Sushimania!

Ik hou van Boaz en ik hou van koken en ik hou van koken met Boaz. Omdat Boaz de laatste tijd een beetje boel lastige eter is, probeer ik het eten zo aantrekkelijk mogelijk voor hem te maken. Voor Vettt! maakte ik een top vijf van gerechten die leuk, lekker en bijna allemaal gezond zijn om samen met de kids te maken. Sushi mocht natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje!

Soms, en dan bedoel ik eigenlijk niet soms maar stiekem best vaak,  zoeken Boaz en ik op instagram naar #sushi. En dan zitten we met z’n tweetjes te kwijlen bij alle lekkere plaatjes die voorbijkomen. Vervolgens doen we verwoede pogingen om David er van te overtuigen dat we echt, écht ergens sushi moeten gaan eten. Diezelfde avond nog als het even kan. Dat kan vaak niet. Het geld groeit hier jammer genoeg ook nog steeds niet op de rug. 

 

img_20160521_104354.jpgOm onze honger naar sushi te stillen zonder bakken geld uit te geven, stel ik voor om het dan maar zelf te gaan maken. Rijst, nori vellen, rijstazijn, soja, gember en wasabi (ooh wat hou ik van wasabi) zitten in ons “starterspakketje”. De overige ingrediënten kunnen we zelf toevoegen. Boaz stelt voor om alleen maar Tony-sushi te maken en hoewel ik zijn creativiteit enorm kan waarderen, lijkt het me beter om de Tony niet met rijst te combineren. We kiezen voor avocado, komkommer, oranje paprika, banaan, zoete omelet, en bosui. Omdat verse zalm en tonijn helaas net zo prijzig als goddelijk is,  zijn vervangen we deze we voor surimi, gebakken garnaaltjes en kip teryaki.

Het snij- en bakwerk laat Boaz heel verstandig aan mij over. Zo kan hij nog even op de bank, voor de tv, bijkomen van een drukke dag op school. Zodra de rijst is afgekoeld, de kip en de garnaaltjes gebakken en de rest in dunne reepjes is gesneden schuift hij aan en gaan we aan de slag.

img_20160521_095210.jpgDe instructies klinken eenvoudig: Rijst op een nori vel plakken, lekkers er tussen, rollen, plakken, snijden en klaar. Toch blijkt het best een lastig klusje. De plakrijst plakt, écht. Handen nat houden helpt wel maar voorkomt niet dat de rijst tot achter de oren van Boaz terug te vinden is. Teveel lekkers in een rol proppen blijkt ook geen goed idee. Kleine beetjes gebruiken dus!

In ons “starterspakketje” zitten vier nori vellen. Drie ervan gebruiken we om maki te maken. De welbekende, in opgerolde sushi dus. Het overgebleven vel knip ik in dunne reepjes zodat we deze kunnen gebruiken om nigiri mee te maken.

img_20160521_101238.jpg Boaz rolt een banaan/surimi maki (klinkt ranzig, blijkt een behoorlijk briljante combinatie!) en een garnaal/komkommer/advocado/wasabi maki en ik rol zelf nog een kip/bosui/avocado maki. Terwijl Boaz de garnaaltjes en surimi op vreet, doe ik mijn best om nog een paar mooie nigiri te maken. Uiteindelijk hebben we toch twee bordjes vol sushi gemaakt en het ziet er prachtig uit! De overgebleven ingrediënten smikkelen we gewoon “on the side”  op. Waar we bij een restaurant schalen sushi naar binnen kunnen werken, zaten we na deze zelfgemaakte sushi behoorlijk snel vol.

img_20160521_101728.jpgBoaz lust veel maar eet de laatste tijden heel erg slecht. Helpen met het bereiden van het diner helpt. Hij snoept tussen het kokkerellen door van de tomaatjes en komkommers en is zo trots op zijn kookkunsten dat hij er ook wel een paar hapjes van eet. Sushi is daarom ideaal voor deze lastige eter, helemaal omdat hij ook nog eens zelf mag kiezen wat hij tussen zijn rijst rolt!

Hoe gaan jullie om met lastige eters? En maken jullie wel eens sushi met de kids?

 

 

 


2 reacties op ‘Sushimania!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s