Tieten-Tenten-Terror

70% van de vrouwen draagt een verkeerde beha. Zeven op de tien. Dat is een achterlijk hoog getal. En toch verbaast het me niets. Een goede beha shoppen is een ware nachtmerrie. –bron

Als ik met maat 80DD (denk ik, want ik ben één van die vrouwen die het percentage vrouwen met verkeerde beha hoog houdt) in een reguliere lingeriewinkel binnen loop, word ik al depressief bij het zien van de vrolijke, kanten, gestrikte, gespikkelde, gebloemde, prachtige, miniscule behaatjes die mij nooit zouden passen. Die prachtige lapjes stof die alleen voor de sier gedragen worden, want meisjes (en vrouwen) die deze beha’s kopen, kunnen heel goed zonder beha door het leven. God, wat ben ik jaloers op die meisjes!

841f31d210532bd0d0f9d71a0721c832Subtiel word ik vervolgens door een medewerkster die tietjes als doperwtjes heeft, naar de “grote maten beha’s” afdeling geleid. En met “grote maten ” bedoel ik  de onflatteuse, huidskleurige (al vraag ik me echt af welk lijk ze hebben genomen om deze “huidskleur” te bepalen) tenten die achter in de winkel hangen. Ver genoeg uit het zicht van de windowshoppers om niet gillend weg te rennen. Die beha’s dus.

Met pijn en moeite zoek ik een paar verschillende beha’s uit. Zwart, altijd zwart. Geen leuke kleurtjes of lieve strikjes of sexy kant maar zwarte T-shirtstof met beugels en brede bandjes en een grove sluiting. Om te huilen. Ik raap moed bij elkaar om mezelf vervolgens in het kleedhokje, waarvan de gordijntjes nooit helemaal sluiten, uit te kleden om deze beha’s te passen. Het enige voordeel is dat de spiegels in deze pashokjes altijd een beetje een bruine gloed hebben. Hierdoor lijk je iets bruiner en vallen de blubbers iets minder op. Iets. Nooit genoeg om het liefst met blubber en al door de grond te zakken.

Vervolgens komt het meisje dat mij eerder richting tent-afdeling stuurde, mijn pashokje binnen stappen. Natuurlijk ben ik nog lang niet decent, maar dat maakt in deze branche blijkbaar niet uit. Er wordt wat gesjord aan de bandjes, getrokken aan de beugels, en gevoeld aan mijn tieten. Door vreemde handen. Door handen van een meisje met doperwtjes als tieten. Ook dit moet blijkbaar allemaal kunnen, in deze branche en dus hou ik me in om haar niet een knal te verkopen. “Deze zit goed! Probeer eens een beetje te hupsen!? Dan kunnen we zien of de meiden (!) ook op hun plek blijven zitten tijdens een dansje.”  Weer moet ik me echt inhouden om haar niet vol op haar neus te slaan. Ik ben echt niet agressief maar tjonge,wat kan ik hier slecht tegen. Terwijl zij zegt dat de beha best OK zit, voel ik de beugels pijnlijk prikken en steken in mijn zij, puilen mijn tieten aan de bovenkant een beetje uit en voel ik me, en dat vind ik toch ook best belangrijk, helemaal niet sexy! Ze stelt voor om toch en cupmaat groter te proberen maar helaas is die maat er niet meer in het zwart. Wel in huidskleur. “Ook enig!” giert ze.

Om een bitchfight te voorkomen doe alsof ik een berichtje krijg en helaas met spoed weg moet maar ik beloof plechtig dat ik snel terug kom om verder te shoppen. Ik bedank haar voor haar hulp en ik walg van mezelf. Van mijn grote tieten, van mijn blubber en van mijn laffe houding om haar niet gewoon de waarheid te zeggen.

