7 positieve kanten van de griep

En dus was ik ziek.  Echt ziek. Griep. Geen laffe 24-uurs ellende maar vijf volle dagen “ik weet niet welke dag het is, of hoe laat het is maar ik kan alleen nog maar slapen” ziek.
Griep sucks!  Het is echt een aanslag op je lichaam. Helder denken zit er niet in. Normaal lopen ook niet. Je hersens koken, je lijf wil slapen, je spieren doen pijn en je botten zijn koud.

Maar griep zijn heeft ook positieve kanten. Ja jongens en meisjes,  dit zonnetje is weer aan de betere hand en ik probeer meteen maar alles van diezelfde zonnige kant te bereiken want er is al genoeg kut. Dus om in de wijze woorden van een wijs man te spreken…

“Elk nadeel hep zijn voordeel”

Het huishouden kon me een week lang gestolen worden. Geen stofzuiger aangeraakt,  geen was weg gevouwen, vieze vaat werd door David vakkundig bij de schone vaat in de vaatwasser gezet en opnieuw aan gezet.  Aanrecht vol kruimels, druppels melk en lege bierflesjes (David was niet ziek) het interesseerde me allemaal niets. Een verademing!

Slapen! Wanneer, waar en hoe lang ik wilde. Heaven! Helaas waren het voornamelijk comateuze slapen. In theorie is dat onbeperkt slapen geweldig,  in praktijk krijg je er verdomd weinig van mee.

Mijn kop zat zo vol snot dat ik niet kon ruiken (of proeven). Poepluier was dan ook voor mij geen enkel probleem.

Netflixen.  De hele dag! Op de bank, in bed, in bad. Met kokende hersens kon ik me alleen niet erg goed concentreren en goede films of een spannende serie ging dan ook compleet aan mij voorbij Lang leve  “planet earth” en de rustgevende stem van Sir David Attenborrough. Ik heb me goed vermaakt met zijn kalmerende doch educatieve programma’s. Thank you, Sir! 

Vijf dagen lang geen beha aan. Vijf!  Dagen! Geen! Beha! Laat staan corrigerend ondergoed. 

Probeer ik al maanden een paar kilo kwijt te raken, zonder noemenswaardig resultaat, 1 week ziek en Bam! Vijf kilo eraf! Ja, ja. Ik weet dat dat voornamelijk komt omdat ik na een week niet eten amper maag- en darminhoud hebt,  maar fuck that! Positief blijven! Heb in de afgelopen zes maanden niet zo weinig gewogen als nu!

En dan die dag.  Die dag dat je op staat en daadwerkelijk zin hebt om op te staan. Dat je rechtop de trap af kunt lopen in plaats van op je kont tree voor tree naar beneden te moeten schuiven. Dat je weer energie hebt om grapjes te maken met de kids,  of een spelletje met ze te doen. Dat je beetje bij beetje de ravage dat huishouden heet weer op orde brengt en dat je weer zin hebt om de dag met een goed ontbijt in plaats van pijnstillers te beginnen. Die dag dat je denkt “I’ve made it!” 

Verre weg het beste moment van ziek zijn is weer beter zijn!


12 reacties op ‘7 positieve kanten van de griep

  1. Oooh ja zo herkenbaar!! Ik heb na 10 dagen weer een beha aan, sieraden om en make up op mijn snoet gesmeerd. En het huishouden loopt ook weer enigszins op rolletjes 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s