IXXI liefde

Vanaf het eerste moment dat ik ons huis binnen kwam, bijna een jaar geleden,  voelde het als thuis. Zelfs bij de eerste bezichtiging, toen het nog niet eens officieel van ons was en vol stond met de meubels en spulletjes van de vorige bewoners. Het huis, de ruimtes, zijn namelijk echt geweldig en ik kon me wel voorstellen hoe het er uit zou zijn als ik mijn stempel er op had gedrukt.

Als WIJ onze stempel er op hadden gedrukt bedoel ik, want David wil actief meebeslissen over de inrichting.  Soms is zo’n man met een mening best gezellig, meestal dodelijk vermoeiend. Waar ik van licht, wit en natuurlijke producten houd, wil David graag een stoer, industrieel interieur. Ik had dan ook een behoorlijke strijd en een leeg huis verwacht, want allebei zijn we koppig genoeg om geen strobreed mee te geven.

Tot mijn grote verbazing valt het tot nu toe mee! David had graag de muren een kleurtje geven maar ging overstag toen ik uitlegde dat wit (ral 9010 for life) dé kleur voor in onze woonkamer was. Ik wilde graag een bruine hoekbank in africa leder maar toen ik de retro-bank zag die David had uitgezocht was ik om.

De IXXI die al maanden hoog op mijn lijstje stond was nog wel even een puntje. David was in eerste instantie niet erg enthousiast en vond de prijs voor “iets waar je niet eens op kunt zitten” wel een beetje aan de hoge kant. En dus beproefde ik mijn geluk met alle mogelijke IXXI-winacties. Helaas heb ik alleen geluk in de liefde en niet in het spel.

 

img_20160313_090731.jpg

David werd, als door een wonder, toch langzaam maar zeker steeds een beetje enthousiaster over het hele IXXI gebeuren. Zeker toen “zijn” bank eenmaal in de woonkamer pronkte en bleek dat de lange, witte muur wel erg leeg was en wel wat kleur kon gebruiken. De IXXI die ik op het oog had, “vaas met bloemen” van De Heem, was in  Davids ogen in eerste instantie een beetje te oubollig maar later een geweldige keuze. Mijn voorstel om in plaats van de geplande kleinere IXXI een mega grote van plafond tot vloer te bestellen werd onverwachts enorm positief ontvangen en hij kon zelfs niet wachten om de IXXI te bestellen!

Nou, bestel maar, bestel maar, bestel maar! 

Wij hebben haar dinsdagavond besteld en vrijdagmiddag was het pakketje eindelijk (beste snel eigenlijk maar wachten duurt lang) binnen. Nadat wij de kindjes bij de oppas hadden gedropt (ze bleven een nachtje logeren bij mijn schoonzus omdat wij de volgende dag allebei vroeg weg moesten) hadden we tijd om in alle rust de IXXI te monteren.

Als David iets in de kop heeft, heeft hij het niet in de kont en moet het NU gebeuren.  Dit karaktertrekje kan soms het bloed onder mijn nagels vandaan halen maar in dit geval was ik vóór actie!

img_20160313_115308.jpgDe IXXI zit in een prachtig vormgegeven doosje. De kaarten liggen (God zij dank) op volgorde en de overige benodigdheden worden in de doos door middel van een grote X van elkaar gescheiden. Werkelijk overal is heel goed over nagedacht en dat kan ik enorm waarderen.

De kaarten moeten eerst worden uitgelegd op een vlakke ondergrond. Gelukkig hebben wij nog niet zo veel meubels dus wij konden onze mega IXXI (160×240 cm) goed op de grond uitleggen. De kaarten worden aan elkaar bevestigd door middel van I-tjes en X-jes en dit gaat door middel van een soort hard rietje super snel. Binnen een uur hadden we alle 96 kaarten aan elkaar gemaakt. Dit was waarschijnlijk nog sneller gegaan als we niet telkens de vooruitgang van ons werk hadden bewonderd. Of door David zijn stomme grapjes, die ik zo hilarisch vind (after all these years) dat ik gewoon soms niet verder kon werken omdat de tranen me over de wangen liepen van het lachen.

img_20160313_115157.jpgZodra alle kaarten van de IXXI aan elkaar geklikt zijn, kan deze rechtstreeks op de muur worden opgehangen aan een strip met mono’s. (klinkt ingewikkeld, is het niet) en dan is het klaar!  Achter de mono’s zitten plakstrips die, mocht je je IXXI zat zijn, gemakkelijk en zonder schade achter te laten te verwijderen zijn.

 

 

 

En toen hing ze. En ze is prachtig! Ze is kleurrijk en super scherp (hoewel enorm vergroot) Ze heeft een warme uitstraling maar door het gebruik van de kaarten is ze toch modern en stoer. Ik hou van haar.En ja, ze is een meisje want er zijn al genoeg mannen hier in huis!

img_20160311_223119.jpgWij zijn super enthousiast over onze IXXI en zijn meteen al gaan bedenken waar er eventueel nog eentje kan. En welke afbeelding we dan zullen kiezen. IXXI heeft een groot bestand met afbeeldingen. Kunstwerken uit verschillende musea, pixel-IXXI’s of speciaal voor IXXI ontworpen designs, maar je kunt ook je eigen foto uploaden of een collage maken van verschillende afbeeldingen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

IXXI is de tattoo voor je huis. De stap om er  één te nemen is misschien een beetje groot maar zodra er één is wil je er meer!

(Oh, voor deze blog werd ik níét gesponsord. Ik ben gewoon te enthousiast en ik kreeg behoorlijk wat vragen of wat? hoe? hé? om dit niet met jullie te delen. Dus bij deze!)

 


4 reacties op ‘IXXI liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.