de Week van de Wolf #14

de Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie. Alsjeblieft.

maandag

img_0790Maandagochtend ga ik in alle vroegte van huis zodat ik met de trein in plaats van met de auto naar het werk te gaan. Ik ben in jaren niet meer met de trein geweest en was vergeten hoe relaxt dat eigenlijk is! Geen wegpiraat-frustraties, geen “shit we moeten alweer tanken” ellende, geen “alle parkeerplaatsen zijn vol” gedoe. Ik zag zelfs een hertje onderweg! Compleet zen kwam ik aan op mijn werk. Maar naar 12 uur werken was ik toch wel blij dat David mij kwam ophalen met de auto.

Geen “ik moet nog helemaal lopend naar het station” ellende.

dinsdag

Hitte! Terwijl de kids afkoelen in het zwembad ga ik verder met mijn “inloopkast” project. In onze immense (echt, onze schuur is groter dan ons eerste appartement) schuur is het nu nog een grote bende. Dozen die nog niet zijn uitgepakt of uitgezocht. Speelgoed, gereedschap, fietsen, troep. Alles staat enorm ongeorganiseerd ergens in een hoekje gepleurd. Onlangs kochten we drie grote stellingkasten en met deze kasten ga ik een heuse inloopkast in de schuur creëren!  Een project die ik iets te licht heb ingeschat. Helemaal op de warmste dag van het jaar is het in de schuur een behoorlijke sauna. Als de kindjes rond half drie uit gebadderd zijn en even een dutje gaan doen, ga ik binnen afkoelen. Verslaafd ben ik. Ik zeg het je, verslaafd! Aan de Netflix serie Stranger Things. De acht afleveringen die sinds kort online staan, heb ik in drie dagen gekeken. Vergeet al mijn eerdere Netflix tips. Deze serie móet je kijken!  Als de kindjes wakker worden komt David net in huis en kan ik gaan werken.

woensdag

img_0874Nog meer hitte! En daarom laat ik zwembadje maar weer vol lopen. Midas, kleine waterrat, klimt zodra hij wakker is met kleren en al in het zwembad. Alweer. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoeveel water (of ander vocht) zo’n luier kan opnemen! Tegen de middag komt een vriendin met haar dochtertje op visite. We hebben elkaar veel te lang niet gezien en dus er wordt behoorlijk wat afgekletst terwijl de kindjes zich geen raad meer weten met de hitte. Binnen een filmpje kijken lijkt gewoon de beste oplossing. Tegen de avond, als het een beetje is afgekoeld, krijgen de kids hun energie terug. Gelukkig hebben we nog een verjaardag waar een heel groot zwembad staat en een hele voorraad waterballonnen aanwezig is. Afgemat voeren David en ik de kids die avond af. TOP dag!

donderdag

Ik heb donderdag zo veel in de plannen en dan val ik van de trap. Van zolder naar de eerste verdieping. Bam, bam, bam. Tijdens de hele val speelt het liedje “stuntelkampioen” van Kinderen voor Kinderen in mijn hoofd en ben ik alleen maar blij dat ik Midas of Boaz niet in mijn armen heb tijdens mijn val. Een dikke schaafwond (en blauwe plek) op mijn onderarm, een pijnlijke enkel en een hele zere kont zijn het gevolg. Echt, ik raad iedereen aan om niet van de trap te vallen. Dat is echt zo shit!

DSC_0037.JPGEn dus vulde ik het zwembadje maar weer en deed de rest van de dag zo min mogelijk. De hangmat, die ik een paar weken via de toffe blog van Bregt had gewonnen, lag nog steeds te wachten tot we de juiste haken hadden om hem op te hangen. Ik was dat wachten wel een beetje zat en knoopte de hangmat heel onprofessioneel aan een boom en een paal. Drie centimeter boven de grond hebben Boaz, Midas en ik de rest van de dag gehangmat. Midas heeft er zelfs tweeënhalf uur heerlijk in geslapen! Ik hartje hangmat!  Aan het einde van de middag komen mijn ouders barbecueën en daarna hebben we nog een verjaardag van de vader van David. Wederom voeren we de kids die avond compleet afgemat af.

