Center Parcs : Parc Sandur

Ik herinner me muisgrijze, uit gasbeton blokken opgebouwde huisjes, die dicht op elkaar staan. Lantaarnpalen voor ieder huisje die verdacht veel op de roze/gele lollys lijken die je vroeger bij ieder kinderfeestje mee naar huis kreeg. De kleine kamertjes met stapelbedden en plafondplaten van samengeperst,  wit geschilderd stro. Ik herinner me het voeren van de eendjes, de krentenbollen en broodjes knakworst en de knuffelmuur.

Ik herinner me Center Parcs als een magische plek.

Maar als grote meid, laat staan als mama,  was ik nooit terug geweest naar een van de parken. Het verlangen was er wel, de tijd gewoon niet. De euforie is dan ook enorm als ik op woensdag te horen krijg dat we zijn uitgenodigd voor een weekendje in Parc Sandur!  Euforie en stress… Want,  wat neem je mee?!

Als een bezetene begon ik lijstjes te maken. To do- lijstjes (oppas voor de hond regelen,  koffers ergens uit de kelder vissen) to pack – lijstjes (luiers, billendoekjes, handdoeken, beddengoed,  camping bedje, kinderstoel, schone kleren en reserve kleding, want er gaat nog wel eens wat mis) en to get- lijstjes (zwemkleding,  scheermesjes want een behaarde gorilla in zwempak zat niemand op te wachten, zo leek mij,  en eten. Heel veel eten. Koffers vol krentenbollen,  witte broodjes en knakworstjes.  Want zo hoort dat, dacht ik.

Van uit huis gaan word ik altijd een beetje neurotisch. Beter te veel dan te weinig meenemen is dan mijn motto. Alleen zag ik ook wel in dat ” te vele ” never nooit niet in onze auto zou passen.

Tijdens een helder moment van boven besluit ik de uitnodiging nog een keertje goed door te lezen.  En wat blijkt?! Het huisje is inclusief beddengoed, handdoekenpakket,  campingbedje en kinderstoel én we zijn op zaterdag en zondag uitgenodigd voor een uitgebreid ontbijtbuffet!  De minivakantie begint al bij het inpakken! Heerlijk!!

img_20160403_111645.jpgParc Sandur ligt op een uurtje rijden van onze hometown en heeft, tot mijn grote verbazing, helemaal geen dicht op elkaar gepropte, gasbetonblokken huisjes maar prachtige ruim opgezette cottages. Ieder huisje, op acht na, ligt aan het water en dat geeft rust. Instant vakantiegevoel.
Bij het ophalen van “de sleutels” krijgen we zelfs een paar waxinelichtjes mee. Center Parcs doet ook aan Earth Hour,  hoe leuk!

img_20160403_111608.jpgHet huisje,  in één woord geweldig!  Gezellig, licht, ruim en van alle gemakken voorzien.  Boaz claimt meteen de slaapkamer beneden want “deze heeft een echte tv!” op de grote badkamer beneden ligt een doosje met kleine potjes zeep en shampoo,  en op tafel staat een fles wijn en een zakje chocolade eitjes,  draag mij maar weg!  Ik had natuurlijk in hysterie kunnen uitbarsten dat ik alleen maar Tony eet en geen rosé uit een fles met een draaidop blief, maar ik ben Lady Gaga niet en dit soort kleine attenties maken mij een heel gelukkig mens!

Het is al laat als we aankomen en terwijl ik de spulletjes uit pak,loopt David nog even langs de supermarkt op drie minuutjes lopen van ons huisje. Geen kleine camping supermarkt maar een gewone grote Plus die verrassend lekkere lasagne én Tony’s Chocolonely verkoopt!

img_20160403_114011.jpgDie nacht slapen we heerlijk en de volgende ochtend rolt Boaz zo zijn bed uit het bad in. Zo’n slaapkamer op de begaande grond, naast de badkamer en het toilet is ideaal met semi zelfstandige kleuters! Alle mini flesjes shampoo en badschuim moesten getest worden en de handdoeken waren “de zachtste handdoeken ooit en wil je alsjeblieft even vragen hoe de mevrouw van  Center Parcs ze zo zacht krijgt?” Ik vind onze eigen handdoeken ook best zacht… dus ik heb maar niet verder gevraagd.

img_20160403_114025.jpgNa het badderen hebben de kids honger en zijn klaar voor het ontbijt. Boaz wil echter niet alleen eten. Pippa moet wel samen met hem eten want dat is “super gezellig, toch!?” Natuurlijk is het super gezellig en dus belt Boaz naar Pippa om te vragen of ze er klaar voor is. Ik denk dat dit de eerste keer is dat Boaz met een vaste telefoon heeft gebeld. Een telefoon zonder touchscreen en mét échte knopjes is natuurlijk geweldig!

Excuses voor alle andere mensen die Boaz die ochtend in zijn enthousiasme heeft wakker gebeld.

