DIY: Juffen- en meestersdagcadeautje

Gisteren , terwijl wij bepakt en bezakt de achterdeur op het slot draaiden om naar school te lopen, sloeg de angst mij om het hart. Opeens besefte ik me dat ergens deze week “juffen- en meestersdag” zou zijn. Ergens. Ik had alleen geen idee wanneer precies. Dat zou zomaar eens vandaag kunnen zijn! Ik vroeg Boaz of hij vandaag feest op school had. “Ja”, zei hij overtuigd. “Vandaag komt er een springkussen en krijgen we chips en drinken en mogen we juf een cadeautje geven”. Terwijl ik deze woorden met spanning aanhoor, pijnig ik mijn hersenen om te bedenken of er nog ergens een reep Tony in huis ligt.(natuurlijk niet, Tony ligt nooit ergens thuis, Tony wordt altijd meteen opgevreten)  Of een onbeschreven ansichtkaart. (vast wel, maar ergens in een verhuisdoos  waar ik niet binnen 2 seconden bij kan) En dan hoor ik Boaz zeggen: “…want vandaag is het woensdag, en woensdag is het juffen- en meestersdag!” Godzijdank haalt mijn zoon de termen “vandaag” en “morgen” nog wel eens door de war. Op school aangekomen stellen andere moeders mij gerust dat het inderdaad pas morgen feest is en ik heb dus nog een hele dag om een cadeautje te regelen!

Ik had natuurlijk voor een reep Tony kunnen gaan. Ik bedoel, welke juf/vrouw zou niet blij worden van Tony? Maar ik voorzie dat heel veel moeders een Tony reep gaan geven. En ik was bang dat, als ik zo’n reep voor juf in zou slaan, ik er niet van af zou kunnen blijven. #zelfbescherming.

Ik breng Boaz naar school en ik rij door naar Enschede om voor David bij Primark een broek te kopen. Ondertussen probeer ik een origineel cadeau voor juf Linsey te bedenken, wat me niet echt lukt. Totdat ik bij Primark een doosje met een streng kleine vlinderlampjes tegenkom. Superschattig en leuk geprijsd en hebben die kip! Om het een beetje persoonlijk te maken bedenk ik dat Boaz er met handafdrukken wel een vlinder op kan maken.

DSC_0050.JPGZodra Boaz in huis komt gaan we aan de knutsel. Ik teken een lijfje voor de vlinder en trek met een zwarte stift de handjes van Boaz, die als vleugels zullen dienen, over. Ik gebruik hiervoor de zwarte stift van de Funtastics lijn van Edding. Mocht er stift in de kleren komen, dan is het zo weer uitwasbaar en ook van de handen kun je het makkelijk met zeep en water afspoelen!

 

 

We gebruiken trouwens dik, wit papier. Omdat de vlinders door de verf een beetje nat en slap kunnen worden en omdat we straks de vleugels om willen vouwen, zal gewoon (print) papier niet goed werken.

Hoewel Boaz eigenlijk maar één juf heeft, heeft hij in het begin van zijn schooljaar een andere juf gehad, waar hij af en toe nog een lesje van krijgt en wie hij superlief vindt. Ook zij heeft wel een klein cadeautje verdiend, vinden wij. Daarom vouw ik het papier dubbel en knip ik de handjesvlinders twee keer uit. Een voor juf Linsey, en één voor juf Romy.

DSC_0068.JPGOm te voorkomen dat er allemaal verf op de tafel komt, leg ik een plastic zak onder de papieren handjesvlinders. Boaz schildert de handjesvlinders super netjes in mooie kleurtjes. Daarna moeten we wachten tot de verf gedroogd is en pakken we ondertussen de vlinderlampjes in.

Als de verf gedroogd is, plakken we aan de achterkant van het lijfje twee zwarte sliertjes inpaklint en schrijft Boaz zijn naam op de vleugels. Met dubbelzijdig plakband plakken we de vlinders op de ingepakte cadeautjes en ik vouw de vleugels om zodat ze recht op gaan staan.

Een lief cadeautje, voor een leuk prijsje,  waar je, als je van licht houdt, ook nog iets aan hebt, mét een persoonlijke touch. En, heel belangrijk, last minute nog in elkaar te flansen! Prima cadeautje voor de juf van een kindje met een drukke, chaotische moeder dacht ik zo!

DSC_0073.JPGAls we op woensdagmorgen het schoolplein op lopen, zien we een mega groot springkussen staan. Vrolijke kindermuziek knalt uit de speakers en alle leraren hebben een feestmuts op. Het kan niet missen: vandaag is het Juffen-en meestersdag! Vol trots overhandigd Boaz zijn knutselcadeautje aan zijn juf. Zijn ogen glinsteren!

Mocht het nou zo zijn dat zijn juf helemaal niet van vlinders, of van lichtjes, of van vlinderlichtjes houdt, Boaz is heel blij dus mijn missie is geslaagd! 

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijnFacebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

 


4 reacties op ‘DIY: Juffen- en meestersdagcadeautje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.