shoplog: Ikea #2

Ik moest even naar Ikea om een paar lampjes te wisselen. En als we er dan toch zijn….

DSC_0116Er komen regelmatig mensen bij ons eten en met maar drie drinkglazen is het altijd een beetje een karige bedoeling. Hoogste tijd om er een paar drinkglazen bij te kopen. Nou hou ik zelf van grote glazen met een brede opening. Van die iele spatjes van dun glas krijg ik een beetje kriebels. Als of het glas ieder moment kapot kan springen in je mond zodra je een slokje neemt! Een tijdje geleden had ik bij Ikea mooie, stevige, grove drinkglazen gekocht. Twee. Vraag me niet waarom ik er toen niet meer heb meegenomen want toen ik gisteren terug gingen om een paar glazen erbij te kopen waren “mijn” glazen natuurlijk uit de collectie.

DSC_0114Gelukkig hebben ze bij Ikea een hele leuke nieuwe lijn glazen genaamd “Flimra”  Ik hou wel van een beetje mix and match en dus kocht ik vier Flimra glazen. De glazen hebben een beetje een ouderwetse look en ik vind ze echt prachtig! Ze staan ook prima samen met mijn “oude” glazen op een gedekte tafel. (ze hebben van die lijn trouwens ook leuke whiskey glazen die David wel wilde hebben dus ik mag nog een keer terug !) Ik kocht ook nog twee snijplanken van bamboe en twee theeglazen. Van de theeglazen hadden we er al vier dus nu is dat setje “compleet” !

 

DSC_0110.JPGMet het oog op Vaderdag en alle andere verjaardagen die er aankomen, heb ik een beetje inpakpapier ingeslagen. Dit zwart/bruine inpakpapier is zo heerlijk neutraal en prachtig. Cadeautjes voor jong, oud, man, vrouw of ergens daartussen in, kunnen hier prima in verpakt worden!  Om zo’n cadeautje helemaal leuk in te pakken, kocht ik ook nog een setje met drie rolletjes papieren lint in bijpassende kleuren. En een schaar. Een prachtige schaar. Een schaar die ik misschien nooit ga gebruiken en ook helemaal niet nodig had maar ik vond hem zo mooi dat ik hem moest hebben. Material girl. 

 

DSC_0120.JPGHoe mooi ik de nieuwe glazen ook vind, wijn drinken uit zo’n limonadeglas vind ik niet zo prettig. Daarom nam ik ook nog een setje van zes wijnglazen mee. Sinds de verhuizing (eigenlijk altijd al) heb ik een heel assortiment verschillende glazen in de kast. Glazen waar stukjes af zijn, die wit uitgeslagen zijn door de vaatwasser of die gewoon echt te lelijk en ondertussen derde-hands zijn. Dankzij deze glazen heb ik ook mijn wijnglazencollectie weer mooi en compleet! En ja mensen, ik moet inderdaad de stickertjes nog onder de voeten van de wijnglazen pielen. 

DSC_0130.JPGDe wijn die je op de foto ziet is trouwens echt vurrukkulluk! Licht, fris,beetje bruizend, niet te droog en, heel belangrijk, niet te duur. (niet gesponsord!)

We hebben in de afgelopen weken een paar van deze flessen leeg gedronken maar ik vond ze te mooi om in de glasbak te gooien. Kijk dat poesje dan!?  Daarom kocht ik bij Ikea een paar witte, lange kaarsen en mogen de lege flessen Gatao wijn dienen als kaarsenstandaard!

 

DSC_0133

Omdat wij, zoals je op de vorige foto kunt zien,  alle dekentjes naar de overkapping hebben gesleept, hebben we binnen geen dekentjes meer. Gelukkig kosten die dingen bij Ikea ook echt geen drol (3 euro ofzo) en dus nam ik er twee mee. You can never have enough dekentjes, toch!? 

 

DSC_0138En toen viel Midas, vlak voor dat we bij de kassa waren, in slaap. Zelfs alle andere Ikea-shoppers die langs hem liepen en “oooooh” en “aaaaah” en “kijk dan, hij slaapt écht!”kierde, konden hem niet wakker krijgen.  Hij dommelde al een tijdje telkens weg maar knalde toen iedere keer met zijn hoofd op de stang van het winkelwagentje. Ik had de dekentjes al ter bescherming om hem heen gedrukt maar dat hielp niet echt. Ik zag ergens een verdwaalde knuffelhond liggen en heb die onder zijn hoofd gestopt zodat hij daar lekker op kon liggen. Je raadt het al, bij de kassa aangekomen sliep Midas nog steeds, met zijn hoofd op de hond. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om die hond onder hem weg te trekken en terug te leggen in de winkel. En dus kochten wij de hond. Kees. Een super lieve, rustige, niet harende hond waar Midas meteen verliefd op werd. Het had zo moeten zijn denk ik…

DSC_0131.JPG

Ik kocht trouwens ook nog dit… maar dat ga ik nog omtoveren tot Vaderdag cadeautje dus daarover later meer!

 


4 reacties op ‘shoplog: Ikea #2

  1. Die drinkglazen zijn leuk zeg! Die knuffels hebben ze sowieso altijd heel slim opgesteld dat je ze de hele route tegenkomt.. Heb je je kindje net overtuigd om een knuffel terug te leggen, staat er op de volgende hoek weer een bak voor mee haha

      1. Ja inderdaad! Zo hebben wij ook al een aardige verzameling aan dekentjes meegenomen daar haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s