Kinderkunst

Waar ik vroeger echt niet begreep waarom moeders vol trots de slordig ingekleurde, scheef geknipte, fout geplakte knutsels van hun koters in de keuken hingen, ben ik nu ook zo’n trotse showmoeder. Mijn keuken (wit, witter, hoogglans witst met zo min mogelijk troepjes en dingetjes) is tegenwoordig een ware galerij.

De kunst van de getalenteerde meesters Boaz en Midas, inclusief hun uitbundige kleuren, pronkt sinds de eerste schooldag in onze keuken. Waar het begon met een klein kunstwerkje aan de zijkant van de koelkast, is er op dit moment een heuse  kunst-epidemie gaande. En ik vind het helemaal prima.

Boaz knutselt er op school, maar ook thuis, heel wat af. Niet alleen platte A4-tekeningen maar ook 3D-kikkers, levensgrote “dinotijd” schilderijen en kastelen met “echt”gras creëert hij zonder enige moeite.   En alles moet natuurlijk een plekje krijgen.

DSC_0181.JPG
Het meesterwerk “dinotijd” is natuurlijk ook wel extreem goed gelukt. Ik ben nog steeds zwaar verbaads over dit prachtige werk en het verdient eigenlijk een veel betere plek, en een lijstje. 

 

DSC_0175.JPG
Let u even op het voetafdruk-lieveheersbeestje van Midas. 

DSC_0179.JPGStukje bij beetje worden ook de kastjes aan de andere kant van de keuken bedolven onder kunstwerken.  De tekening die kreeg van Actief Twente en direct thuis inkleurde, paste niet meer op het andere kastje. En ook voor zijn prachtige vaderdag cadeau was links geen plaats. Omdat dit kastje toch al mijn bonte kastje in een verder witte keuken was, vond ik dat een beetje extra kleur geen kwaad kon.

 

DSC_0184.JPG

 

 

Aan de lamp, weer een stukje meer naar rechts en weer een stukje verder van het “we hangen de knutselwerkjes alleen op dit kastje en als die vol is dan halen we er weer wat van af zodat er nieuwe knutsels kunnen hangen-kastje”.  Maar kijk dan hoe leuk en hoe retro! Een koffiefilter (ik denk dat geen enkel kind bij Boaz in de klas ooit eerder zo’n ding zag) gekleurd met ecoline. #jeugdsentiment! 

 

DSC_0177Natuurlijk is ook Midas vertegenwoordig in “the kitchen of fame“. Zijn handkipje en vingerafdruk-kuikentje uit april hangt er nog steeds. En ook zijn voetafdruk-lieveheersbeestje heeft nog altijd een plekje tussen het kunst van zijn grote broer.  Natuurlijk weet ik wel dat juf hem hiermee behoorlijk geholpen heeft. En aan de lange vingers twijfel ik zelfs een beetje of het hier wel gaat om een originele handafdruk van mijn zoon. Maar goed, hij hangt, en ik vind hem leuk .

 

 

In de vakantieperiode verwacht ik niet dat er een grote voorraad nieuwe kunst zal worden geleverd. Maar met het oog op een nieuw creatief schooljaar denk ik dat ik maar een grote map ga aanschaffen waarin ik alle oude kunst netjes in kan bewaren.

Ik bedoel: nu ik ook zo’n moeder ben vol die vol trots de slordig ingekleurde, scheef geknipte, fout geplakte knutsels van haar koters showt, heb ik zo’n donkerbruin vermoeden dat ik het niet over mijn hart zal kunnen verkrijgen om deze werkjes zomaar de ton in te flikkeren als ze plaats moeten maken voor nieuw werk.

 


Een reactie op “Kinderkunst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s