Ziek

Gistermiddag liep ik nog in het zonnetje,  zonder jas (!) naar school om Boaz op te halen. Lente!
Gistermiddag zaten we in de tuin met de duplo te spelen.  Vitamine D op te slurpen alsof ons leven er van af hing. Gistermiddag was alles nog fijn.
En toen kreeg ik het koud.  Koud tot in mijn botten. Ik vluchtte naar binnen, kroop op de bank met twee dekens en hoopte dat het tijdelijk zou zijn. Eten ging er niet in en vroeg naar bed leek het enige medicijn.
Na een nacht vol bibbers en hot flashes, draaien en pijn strompelde ik naar beneden. Ik dacht nog dat het mee zou vallen met de malaise maar toen ik huilend op een krukje in de badkamer twee pijnstillers in nam (ik neem bijna nooit pijnstillers in) wist ik dat het niet mee viel. Ik was ziek.

Maar kunnen moeders wel ziek zijn?

Ik hield Boaz een dagje thuis.  Hij heeft nog geen leerplicht en ik had echt geen puf om hem naar school te brengen en hem later weer op te halen.

Ik smeerde brood voor de jongens,  kleedde ze aan, pakte de vaatwasser uit en deed de schone was in de droger. Lang leve de pijnstillers en de automatische mama piloot!

image

Na het ontbijt kropen we alle drie op de bank. Midas is na het eten altijd een beetje loom en daar maakte ik dankbaar gebruik van. Boaz drukte ik,  heel pedagogisch incorrect,  een oude telefoon met de Netflix app en heel veel spelletjes in zijn handen. Rust!

Rond tien uur kwam mijn nichtje langs om midas te observeren voor een opdracht van school. Ze wilde zijn loopontwikkeling filmen. Mwaha,  lopen. Daar doet Midas niet aan natuurlijk. Maar met een beetje overdreven enthousiaste stimulans hebben we het voor elkaar gekregen dat hij een paar stapjes achter een loopwagentje strompelde. Resultaat van een ochtend observeren was dat Midas behoorlijk uitgeput was. Ideaal! Rettekettet naar bed.

Boaz kreeg een boterham en kroop bij mij op de bank waar ik in een diepe slaap viel. Hij maakte mij één keer wakker om te vertellen dat hij zelf drinken had gepakt en of ik ook een slokje wilde.

Rond twee uur wordt Midas wakker.  Ik plant hem tussen het speelgoed en samen met Boaz gaat hij los. Rennen, racen,  stoeien,  schreeuwen,  kabaal. Alles behalve relaxt als je alleen maar rust wilt,  en slapen.

Midas laat weten dat hij wil eten. In zijn eigen driftige geschreeuw kan hij dat heel goed duidelijk maken. Ik ga als een zoutzak met hem aan tafel zitten en vraag ook Boaz of hij nog wat wil eten.
“Ik ga wel even boven spelen,  dan heb jij een beetje rust”.  Mijn held,  mijn lieve kleine maar oh zo grote jongen.

Midas vreet een banaan,  een halve appel en een halve peer op en drinkt een glaasje sap.  Helemaal zelf.

image

Terwijl hij nog zit te smullen,  sluip ik naar boven om te kijken wat Boaz uitspookt. Mijn vermoedens worden bevestigd als ik hem diep onder de dekens in een nog diepere slaap aan tref. God, wat hou ik toch van hem.

Ik kruip weer op de bank terwijl Midas speelt met een doosje rozijntjes en een supermarkt inspiratie blad voor Pasen.

David kan elk moment thuis komen en vanavond eten we (de mannen,  ik hou niet veel binnen) iets makkelijks.

Vroeger,  pre-motherhood,  lag ik op een dag dat ik me niet goed voelde de hele dag in bed. Dat zit er nu niet meer in helaas. Maar ziek zijn en moeder zijn,  kan best.  Met een beetje hulp van Netflix en lieve kindjes.


3 reacties op ‘Ziek

    1. Ja, daar ontkom je niet aan. Maar het leek er gisteren op of mijn jongens extra lief waren omdat ik me niet goed voelde. Dat is zo fijn! Trouwens, na het plaatsen van de blog kreeg ik meteen hulp aan geboden, en zo zou het ook moeten. Als we elkaar beetje helpen is ziek zijn gewoon mogelijk! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.