zomerse vakantie geur” is er ook een “ochtend in het bos” variant. Lijkt me ook niet verkeerd voor je was.

WIN WIN WIN

Wil jij nou ook eens wassen met schillen? Dat kan! Van de leuke mannen achter Seepje mag ik 3 pakjes Seepje schillen met geur naar keuze weggeven! Hoe lief is dat! Het enige wat je hoeft te doen is even een berichtje waarom jij ook graag met Seepje wilt wassen plaatsen op de facebookpagina van Vettt, de facebookpagina van Shopswithlove.com of de facebookpagina van Wolferien. Op elk van deze pagina’s mag ik één verpakking Seepje naar keuze verloten! Je kunt meedoen tot 19 maart en de winnaars zullen 21 maart op wolferien.com bekend gemaakt worden.

Succes!! (zei ze terwijl er weer een Seepjeswasjes op de achtergrond draait)

Advertenties

8 thoughts on “Seepjes: wassen met schillen!

  1. Hoe vond jij het resultaat? Ik heb ook wasnoten, en eigen gemaakt wasmiddel, en eco poeder van de winkel. Meestal volstaan de eerste twee, maar voor de wasbare luiers en echt vuile was kies ik toch het poeder van de winkel. Ik moet hele vieze was nog met noten en het eigen brouwsel proberen, maar ja als dat mislukt vind ik het weer zonde van de was die ik opnieuw moet draaien. Dilemma’s dilemma’s 😉

  2. Oh, dit is handig. Ik zag ze al liggen een Waar winkel en was al benieuwd of deze schillen echt je was schoon konden maken. Ja dus! Geweldig. Dus nu meteen naar je Facebook pagina natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s