Na een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet rijden we,  samen met Yvette en haar gezin, richting Wildlands Adventure Zoo. Het park ligt op slechts 10 minuten rijden (of een half uurtje fietsen)  van Parc Sandur wat natuurlijk super handig is met ongeduldige kids op de achterbank. Hoe geweldig wij Wildlands vonden heb hier al kunnen lezen. Hoe Yvette het weekendje vond lees je hier!

img_20160320_202945.jpgParc Sandur heeft trouwens een geweldige samenwerking met Wildlands Adventure Zoo. Boek bij je verblijf op Parc Sandur de exclusieve Meerdagenpas en geniet van 3 of 7 dagen toegang tot Wildlands voor de prijs van een dagticket. Zo kun je Wildlands op je dooie gemakje ontdekken want geloof mij, één dag is eigenlijk veel te kort!

img_20160403_112406.jpgMoe maar voldaan liggen we een klein half uurtje na ons vertrek bij Wildlands op “onze” bank,   een kant-en-klare liever-lui-dan-moe maaltijd in de oven,  wijn in het glas,  kaarsjes voor het naderende Earth Hour al aan. Net op tijd is ons eten warm en eten we, bij kaarslicht,  ons welverdiende maaltje.  We zijn moe,  allemaal. Het plan om, nadat de kids in bed liggen, nog even van de sauna (!) en het bad te genieten, is een beetje te hoog gegrepen. Na het eten kruipen we bij de kids in bed, kletsen nog even over Earth Hour,  papiertjes op straat,  lief zijn tegen dieren en zzzzz…  Alle vier vallen we doodop in een diepe slaap.

img_20160320_070909.jpgDe volgende ochtend worden we allemaal in hetzelfde bed wakker. Over het ultieme vakantiegevoel gesproken! Het is nog veel te vroeg om te gaan ontbijten dus we chillen, relaxen, ontspannen,  doen niets en genieten, gewoon…
We maken plannen voor onze laatste dag op Parc Sandur.  Zwemmen staat natuurlijk  boven aan het lijstje. Maar ook een bezoekje aan de kinderboerderij,  midgetgolf en geschminkt worden in de kids club staan op de planning. Helaas gooit hoge koorts bij Boaz roet in het eten.  Het arme manneke is al een week ziek maar moest en zou naar de dierentuin. De hele zaterdag had hij nergens last van maar zondagochtend slaat de griep weer genadeloos toe.

img_20160403_111632.jpgBoaz slaapt in de kinderwagen terwijl wij een ontbijt in het restaurant nuttigen,  Midas rond kruipt rond op de plaza voor het restaurant en sjanst met iedere dame die hij tegen komt en de zwemkleding ongebruikt in de tas blijft zitten. Helaas,  pindakaas.

Ons bezoekje aan Parc Sandur was kort en krachtig maar heerlijk. Even rust, tijd voor elkaar,  geen verplichtingen, geen stress en toch genoeg te doen om je geen moment te hoeven vervelen. Center Parcs staat bekend om de kindvriendelijke omgeving en hoewel ik back to basic, in een tentje, op een lek luchtbed ook best grappig vind, is zo’n all in huisje wel een geweldige uitkomst. Mede door een kinderstoel, een campingbedje, een gave kinderbeker bij het ontbijt, de kids club en het relaxte, superlieve personeel die er helemaal niet raar van op keek dat Midas in zijn uppie de plaza aan het ontdekken was of boos werd toen Boaz zijn kommetje cornflakes met yoghurt drink (de combinatie!) omgooide is het voor ons ouders ook echt vakantie geweest.  Wij konden, hoe kort ook, even ontsnappen aan het moeten en gewoon zijn.

Bij de kinderboerderij op het park waren die nacht een paar jonge geitjes geboren. En ondanks dat Boaz te ziek was om daar van te genieten, wilde ik wel even kroamschudden.De pasgeboren mini geitjes lagen veilig in een donker hoekje bij mama-geit, maar het schaap, de koe en het varken lieten zich wel zien!

 

Door de hoge koorts van Boaz besloten we eerder dan gepland naar huis te gaan. En dat was maar goed ook want de dagen die volgden heerste de griep over ons allemaal.

img_20160403_111706.jpgWij hebben heel eventjes de magie van Center Parcs mogen proeven en het smaakte naar meer. Wij hopen dan ook snel terug te gaan!

Burgelijkheid ten top maar dat mag de pret niet drukken.

Wij zijn om. Team Center Parcs!

Gaan jullie vaak naar Center Parcs? En welk park moeten wij echt een keer


7 reacties op ‘Center Parcs : Parc Sandur

  1. Heerlijk die kneuterige vakanties. Ik hou van Center Parcs. De Huttenheugte en De Kempervennen vind ik erg leuk. Het huisje is zoals jij omschrijft. Heerlijk lijkt mij dat wel, zo’n groot huisje, lekker vrij..

  2. Ik houd er van die kneuterige vakanties. Heerlijk om gewoon even niets te hoeven en alleen maar te genieten. Liefs Marjon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.