Netflix tips #2

Wat een p**p zomer hebben we tot nu. Klaagden we vorig jaar nog steen en been omdat we ons geen raad wisten met die vreselijke hitte, nu slaap ik (en ik lieg niet) met een joggingbroek en shirt onder een dekbed en heb dan nog last van koude voeten.

wpid-wp-1442339996459.jpeg
vorig jaar… remember the sun?

Op timehop zie ik foto’s voorbij komen van ijsjes en opblaasbadjes en kindjes die ijsjes eten in opblaasbadjes. Van baby’s die met een bezweet lijfje bovenop de dunne lakentjes slapen en niets anders dan een luier. Van ventilators die overuren draaien en zwoele avonden waarin nog heel lang in een zwembroek of een dun jurkje rond gelopen kan worden. Oh those days….

Maar goed, nu hebben we dus een p**p zomer en zitten we binnen terwijl regenbuien over trekken. Godzijdank hebben we Netflix!

Ik heb een paar van de leukste Netflix-films voor je op een rijtje gezet zodat je je niet hoeft te vervelen.

bron foto: watzijzegt.com

Intouchables.

Ik denk dat ik de afgelopen jaren onder een steen heb geleefd. Hoewel ik wist van het bestaan van deze film, en het boek waarop het gebaseerd is, en het toneelstuk dat weer op de film gebaseerd is, had ik de film zelf nog nooit gezien. Ik was er ook een beetje huiverig voor. Ik dacht namelijk dat een zware, Franse, deprimerende bende zou zijn. Niets is minder waar. Wat een heerlijke feelgood movie is dit! Zoveel humor en liefde en positiviteit! En dat Franse taaltje is helemaal niet zo erg om aan te horen. Een stukje fromage op une baguette en een goed glas vin rouge erbij en je hebt een Franse topavond!

bron foto: Netflix

The Fundamentals of Caring

Sinds Mike Hanigan het hart van Phoebe veroverde, heb ik een zwak voor Paul Rudd. Toen David voorstelde om deze film te gaan kijken, vond ik het meteen ook dikke prima. De film bleek geweldig! Een heerlijke road trip movie met veel zwarte humor die een klein beetje lijkt op Intouchables maar toch compleet anders is. Ik heb een aantal keren hardop moeten lachen en zelfs een klein traantje weg gepinkt. Graadmeters voor een goede film als je het mij vraagt.

RED

bron foto: www.filmofilia.com

Bruce Willis als ex-spion waarop een moordaanslag beraamd wordt. Je verwacht een knokfilm met veel geweld en dat is het ook. Maar wanneer oude, (letterlijk oude) vrienden hem komen helpen, wordt het een feestje om naar te kijken. Ik heb al een paar films gezien waarin acteurs die eigenlijk te oud zijn, nog een keertje willen shinen op het witte doek maar wat resulteert in een hele sneue vertoning. Dat is met deze film, ondanks de op leeftijd zijnde Bruce Willis (61) Morgan Freeman (79) John Malkovic (62) en Helen Mirren (70) alles behalve het geval. Perfecte film om samen met je hubby te kijken! Hij zal je dankbaar zijn dat je een keer wat anders voorstelt dan 27 Dresses ofzo 🙂

ps. RED 2 staat ook online. Ik raad een RED marathon aan.

 

bron foto: http://www.tumbler.com

Now You See Me

Ik had deze film al eens eerder gezien. En toen vond ik hem al fijn. Magie, spektakel, lichtshows, vuurwerk, konijnen die verdwijnen, banken die worden overvallen, heel vaak het “huh hoe dóen ze dat nou!?” en ” dat kan echt nooit!” momentjes en dan een geniale afsluiter. Ook, of misschien juist, als je deze film al een keer gezien hebt is dit een aanrader. Doordat je dingen weet, kun je je op andere dingen focussen en zie je veel meer dan de eerste keer. (als je begrijpt wat ik bedoel)  Wederom een film met de magnifieke Morgan Freeman. Echt, die man: hoe ouder, hoe beter!

Mocht je liever series dan films kijken? Klik dan even hier.

Heb jij nog tips voor mij!?

Let me know…

dan komen we samen (met netflix) deze p**p zomer wel door.

 


Een reactie op “Netflix tips #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s