Zure soep

Het is weer Wolvenwoensdag. De dag waarop wij de avond samen door brengen. De avond waarop we allemaal gewoon thuis zijn en waarop niemand weg hoeft. Mijn favoriete avond van de week. Voor de gelegenheid maak ik iedere woensdag een maaltijd die net een beetje specialer is. Net iets meer dan groente, vlees en rijst of magnetronmacaroni. Vanavond aten we soep. Zure soep. En oooooh wat is dat een feestje om te eten!

Je hebt nodig: 

DSC_0024Een zakje Sinigang van Knorr. Deze is te koop bij de betere Toko’s. Zonder dit zakje kun je het schudden.
een kilo speklappen
twee paksoi
twee aubergine
drie tomaten (hoe meer je gebruikt, hoe zuurder de soep)
een rode ui
peper
zout
noodles/rijst

 

Vul een grote pan (ik gebruikte een vier-liter pan en deze is nét groot genoeg)  met 1 liter water en kook hier in de speklappen, die je van te voren in blokjes van twee centimeter hebt gesneden, goed gaar. Voeg daarna het zakje Sinigang toe en zet het vuur lager.

Snijd vervolgens de ui en het witte gedeelte van de paksoi in stukjes en voeg deze aan de soep toe. Bewaar de bladeren van de paksoi. Deze voeg je op het allerlaatst toe. Snijd daarna ook de aubergine en de tomaat in stukken. Het mogen best grove stukken zijn want tijdens het koken vallen deze een beetje uit elkaar. Als de paksoi een beetje zacht wordt, kun je de tomaat en aubergine toevoegen.

 

DSC_0040.JPGLaat de soep pruttelen op een zacht vuurtje. De soep zal door de tomaten een beetje rood kleuren. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer de soep in een diep bord met rijst of noodles, een scheutje sojasaus en gebakken uitjes.

De naam schrikt veel mensen af. Maar vergis je niet, deze soep is super lekker! Op koude, regenachtige dagen zoals is het een perfecte “winterse” kost. Voeg je een tomaat meer toe en laat je de paksoi iets minder lang meekoken dan is het juist een heerlijke, frisse soep met knapperige groente die perfect als zomerse maaltijd kan doorgaan!

Tip:

Je kunt de paksoi vervangen door Chinese kool en spinazie. Kook eerst de kool mee en voeg de spinazie op het laatst toe. Oh en de volgende dag is de soep nog lekkerder!

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten!
Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

 

 


2 reacties op ‘Zure soep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s