Marktplein Oldenzaal

Na het kopen van onze bank en stoel en salontafel hadden we even geen inspiratie meer waarmee we de rest van onze grote woonkamer wilde vullen. Wat we wel wisten, is dat we de woonkamer niet bomvol met grote kasten wilde zetten. De ruimte in de woonkamer vind ik heerlijk en wil ik het liefst zo leeg mogelijk laten. En een kamer vol zetten omdat het anders zo ongezellig is, vind ik compleet nutteloos. Echt tijd om ieder weekend de woonboulevard af te struinen hebben we ook niet. “We lopen vanzelf wel ergens tegen aan. Zodra we allebei denken “wow” dat is hem, dan is dat hem” zeiden we heel verstandig tegen elkaar en daarbij lieten we de ruime lege kamer voor wat het was.

Tot ik een helder ingeving van boven kreeg. Aan de lange, witte muur zou een kerkbank prachtig staan. We speurden Marktplaats af maar de kerkbanken die wij mooi vonden lagen ver buiten ons “kerkbankbudget” of gingen net aan onze neus voorbij.

img_0214We hadden de hoop al bijna opgegeven totdat ik op een zaterdag, terwijl ik bij de diepvriesafdeling van de supermarkt stond, een belletje kreeg van mijn oom. Hij had een kerkbank zien staan in een soort nieuwe kringloopwinkel in Oldenzaal en hij was er van overtuigd dat deze bank perfect bij ons in huis zou staan. Een paar foto’s van de bank, whatsappjes over de kwaliteit en de kleur, en een telefoontje over de prijs later waren wij, in theorie, de trotse eigenaar van een 5 meter lange kerkbank!

Natuurlijk wilden we de bank ook nog in het echt zien en daarom reden we een paar dagen later richting Oldenzaal.

Marktplein Oldenzaal

img_0212Aan de rand van het centrum, vinden we “Marktplein Oldenzaal” Buiten op de ruime parkeerplaats staan een paar prachtige oude meubels, werkbanken, melkfles-kratten en onze kerkbank en wow. In het echt is hij nog mooier! We besluiten hem meteen te betalen en spreken af dat we nog even bellen wanneer hij precies gebracht kan worden. Maar nu we er toch zijn, snuffelen we even verder tussen alle spulletjes binnen in de grote hal.

img_0197“Marktplein Oldenzaal” verkoopt een aantal prachtige, tweedehandsspullen die de eigenaar, Jeroen, zelf bij elkaar speurt. Maar het mooie van dit concept is, dat niet alleen Jeroen er zijn spullen verkoopt. Iedereen kan er zijn spullen kan verkopen. Grote tafels, planken aan de muur, vloeroppervlakte per vierkante meter, kledingrekken en grote kasten zijn er te huur. Voor een klein bedrag per week kun je zelf een stukje winkel huren. Ideaal als je je zolder op gaat ruimen of je kledingkast uit gaat mesten. Maar ook heel geschikt voor de hobbyisten. Je kunt er je zelfgemaakte spulletjes mooi uitstallen en zelf de prijs bepalen van je goederen.

img_0195Zo vind je er zelfgemaakte  kussentjes en broodplanken met leuke teksten, glas-in-lood ramen, gehaakte kleding en sieraden.

Tijdens het rond snuffelen komen we ook nog een “oude bekende” tegen. De supergave “Tonka”  lampen van Stan staan namelijk ook te shinen in Marktplein.

 

img_0203Het resultaat: Een enorme mix van spullen. Oud en nieuw, kunst en kitsch, kleding, meubels, boeken, konijnenvellen, gasmaskers, geweien. Maar ook heel veel speelgoed, potjes, pannen, oude radio’s, landkaarten, naaimachines, nieuwe kleding en oude kleding. Grote kasten, complete serviezen en grote Afrikaanse maskers.  Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te vinden bij “Marktplein Oldenzaal”. En bijna dagelijks worden er nieuwe spullen aangeleverd. Mocht jouw “schat” er vandaag niet tussen zitten, probeer je het morgen gewoon weer. Wie weet!

img_0202Omdat de kans aanwezig is dat je, na uren rondlopen, zoeken, speuren en vinden, dorstig wordt, is er een coffeecorner ingericht.

Ook voor de kinderen is er een speciaal speelhoekje zodat zij zich uren kunnen vermaken terwijl jij nog maar weer eens een rondje doet. Want na één rondje heb je echt nog niet alles gezien!

Ondertussen staat de kerkbank in onze woonkamer te pronken. De bank werd, in goed overleg, een paar dagen later gratis geleverd! Super service!

Wil je meer informatie over alle mogelijkheden om zelf een stukje winkel te huren? Kijk dan even snel op de site van Marktplein Oldenzaal of neem even contact op met Jeroen of Sylvia.


3 reacties op ‘Marktplein Oldenzaal

  1. Ohhhh ik ben hier zo dol op! Dat vinden van de meest prachtige schatten tussen alle “rommel” is echt goud waard. Die kerkbank joh, wauw. Echt heel erg tof! Misschien toch eens een tripje maken.

  2. Ik krijg net een mailtje dat ze 10 nieuwe kerkbanken hebben … Niet zo groot maar minstens zo mooi! Mag je roos wel bij Midas droppen , kun jij rustig kijken! 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s