Ik probeer het vervolgens bij een winkel die gespecialiseerd is in beha’s in grote maten. In de etalage staan sexy rondborstige paspoppen met prachtige beha’s. Deze grote beha’s hebben strikjes, en kleurtjes, en sexy roesjes en ik zie nergens een huidskleurige tent om de plastic tieten gespannen. Ik ben hoopvol. Maar bij binnenkomst word ik van boven tot onder, en voornamelijk op borsthoogte, gekeurd door twee Rubeneque dames achter de balie. Met mijn geschatte dubbel D ben ik een lichtgewicht, een debutant. Iemand met veel te weinig hout voor de deur om enig energie in te steken. Ik mag terug komen als ik de F heb gehaald. Toedeledoki.

En dus blijf ik en na ik denk mede doordat heel veel vrouwen een zelfde soort nare beha-pas ervaring hebben, een van die vele vrouwen met een verkeerde beha. Maar ooit, als ik groot ben, ik genoeg geld heb om een mooie beha in een grote maat te kopen en genoeg lef heb om die erwten-op-een-plankje meisje te zeggen dat ze even keihard moet oprotten met haar hupsen en huidkleurige tenten.


13 reacties op ‘Tieten-Tenten-Terror

 1. Oh zo herkenbaar! Ik heb ook nog eens een smalle omvang, wat vaak een onmogelijke aat oplevert. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig goed slaag bij Livera, die hebben een mooie basiscollectie in fijne kleuren. Maar ik baal altijd weer als de rek eruit is en ik weer “moet” gaan shoppen!

 2. Helaas heel herkenbaar. Maar ik heb ook de oplossing gevonden. Behalve dat er eindelijk een lingeriezaak in de buurt is voor probleemgevallen bestel ik altijd op bravissimo.com Als je nou niet je maat weet heb je hierbij een perfect excuus om in Londen te gaan shoppen bij deze keten voor vrolijke prints, mooie kantjes en bikini’s 😊

 3. Pijnlijk herkenbaar, ik haat het en ik stel het liefst zo lang mogelijk uit.. Met mijn 75 omtrek en een E-cup (of F) is het een hel. Sinds kort ook Livera ‘ontdekt’ (gelukkig woon ik vlak bij de Nederlandse grens) en daar vind ik ook ‘mijn goesting’. Nu met de zws is het helemaal een ramp.. En dan niet te vergeten een bikini zoeken die niet uitstraalt: ik ben een bomma! Bah!

 4. Ik heb er gelukkig nooit problemen mee, maar kan me voorstellen dat je van die vleeskleurige bh’s gillend wil gaan lopen. Hoe moeilijk kan het zijn om er met een leuke print te maken?!

 5. Ik herken het gevoel dat je hebt als je in de spiegel kijkt. Nu met mijn kleine voorgevel kan ik mijzelf wel hesen in de kleurrijke exemplaren met strikjes.. Maar vaak zitten deze toch nooit goed 😦

 6. Aaaaaah, pijnlijk herkenbaar. Ik heb ook een onmogelijke maat en was bang dat ik voor vleeskleurige tenten moest zwichten. Ben met tegenzin naar een lingerie fitting (voor bloggers) gegaan, wat voor mij echt een grote drempel was. Ik was namelijk bang voor wat jij ook schrijft: meisjes met erwtjes plus moi… Ayways, ik wil/zal geen reclame maken, maar ze bestaan dus wel, die knalroze beha’s in rare maten mét kant en strikjes 🙂

  1. ik had jouw bh blog gelezen en misschien moet ik er maar een keertje doorheen. alle schaamte voorbij en gewoon net zo lang in een hokje met mega spiegels gaan staan tot ik wel een merk/maat vind dat goed past… de drempel is wel heel erg hoog… 😦

   1. Feel your pain, echt: ik háát het ook. Vind het ook oneerlijk dat ik nooit eens een goedkoop setje bij een H&M kan scoren en naar speciaalzaken moet. Nu ik mijn zwangerschapskilo’s aan het kwijtraken ben, is het weer raak. Ze gaan losser zitten dus tijd voor nieuwe. Balen! Vind dit geen leuke uitgaven, maar wel belangrijk. Het doet echt wat voor mijn houding, zelfvertrouwen en outfit keuzes… Blègh. Succes ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.