Midas in de Morgen

Sinds kort worden we niet meer standaard gewekt met gehuil van Midas. Hij heeft door dat hij ons ook gewoon kan roepen. Dat is zo’n verbetering! Echt lang kunnen we hem niet laten roepen. Bij de eerste “Mama, uit” naar zijn kamer lopen om drama te voorkomen is gewoon het beste, hoe lekker dat bed van mij, om kwart over zes (!) ook ligt.

Ik til hem uit zijn bedje, we zwaaien nog een keer naar zijn StarWars vrienden, en lopen we naar beneden. Ik zet hem in de woonkamer op de grond neer waarna hij heel parmant, met Kees in zijn ene hand en een dino in de andere (voor balans gok ik) achter mij aan stapt richting de keuken. Want in de keuken is de koelkast en in de koelkast is “Etuh”.

Van een stil zittend, hard gillend, alles etend minimannetje is Midas de afgelopen weken in sneltreinvaart uitgegroeid naar een druk brabbelende dreumes die de hele dag rond stapt.  Al dan niet behoorlijk wankel.

DSC_0144Ik dek de tafel (dekken is een groot woord. Ik gooi een paar plastic bordjes met snel gesmeerde broodjes en een paar bekers melk op tafel. tadaa!) en vraag Midas of hij wil zitten. “Ja, zittuh mama“. Duidelijk.

Uit zelfbescherming zet ik zijn beker melk nooit te dicht bij Midas in de buurt, aangezien hij het soms in zijn hoofd haalt om met dingen in zijn buurt te gaan gooien. En hoe streng ik dan ook “NEE! Dat mag niet!” zeg, als ik zijn ondeugende duivelskopje zie schiet ik toch iedere keer weer in de lach. Voorkomen is beter..

Zodra hij zijn broodje op heeft, roept hij mij. “Mama, slok slok slok“. Dan kan ik hem zijn beker drinken overhandigen. Tegen die tijd komt Boaz naar beneden gesjokt. Met slaapoogjes, ontploft haar, een volle blaas en totaal geen honger.

Bohaaaaa! Bohaaaa, hi! Etuh?” Nee, Boaz hoeft geen eten. Boaz wil eerst even naar de wc en wil daarna op de bank zitten, en een filmpje kijken, met de duim in de mond en rustig wakker worden. En dus kruipt Midas over de tafel naar het bordje met brood van Boaz en gaat, midden op tafel, het ontbijt van zijn broer opvreten. De korstjes hoeft hij niet meer en daarom roept hij even later de hond.

Horrissss, sit” Norris kent ondertussen dit ochtendritueel en zit al een tijdje, met kwijl om zijn bek, te wachten op de leftovers van Midas. Als Midas met een boogje zijn korstjes richting Norris gooit, vangt hij deze dan ook keurig op. Topteam!

Dan is het tijd om Midas aan te kleden. Dat doen we, in verband met een mogelijke smeerpartij, na het eten. Er wordt altijd gehuild omdat hij moet liggen. Midas haat liggen. Een schone luier, een schone romper, een sok, nog een sok, eerste sok weer uit, sok weer aan, broek aan, shirt aan, sokken uit. Laat maar.

DSC_0214Rond half negen maak ik een ontbijtje voor mezelf. Ik smeer voor Midas ook een boterhammetje maar natuurlijk is mijn ontbijt veel lekkerder. Terwijl hij zijn broodje in zijn mond propt, stopt hij er ook nog een paar blokjes kaas bij. Omdat niet alles wat hij wil tegelijk in zijn mond of handen past, legt hij ook een paar blokjes en een paar olijfjes op zijn bordje. Voor straks. Zoals ik al zei: Ik kan echt niet boos blijven als ik zijn duivelskoppie zie glunderen en dus laat ik het toe. Ik bedoel, kijk nou!

13534437_261521307573377_465844046_nTot een uurtje of half tien stapt hij rond in de woonkamer. Grijpt hij zijn kans om naar buiten te stappen zodra de achterdeur 2 nanoseconde open gaat en probeert een paar keer de koelkast open te trekken want hij heeft eigenlijk best wel een beetje honger.

Hij sleept met Kees en doet dino’s na. Hij stapelt blokjes, gooit met een stuiterbal en verstopt een duplo-paard onder een kussen “Mama, kek” , zegt hij uiterst verbaasd, en brabbelt vervolgens:” Paat, weg, ohooooh.”

En dan komt dat magische momentje. Dat momentje waarop hij met naar mij toe komt. Met zijn armpjes omhoog en zijn oogjes op half zeven. Ik til hem op. Hij stopt zijn duim in de mond en legt zijn hoofd op mijn schouder en samen lopen we naar boven. “Dag Horrissss”

13561966_661128814035673_111565483_nNatuurlijk wil hij, zo moe als hij is, niet gaan liggen in zijn bedje. Remember:  Midas haat liggen. Maar als ik hem vertel dat ook Leia, en Luke, en Han, en Darth gaan slapen, vindt hij het goed. Binnen no time valt hij in slaap en heb ik ruim twee uur tijd voor mezelf.

Totdat ik weer “Mama, uit” hoor en ik hem weer uit zijn bedje mag tillen.

Midas is een kind met gebruiksaanwijzingen. Het is zo fijn dat hij mij die gebruiksaanwijzingen nu een beetje kenbaar kan maken!

 

 

 


2 reacties op ‘Midas in de Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s