de Week van de Wolf #3

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Afgelopen maandag ging mijn nieuwe rooster in. In plaats van veel ’s avonds werken,  werk ik nu meer overdag. Heel erg fijn voor mijn bioritme enzo. Maar om aan mijn uren te komen moet ik nu één keer in de week een lange dag maken. En met lang bedoel ik: van 8 uur ’s morgens tot half 9 ’s avonds. Láng dus! Om half negen iedereen zien binnen wandelen en diezelfde collega’s rond vijf uur weer naar huis te zien gaan, is even pittig maar ik heb het overleefd!

img_20160508_222702.jpgdinsdag

Op dinsdag doe ik weinig, behalve een beetje licht huishoudelijk werk. Ik zal jullie er verder niet mee lastig vallen. Oh, ik moet die avond nog wel een paar uurtjes werken maar als opeens de stroom uitvalt, en maar 1 computer blijft werken (en dat is niet de mijne) heb ik onverwachts een half uurtje eerder “weekend”. Helemaal niet erg!

 

woensdag

Ik ga met de jongens bij een vriendin housewarmen. Wow! Wat een huis! en Wow wat een heerlijke lunch heeft ze voor ons gemaakt! Pannenkoeken voor de kids en tabouleh, zelfgemaakte hummus en Turks brood voor “de grote mensen”. Er is zo veel over dat ik grote schalen vol leftovers mee naar huis krijg en dus hoef ik die avond niet te koken.  We eten tabouleh, drinken een wijntje, zijn twee minuten stil en herdenken ..

donderdag

Ein-de-lijk is het 5 mei en ein-de-lijk is het tijd om naar het “bengelfestijn” te gaan. We beginnen met een stevig ontbijt. Broodjes, cornflakes, fruit en heerlijke thee van Theefit die ik gewonnen had via de instagram van de te leuke “Natalies keuken”.. ( Ken je haar? Nee? Klik dan even hier! )Vervolgens worden de nagels gelakt, (rood-wit-blauw) de haren festivalproof gevlochten en stappen we op de fiets om te vieren! Hoe geweldig het festival was heb je hier kunnen lezen.  Bij thuiskomst gaat de barbecue aan en genieten we met onze lieve “ex huisgenoten” van de laatste uurtjes van een heerlijke Bevrijdingsdag. Ik maak het lekkere knoflookbrood van “Food, Love and Happines” en de kids spelen met water. Oh, als toetje hebben we verse ananas met slagroom. Mijn keukenmachine zit echter nog in een doos in de garage (al bedenk ik me nu dat hij gewoon in de kelder staat maar zo helder was ik donderdag niet meer) en dus kloppen we om de beurt de slagroom met de hand. Das pas een workout!

img_20160508_215521.jpgvrijdag

David en de kinderen zijn nog een dagje vrij en blijven heerlijk in bed liggen terwijl ik weer richting werk rijd. Als ik ’s avonds thuis kom is er niemand te bekennen David blijkt nog even met de jongens in de stad te wandelen. En dus geniet ik helemaal alleen, in alle rust, van leftover noodle-salade, een glaasje wijn en de zon. Mag het alsjeblieft tot ongeveer half november dit weer blijven? Dank je wel.

 

Instagram media by wolferien - Pokkenparty @ Huize de Wolf! 🎉🎉 Havermoutbadje it is! #waterpokken #smallpox #chickenpox #pokkenparty #boazdewolf

zaterdag

David brengt mij ’s morgens naar het werk zodat hij die dag de auto tot zijn beschikking heeft. Halverwege de dag krijg ik een foto van David door gestuurd. Boaz heeft rode bultjes op zijn rug en buik. Hij denkt dat het waterpokken zijn. Ik wéét het natuurlijk niet zeker, maar ik denk hetzelfde. Nog geen half uurtje later krijg ik weer een foto van de rug van Boaz. De paar pukkeltjes die er eerder te zien waren hebben er nu tientallen vriendjes bij. Ja hoor. Boaz heeft pokken. Eindelijk!

img_20160508_215454.jpgGelukkig voelt hij zich verder prima en heeft hij geen last van jeuk.. Aan het eind van de middag haalt David mij weer op en rijden we meteen door  naar feestje nummer 1. (David en de jongens hebben er dan trouwens al een doopfeest opzitten.) Na een paar uutjes gezelligheid en  heerlijk eten gaan we door naar feestje nummer 2. We blijven zitten tot in de kleine uurtjes terwijl Boaz op de bank hangt. Midas doet een klein dutje bij mij op schoot en is daarna weer good to go.

Party all night long!

 

zondag

Boaz kruipt ’s morgensvroeg met zijn koortstige pokkenlijfje tegen mij aan in bed. Ik vergeef hem meteen dat hij zijn versje niet uit zijn hoofd kent, geen puf heeft om mijn moederdagcadeautje uit zijn “geheime verstopplaats” te halen of mij verrast met een ontbijt op bed. Zijn kleine warme lijfje tegen de mijne, zijn handje op mijn gezicht en een slaperig kusje. Meer heb ik eigenlijk niet nodig. Uiteindelijk gaan Boaz en ik toch naar beneden om nog even samen croissantjes bakken. Ik krijg  een lading cadeautjes van mijn mannen en krijg ik zelfs nog een klein stukje van het versje te horen. Na het ontbijt ga ik met een vriendin wandelen. Onder het mom : meer bewegen.  Een uur lang trotseren we de hitte en de pollen. What where we thinking!?! Na een verkoelende douche mag ik van David een dutje doen terwijl hij op de kids past. Het beste moederdagcadeau dat ik me kan wensen.

Aan het eind van de middag rijden we naar mijn schoonouders waar we genieten van een hamburgerparty en ijs. Natuurlijk is er ijs. Midas trekt een onderbroek op zijn kop en Boaz voelt zich alles behalve lekker en kruipt weer heerlijk tegen mij aan.

mijn week was druk maar geweldig! Natuurlijk had ik Boaz liever pokkenvrij gezien maar beter nu, dan is hij er van af! Hoe was jullie week?


3 reacties op ‘de Week van de Wolf #3

  1. Wat een leuke week en oooh neen de windpokken. Hier zijn we nog aan het wachten tot Tristan ze krijgt want ze zaten in opvang. Bij Emma heb ik stijfsel gebruikt aan de lopende band, zodat ze in badje met stijfsel kon tegen de jeuk.

    1. ik heb boaz twee keer in een bad met havervlokken gedaan. maar gelukkig had hij heel weinig last en verder geen middeltjes gebruikt. Van stijfsel heb ik nog nooit gehoord! fijn dat het bij Emma heeft geholpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s