Fuck-it list

Ik ben van de lijstjes. Ik ben dol op lijstjes. Ik maak lijstjes, en ik maak lijstjes van lijstjes. En een “bucket list” kon natuurlijk niet in mijn lijstjes-verzameling ontbreken. Een “bucket list” vol grote wensen en mega reizen en bakken geld en avontuur waar je U tegen zegt. Van het al die reizen en avonturen en grote wensen waar maken, is echter nooit veel gekomen. Om toch maar wat te kunnen afstrepen zette ik soms dingen op zo’n lijstje die ik al gedaan heb. Gewoon, om iets door te kunnen strepen, of af te kunnen vinken.
Duiken op Curacao : check, streep er door, met dikke zwarte stift.
Hoe sneu?

Heleen van als niks zekers is, is alles mogelijk plaatste afgelopen week haar geniale Fuck-It List. (klik) en zo hoorde ik voor het eerst van het bestaan van dit lijstje.  Heleen heeft voor haar lijst inspiratie opgedaan bij de heren van “omdenken” die het trucje weer hadden afgekeken bij Claudia de Breij maar iets in mij vermoed dat ook deze Miss de Breij niet de eerste is die de “fuck-it list” heeft bedacht.(*) Dus voor de echte bedenker : Kudo’s. Applaus. Staande ovatie. Ik neem mijn pet voor u af en maak een diepe buiging. Ik heb me nog nooit zo voldaan gevoeld na het maken van een lijstje!

Mijn Fuck-it List:

Alles hoofdsteden van Europa zien
(voor mijn 30e mwahaha)

Ik heb Amsterdam gezien, en Londen, Parijs, Luxemburg en Oslo. De rest? Fuck it! Veel te ver, veel te duur, veel te hip and happening en ik heb daar gewoon geen geld en tijd voorover. Ik heb daarentegen wél de hoofdstad van Overijssel mogen bewonderen. Ik denk dat, wereldwijd gezien, niet heel veel mensen dat kunnen zeggen.

Trouwen met een rijke, stokoude kerel met een hartkwaal en een zuurstoffles

Dat leek met toch wel helemaal het einde. Weinig werk, dikke erfenis. Ik kwam erachter dat een beetje boel minder rijke kerel in de bloei van zijn leven met een normale longinhoud toch ook wel heel erg leuk is. Leuker dan mijn “droomman” weet ik niet. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, mocht je je dat afvragen.

Een groot gezin

En met groot bedoel ik minstens zes kinderen. Ik hield vroeger lijstjes bij met hoe ik al die mijn kinderen zou gaan noemen. Inclusief doopnamen. Voor al mijn zes denkbeeldige offsprings waren de namen al vast gesteld. Nu denk ik:  2 kids is ook leuk. 2 is ook best al een groot gezin (man, hond en mezelf meerekenend) 2 kids passen tenminste in een auto. Of bij mij op de fiets. Dus sorry Jacob en Mozes en Alba en Nova. Fuck it! Maar wel met condoom.

Vloeiend Italiaans spreken. Of Chinees.

Zonder gein. Ik heb ooit een LOI cursus Chinees besteld. Maar toen ik er naar twee “lessen” achter kwam dat het woord duh varken, mensen, bamboe of wonen kon betekenen was ik wel een beetje klaar mee. En wanneer kom ik nou in China? Italiaans leek me een meer logische keuze. Een paar weken met de hele wolfpack naar Italië zie ik nog wel een keer gebeuren en dan een pizza in vloeiend Italiaans bestellen leek me zo tof. Maar kom op zeg. Fuck it! Die italianen snappen ook wel wat ik bedoel als ik in het Engels een bestelling plaats en voor “mojitto senza minta” heb ik ook geen pittige opleiding nodig.

Een tuin met een doolhof

Vraag me niet waarom, maar dat lijkt me zo tof! Wederom Fuck it. Weet je hoeveel werk het is om een doolhof bij te houden? al die coniferen netjes snoeien enzo. En dan? Ik ben tegenwoordig al blij als mijn hortensia de winter overleefd.

Ik kan nog wel even door
image gaan. Wie weet komt er binnenkort wel een Fuck-it List, part 2!  Ik dacht vroeger altijd dat ík wel zo’n stoere, gave, outgoing, orginele, fuck de wereld meid zou worden. Zo’n avonturier die alleen de spulletjes die ze in de rugzak heeft bezit en die over de hele wereld trekt, overal vrienden heeft waar mee ze (in hun moedertaal) diepgaande gesprekken over het leven en de dood en wie de bedenker van kruidenkaas is zou voeren. Ik ben gewoon een suffe muts geworden, met gemiddeld gezin en een Audi en een twee-onder-een-kap woning. Fuck it! Daar ben heel tevreden mee!

*Ik beschuldig Claudia echt niet van plagiaat en ik geloof echt ook meteen dat zij nog nooit eerder van die lijst heeft gehoord voordat ze het had bedacht. Maar ik ben er gewoon van overtuigd dat er ergens op de wereld, in de geschiedenis van de mensheid, en lijstjes, en tijd, heus wel iemand anders is geweest die de “fuck-it list”  eerder dan Claudia heeft bedacht. Desalniettemin vind ik Claudia nog steeds super cool. 


3 reacties op ‘Fuck-it list

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s