vrijdag

img_0948Ik werk, ik afscheidsborrel en word vervolgens door David en wederom slapende kids opgehaald. Thuis hangmatten we nog een beetje voordat we allemaal op tijd naar bed gaan. Ik weet niet of jullie er ook zo’n last van hebben, maar die hitte (en vooral die drukkende hitte van de afgelopen dagen) is zo vermoeiend! Die wijntjes die ik tijdens de afscheidsborrel nuttigde zullen ook wel een beetje mee hebben gespeeld…

zaterdag

img_0965-1Na mijn werkdag komt David mij ophalen. De kindjes liggen allebei achter in de auto te slapen. Midas is bij thuiskomst weer helemaal up and running maar Boaz blijft slapen.We leggen hem buiten op de bank en hij snurkt nog een uurtje verder terwijl wij eten en Midas en ik nog eventjes al hangmattend boekjes lezen. Als Boaz eindelijk wakker wordt heeft hij honger  en is hij psyched want hij herinnert zich meteen dat hij met David heeft afgesproken dat hij die nacht buiten mag slapen. Terwijl hij nog een paar kippenpootjes, speculaaskoekjes en pistache nootjes eet (het is vakantie, dan mag dat) sleept David een matras van boven naar beneden en maakt een bedje op. Terwijl David en Boaz in de tuin worden lek geprikt door de zestienduizend muggen, lig ik prinsesheerlijk alleen in het grote bed. Zelfs Midas blijft die nacht door slapen in zijn eigen bed. Ik krijg spontaan een vakantiegevoel!

zondag

img_0966Ik moet werken en David klust de hele dag in de tuin. Topteam zijn we he? De bestrating onder de overkapping wordt steeds mooier en de trapleuningen zijn bijna wit genoeg geschilderd zodat ook deze binnenkort weer aan de muur kunnen. Hopelijk is dan het hele van de trap vallen verleden tijd.

Als ik thuis kom heeft David een heerlijk maaltje klaar en als het op is duik ik de hangmat in en komt David mij wijn brengen. Geef die man een lintje! We verhangen de hangmat een klein beetje met toestemming van de buurvrouw. Het kleine boompje in onze tuin had het behoorlijk zwaar te voortduren met al die zwaargewichten in de hangmat. Gelukkig kan de grote boom van de buren wel tegen een stootje! Midas gaat, met tegenzin (hij huilt nog) naar bed en typ, voor het eerst deze week, een blogje. Door de hitte heb ik er afgelopen week niet veel zin in gehad en ook de inspiratie lijkt een beetje op. Tijdelijk. Kan gebeuren. Komt wel weer.

Mochten jullie nog leuke blogonderwerpen hebben waarvan je benieuwd bent hoe ik daar over denk? Of heb je een leuke tag voorbij zien komen? Laat het mij dan even weten! 🙂 thnx!

Hoe was jullie week? Houden jullie het nog een beetje uit met die warmte? En de muggenbultjes… laten we die vooral niet vergeten… als die nou eens vet weg zogen in plaats van iedere keer een pisbeetje bloed, dan zou ik ze lang niet zo vervelend vinden!

 


4 reacties op ‘de Week van de Wolf #14

 1. Klinkt weer heerlijk! Ik woon 3 hoog en een plat dak. Dus in mijn huis is het niet te doen. Dus Pip en ik leven op een balkon van 2m2 in de schaduw. Eigenlijk al de hele week 😂.
  Donderdag ben ik na Bolke open air geweest. Maar het was zó warm en zó druk. We hebben heerlijk spare ribs gegeten en paar biertjes gedronken, toe weer terug naar het balkon 😂
  En die muggen na 25 bulten heb ik gister een goedje gekocht met 50% deet (Etos eigenmerk). Dat werkt. Het zijn er nog steeds 25.
  Geniet van jullie zondag avond! En een hele fijne nieuwe week! 😘

 2. Hah, je had me al gewonnen bij de ondertitel van je blog!
  Ja muggen, breek me de bek niet open! Volgens mij dit jaar extra veel. Ik heb op mijn been een clustertje van 3 stuks en dat is nou net een hartje. Maar toch weer niet zo’n goed idee voor op instagram, want dan leg ik gelijk een spatader vast voor volk en vaderland… 😛

 3. Ah, hier ook zo’n pechvogel met ontsierende blauwe plek. Ik zag niet waar ik liep met armen vol pakketjes en liep tegen een paaltje 😦
  Ik lanceer deze week iets leuks voor de inspiratieloze bloggers, om komkommertijd door te komen! Stay tuned 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s