eetdagboek #1

Vanmorgen vroeg was er, ondanks de gebroken nacht, reden voor een vreugdedansje. In amper twee weken ben ik 3,5 kilo afgevallen!

Benieuwd wat ik de afgelopen weken zoal heb gegeten? Kijk en kwijl mee!

DSC_0219.JPGSalad in a jar, my new best friend! Bijna iedere avond maak ik een paar potjes klaar. Soms met restjes van het avond eten aangevuld met groente en sla maar meestal maak ik een compleet nieuwe maaltijd die David en ik in deze potjes heel handig mee kunnen nemen naar het werk! Super lekker en de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

DSC_0218.JPGEendenborst met groente uit de oven. Draag mij maar weg. Dit is echt vurrukkulluk! En de kindjes eten gewoon mee.

 

 

 

 

 

 

DSC_0190.JPGDit was een probeerseltje. Ik zag bij de Lidl krab in blik staan en Boaz houdt enorm van krab, dus ik nam het mee. Hier zitten namelijk ook geen koolhydraten in. Ideaal als basis dus! Ik maakte de salade aan met een rood pepertje, een klein beetje mayonaise, peper, zout en limoensap en verdeelde de salade in een uitgeholde komkommer. Boaz vond het heerlijk, ik ben toch meer een liefhebber van de tonijn-variant!

 

DSC_0059.JPGDit! OMG! Elke dag, elke maaltijd. Please! Bij de Lidl hebben ze heerlijke diepvrieshamburgers die ook echt naar vlees smaken. (geen plakjes karton met vleeskruiden dus) er zitten per 100 gram vlees 0,3 gram koolhydraten in. Das bijna niets dus! De dunne platte hamburgers die per twee zitten verpakt, zijn ideaal voor een snelle maaltijd. In plaats van een broodje gebruikten wij ook een hamburger. Het resultaat? Een drie dubbele hamburger low carb! Per “stapel” zit er anderhalf plakje cheddar kaas tussen, (1,3 kcals. per 100 gram) komkommer, ui, tomaat, sla en een beetje mayonaise. Ik at deze “stapel” samen met de jongens en we hebben er alle drie enorm van gesmuld. Voor herhaling vatbaar!

DSC_0052.JPGOntbijt blijf ik een beetje moeilijk vinden. Helemaal omdat ik op de vroege ochtend helemaal nog geen honger heb. Vaak neem ik even een worteltje of een paar tomaatjes om toch iets binnen te krijgen en ik eet ik later op de ochtend echt een maaltijd. Deze gevulde eieren bijvoorbeeld. Heerlijk retro! Op een bedje van spinazie en met een paar tomaatjes erbij. Klaar! Hartstikke lowcarb, hartstikke lekker!

 

 

DSC_0001.JPGOok dit gerecht is zo (zooooo ) lekker als laat ontbijt! Mozerella omwikkeld met plakjes parmaham op een bedje van spinazie met tomaatjes en een paar kappertjes. Ik heb hiervoor maar een half bolletje mozzarella gebruikt en daarvan heeft Midas minstens de helft op gegeten en toch was het meer dan genoeg als ontbijt!

 

 

DSC_0048.JPGOp dinsdag is het een wisseling van de wacht. Zodra David thuis komt, moet ik weg. Samen eten zit er dus niet in en tegen de tijd dat David thuis komt heeft hij niet meer zo veel zin in koken en Midas reuze honger. Daarom maak ik op dinsdag vaak een grote pan met “makkelijk” eten. Eten dat ik eenvoudig mee kan nemen naar het werk en David eenvoudig in de magnetron kan opwarmen zodat ze snel kunnen eten. Was dit in het verleden vaak pasta, bami, lasagne of een rijstgerecht, deze week was het courgetti. Een lowcarb spaghetti variant bomvol groente en smaak!

DSC_0028 (2)Tijdens dit dieet eten we meer eieren dan normaal. Toch passen we goed op dat we niet te veel binnen krijgen. Deze eiermuffins zijn een goed alternatief voor een omelet of een gekookt ei. Ik gebruikte voor zes muffins twee eieren, voegde een klein beetje water toe en vulde ze aan met groentes. Een goed vullend ei-gerecht. Prima om een paar dagen te bewaren en koud mee te nemen. En ook hierbij zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Brocoli, paprika, courgette, aubergine, wortel. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het toevoegen aan het eierbeslag!

DSC_0044.JPGOver deze lowcarb springrolls schreef ik al eerder. Maar ze waren zo lekker dat ze het waard zijn om nog een keer vermeld te worden!

 

 

 

 

 

 

DSC_0287.JPGSpare-ribs! De oma van David had het lekkerste recept voor spare-ribs ooit. Alleen bij de gedachte aan deze ribben begin ik al te kwijlen. Helaas waren deze ribben alles behalve lowcarb. De voor gekruide ribben die ik in de supermarkt haalde, zijn dat echter wel! In combinatie met een frisse salade en een beetje zelfgemaakte guacamole is het een maaltijd om je vingers bij af te likken!

 

 

 

Dit is slechts een kleine greep van al het lekkers dat wij de afgelopen twee weken hebben gegeten. Ik sta, sinds lange tijd, weer met plezier in de keuken. Om een lekkere, complete maaltijd te bedenken die past binnen een lowcarb lifestyle is best een uitdaging. Een leuke uitdaging! In de afgelopen twee weken ben ik flink afgekickt van mijn suikerverslaving. Het stemmetje in mijn hoofd dat ik MOET eten, ondanks dat ik net een hele zak chips of een doos koekjes naar binnen heb gewerkt, is er bijna niet meer. Af en toe hoor ik ergens nog een heel zielig stemmetje smeken om Tony. Maar ook die drang kan ik weerstaan.

 

Zouden jullie het leuk vinden om meer lowcarb recepten te op wolferien te zien? Laat het even weten! Mocht je zelf nog een lekker recept hebben dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

 


11 reacties op ‘eetdagboek #1

 1. Hoe goed 3,5kg. Dan is het ook makkelijker om nee tegen zeggen tegen dat suiker stemmetje!!
  Ziet er heerlijk uit! Geeft mij ook weer inspiratie! Mag ik vragen waar jij die spareribs hebt gekocht, welke supermarkt en diepvries of vers?
  De meeste dingen ga ik ook maar is maken.
  Thnx!! En zeker vaker je recepten delen!

  1. spareribs zijn nu bij de nettorama in de aanbieding! ook in naturel en nog een smaak geloof ik. wij hadden argentijns ofzo. beetje pittig. super lekker! gewoon in de koeling. kom binnenkort anders keertje eten! xx

 2. Oh wat ziet het er lekker uit! En wat maak je mooie foto’s, je kunt wel een kookboek maken 🙂
  Ik zie graag meer (van dit soort en alle andere ook) blogjes verschijnen!

 3. Ja tof! En ziet er heerlijk uit allemaal. Jouw foto’s ❤ Ik ontbijt steevast met een omelet van 1 ei en 3 eiwitten tegenwoordig. En dan als roerei met tomaatjes of met stukjes gebakken paprika of champignon erbij. Aanrader! Kost wel even tijd om te maken, maar je zit gegarandeerd bomvol tot een uur of elf.

  1. waarom bedenk ik dat niet? wij eten ook veel ei maar ik vind dat toch een beetje een dingetje (té is ook niet goed) maar door eigeel weg te laten is het natuurlijk een stuk verantwoordelijker! thnx!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s