lowcarb springrolls

De eerste dieetweek zit erop! Ik heb het gewoon een hele week volgehouden! Ik heb niet gesnoept, niet gesnackt, niet gezondigd en ik heb geen honger gehad. (wel trek, lekkere trek, ik ben niet van steen natuurlijk.)  Ik heb me keurig aan mijn eigen regels gehouden en de cijfertjes op de weegschaal zijn al een beetje lager dan een week geleden! Ik ben trots op mezelf!

Een van mijn favoriete lowcarb lunches van afgelopen week, was de limoen-kip springroll met kokos. Op veler verzoek deel ik het recept van deze heerlijke lunch natuurlijk graag met jullie!

 DSC_0035.JPGTer informatie: Een springroll wordt gemaakt met een vel rijstpapier. Deze zijn niet lowcarb. 80% van zo’n rijstvel bestaat uit koolhydraten. Niet gek natuurlijk, want ze worden van rijst gemaakt. Maar, omdat 1 vel maar 10 gram weegt, komt dit dus neer op 8 gram koolhydraten. Ik probeer per dag onder de 25 gram koolhydraten te blijven, dus 8 gram voor een maaltijd is keurig. Helemaal als je de rest van de dag gewoon een beetje beter op past. Ook de kokos chips zijn niet koolhydraatvrij. Ik gebruikte een heel klein beetje en ik denk dat ik met mijn hoeveelheid nog niet aan 1 gram koolhydraten zat. Deze chips van “Maui & sons” zijn trouwens te koop bij Primark (of all places) en zijn gmo vrij, glutten vrij, vegan, lactose vrij en gewoon weg overheerlijk! Aarzel niet om een paar zakjes te kopen en deze naar mij op te sturen. Dank je. x

DSC_0040Ik maakte al eerder springrolls. Het recept voor deze koolhydraatrijke rolls kun je hier vinden. Deze vulde ik met noodles. In plaats van noodles gebruik ik deze keer courgette. Met een julienne snijder is het eenvoudig om de courgette in dunne sliertjes te snijden. Ik blancheer deze sliertjes een minuutje in kokend water. Vervolgens laat ik ze uitlekken en afkoelen. Ondertussen snijd ik kip in dunne reepjes. Ik gebruik kippendijenvlees. Dit is zo veel lekkerder dan kipfilet! Ik ben van mening dat, als je op een dieet bent, de dingen die je mag eten dan maar ook extreem lekker moeten zijn! En laten we eerlijk zijn : Once you go kippendijen, you never go back! Ik bak de kip goed gaar en voeg er vervolgens de rasp van een hele limoen en het sap van een halve limoen aan toe. Terwijl de kip afkoelt, snijd ik een paprika en een halve avocado in dunne reepjes. Hoewel je een springroll ook prima met warme ingrediënten kunt eten, gaat mijn voorkeur naar koude ingrediënten uit. Zodra de kip en de courgette goed is afgekoeld kun je met het vullen en rollen beginnen!

DSC_0044.JPGMijn lunch was heerlijk! Deze springroll met frisse groentes in combinatie met de  boterzachte, zure limoen-kip en de zoete knapperige kokos is een feestje om te eten. Omdat je een tijdje bezig bent met het bereiden van de maaltijd en je erg op let wat je eet en hoeveel je eet, geeft zo’n kleine portie zoveel meer voldoening dan een boterham met pindakaas en jam die op de automatische piloot smeert en opvreet.

 

Zoals je misschien op de eerste foto hebt opgemerkt, had ik veel meer kip en courgette gemaakt dan voor één rol nodig was. De rest van de ingrediënten heb ik in een weckpot gedaan. Een klein drupje sojasaus onder in, de knapperige groente daarboven, vervolgens de kip, de avocado en een paar kokos chips om af te sluiten met de courgette. Een ideale lunch waar David de volgende dag van genoten heeft.

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten! Deel er een foto op mijn Facebookpagina, of deel op Instagram met de hashtag #wolferiendiy. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf! (en mocht je tips of opmerkingen hebben, laat die ook weten!)
Wie weet zie je je eigen foto’s dan terug op een “lezersfoto-plog!”

 

 

 

 

 


5 reacties op ‘lowcarb springrolls

  1. Lekker!! Ik heb lowcarb tortilla wraps gekocht van 8 kh per stuk en die zijn ook súper lekker ter afwisseling als je koolhydraten wil beperken. Vind rijstvellen zelf niet zo, maar ga deze vulling zeker in de wraps proberen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s