de Week van de Wolf #6

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

Marathonmaandag. Ik ga om half acht naar mijn werk en kom ,14,5 uur later, om tien uur thuis. De hele dag door krijg ik foto’s van David die aan het puinruimen in de tuin is, van je jongens die in bad zitten, en van Boaz die nog even mag opblijven en Ghostbusters kijkt. Als ik thuis kom is de tuin netjes, het huis netjes, het eten klaar en kan ik, omdat Ghostbusters nog niet is afgelopen, ook nog even knuffelen met Boaz (en natuurlijk met David)

img_20160524_125043.jpgdinsdag

Hoewel Midas gelukkig niet veel last van zijn waterpokken heeft, is hij wel iets slomer dan normaal. Daar maak ik goed gebruik van door met hem, zodra Boaz naar school is, op de bank te kruipen met een dekentje. Het gebeurt niet vaak dat Midas zo lang, zo stil bij mij wil zitten dus het huishouden kan me gestolen worden. Dit moment is even belangrijker. ’s Avonds maak ik pasta. Maar ik heb geen gehakt en dus gebruik ik uitgeknepen chipolata worstjes, ik heb niet genoeg spaghetti en dus gaat er ook nog een beetje macaroni door.Een loedermoeder-maaltijdje dus. Ik maak wel zelf tomatensaus, dat dan weer wel.

woensdag

Door mijn nieuwe rooster kunnen we nu iedere woensdagavond samen eten. Op “wolvenwoensdag” eten we dan ook net even iets uitgebreider dan normaal en deze keer bestaat het menu uit spareribs, rijst, nacho’s, gekookte mais en een salade van rauwe broccoli en rozijnen. We sluiten af met taart <klik> want we hebben wat te vieren en vervolgens spelen we duizend-en-een potjes dino-kwartet. We blijven de hele avond aan de lange tafel in de keuken zitten. Zonder tv of telefoon. Gewoon genieten met z’n viertjes van ons viertjes. Ik hou van “wolvenwoensdag”

 

 

 

donderdag

img_20160529_215031.jpgIk ga boodschappen doen zonder make up! Heleen van “als niks zeker is, is alles mogelijk” stelde het dilemma  “nooit meer make up, of nooit meer whatsapp”. Dit wil zij een week gaan testen, omdat nooit wel heel erg definitief is. Een week zonder whatsapp (en social media) heb ik wel eens met veel succes gedaan <klik> .Een week zonder make up niet. Ik wilde, voor ik de uitdaging aan ga om een week make up-loos rond te lopen, eerst even testen hoe dat nou voelt. Zo erg blijkt het helemaal niet te zijn (totdat je onverwachts je spiegelbeeld ziet) en de wereld vergaat niet als ik er een week verlept bij loop dus I’m in! Vanaf maandag ben ik team #nooitmeermakeup, maar dan niet voor altijd maar voor een weekje. Sorry mede-aardbewoners, maar jullie moeten maar gewoon een weekje dealen met mijn verlepte kop!

Doe jij ook mee met deze challenge, laat het dan even weten!

vrijdag

Na het werk pik ik David op en rijden we naar “de hooge esch” in Buurse. Oude Opa is jarig en dat wordt gevierd met zijn kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, buren en vrienden! De jongens zijn al eerder opgehaald en zitten al fijn te spelen als wij aankomen zodat wij even bij kunnen komen en in alle rust een glas kunnen proosten op 88 jaar Opa. Een paar jaar geleden maakten op deze locatie een geweldige foto met (toen nog) alle 5 de achterkleinkinderen van Oude Opa. Omdat Midas er in de tussentijd bij is gekomen, is het hoog tijd voor een nieuwe foto. Zes kinderen, op een springkussen, die allemaal stil blijven zitten en lief lachen en leuk kijken en niet weg kruipen… onmogelijk. 300 pogingen verder blijkt er toch een hele toffe foto tussen te zitten! Niet perfect, niet geposeerd, niet allemaal lief in de camera kijkend maar wel een fantastische foto!

DSC_0281

 zaterdag

Ik moet voor het eerst in lange tijd weer eens een dikke nachtdienst draaien. Overdag rommel ik wat in huis, eet ik Peking eend van de Lidl (aanrader) drop David en de kids op een verjaardag en rij richting werk. Om half vier ’s nachts kom ik eindelijk thuis na een mega drukke avond en net voor ik het bed in wil duiken zie ik een klein mannetje die mij recht in mijn ogen aan staart. Midas is wakker en heeft helemaal geen slaap. Zijn lijfje is koortsig en hij heeft veel verdriet. Wat volgt is een helse nacht waarin ook Boaz nog besluit bij ons in bed te kruipen. Wallen tot op mijn enkels als gevolg.

zondag

We zijn allemaal moe en klungelen de eerste helft van de dag een beetje in huis. Midas heeft geen koorts meer maar ook geen trek en ondanks dat hij, net als David en ik, erg vermoeid is, wil hij niet slapen. Het plan was om met z’n allen naar een kinderverjaardag te gaan maar we besluiten ons op te splitsen. Ik duik ’s morgens nog even terug in bed en in de middag ga ik met Boaz naar de verjaardag zodat David en Midas bij kunnen tanken. Van koken komt niet veel terecht maar chef frituur op de hoek heeft sinds kort weer saté kroketjes en meer heb je op een zondag eigenlijk niet nodig!

Morgen is de eerste dag van de #nooitmeermakeup (maar dan voor een week) challenge dus ik duik vroeg mijn bed in om wallen te voorkomen! onbegonnen zaak, I know. 

Hoe was jullie week!?

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s