De roze kamer #2 : Tipi Mi

dsc_3424.jpg“Zullen we straks binnen gaan picknicken?” vraagt Boaz terwijl hij een dino in het magische zand begraaft. Hij heeft zijn lunch net op en ik weet zeker dat hij geen honger meer heeft. Ik weet ook dat picknicken niet voor de honger is, picknicken is voor de gezelligheid. Ik zeg hem dat hij eerst even het magische zand moet opruimen (hij had een watertoren gemaakt, dus) en dat we dan wel konden gaan picknicken.

Ik maakte een bakje met druifjes, blauwe besjes en een paar biscuitjes klaar en wilde een kleedje in de woonkamer neerleggen toen ik een ingeving van boven kreeg. Een picknick op een kleedje is leuk. Een picknick in een tipi is natuurlijk veel leuker!

Sinds kort is Boaz de trotse eigenaar van een echte tipi. Hij wilde een roze dino-kamer. Ik vond dat daar ook een tipi in hoorde en dus kreeg Boaz een tipi.

De tipi was een grote verrassing voor Boaz. Samen met Merel, eigenaresse en ontwerpster van Tipi Mi, stelde ik de tipi in het geheim op een regenachtige morgen samen. Wat begon als “even snel langskomen om de stof en de accessoires uit te zoeken eindigde in een super gezellige thee-date van anderhalf uur. Uiteindelijk hebben we samen een super toffe tipi samengesteld waarvan ik zeker wist dat Boaz hem geweldig zou vinden. Een stoere landkaarten-tipi met natuurlijk een vleugje roze, een raampje en vlaggetjes. Perfectie!

Ik ben de allerslechtste geheime-cadeau-geheimenbewaarder die er bestaat (ik ben nog steeds trots op mezelf dat ik het überhaupt een paar dagen geheim had weten te houden) en dus wist Boaz al wat we gingen doen toen we in de auto stapten en richting Merel reden.  Hij was psyched en vond mij de liefste moeder ooit omdat hij een echte indianentent zou krijgen. Missie geslaagd!

Zodra we thuis zijn, wordt de tipi in zijn kamer gezet. Hij is nog groter dan gedacht maar gelukkig heeft Boaz een grote kamer en past het precies. Sindsdien staat de tipi, ingericht en al, op de kamer van Boaz. Tot het picknickmoment…

img_20160401_115048.jpgTerwijl Boaz het laatste beetje magische zand opruimt en al zit te loeren welk lekkers er allemaal in zijn picknick-bakje zit, ren ik naar boven. De tipi  is in een paar seconden in te klappen en gemakkelijk te verplaatsen. Van boven naar beneden is dus geen enkel probleem!

Boaz’s ogen beginnen te glunderen als ik de tipi in de woonkamer uitstal, er een kleedje in leg, een paar kussens en natuurlijk de bakjes met lekkers. “Maak je het helemaal gezellig, speciaal voor onze picknick?”vraagt hij enthousiast. Ja, soms mag het best een beetje extra gezellig worden gemaakt, en zo’n tipi biedt dan uitkomst.

dsc_3420.jpgDe tipi van Tipi Mi is lekker ruim. Twee kinderen, kleedjes, kussens, speelgoed, eten én de hond passen er met gemak in. Boaz is oud genoeg om te weten dat een tent in de woonkamer gewoon leuk en gezellig is. Midas ziet het als een plekje waar hij heerlijk geborgen kan chillen, met een koekje natuurlijk. Zelfs Norris sluipt er in zodra de kindjes er weer uit zijn. Zo’n tipi heeft aantrekkingskracht.

img_20160404_194006.jpgIk kan Boaz met enige regelmaat wel achter het behang plakken omdat hij niet zelf kan spelen. Hij moet om de 5.4 seconden iets aan mij vragen, iets aan mij laten zien, mij een fantasiesoep laten proeven of gewoon zeuren dat hij helemaal niet zelf wil spelen maar gewoon een filmpje wil krijgen. Maar soms, heel soms ben ik hem even kwijt en vind ik hem, na een zenuwslopende speurtocht, op zijn kamer in zijn tent. Hij heeft het met een broertje als Midas niet altijd even makkelijk en heeft daarom af en toe rust nodig. Heel begrijpelijk. Ik smelt spontaan als ik hem, met zijn cowboyhoed op, een dekentje om en een van zijn pop-up boeken op zijn schoot in zijn tipi vind.

 

Voor Boaz heb gekozen voor een landkaarten-tipi. De pastelkleurtjes passen perfect bij de roze muren maar heeft toch een stoere avonturier-uitstraling. De biesjes zijn in legergroen afgewerkt en natuurlijk zit er een raampje in. De bovenkant is met stoer touw afgewerkt. Er liggen een paar kussens in de tipi, Een krukje, een kleedje en een schapenvel. En dino’s. Alle dino’s worden ’s avonds in de tipi gezet zodat ze het ook lekker warm hebben. Dus.

img_20160404_193653.jpg

De tipi is opgebouwd met vijf stokken. Doordat de stokken in tunnels van stof vast zitten, is de tent super stabiel. De tunnels zijn aan de onderkant dicht genaaid waardoor de stokken niet op de vloer krast en de tent, op een gladde ondergrond, eenvoudig uit te zetten en te verschuiven is.

  

 

Merel maakt geweldig mooie tipi’s. De stoffen die zij gebruikt zijn van hoge kwaliteit en er is heel veel keus! Daarnaast kun je de tipi laten versieren zoals jij leuk vindt. Met vlaggetjes, veren, kwastjes, linten, strikken. Een raampje in de tipi is een optie. Merel maakt alle tipi’s zelf en zij kan dus al je wensen voor je droomtipi doorvoeren. De levertijd voor een tipi is ongeveer 2 weken en in overleg zijn de gekste ideeën mogelijk!Voor meer info kijk snel op de facebookpagina van Tipi Mi

img_20160404_193653.jpgBoaz is blij met zijn tipi. En ik ook. We gebruiken hem veel meer dan ik in eerste instantie had gedacht. Een tipi is natuurlijk een geweldig leuke accessoire voor een kinderkamer, maar Boaz en Midas spelen er ook echt in. Met hun onbegrensde fantasie is de tent al een pizzahuisje, een tank, een toren van Piza, een dinohut, een kasteel, een boot en een piramide geweest. Boaz wil dolgraag in de zomer in de tent slapen. Natuurlijk mag dat! De tipi is groot genoeg voor een klein matrasje en hoewel hij niet waterdicht is moet een overnachting in de tipi tijdens een warme zomernacht geen probleem zijn. Tot die tijd slaapt hij gewoon in zijn eigen bed, maar wel met uitzicht op zijn eigen Tipi Mi!

 


4 reacties op ‘De roze kamer #2 : Tipi Mi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s