windowshoppen op Funda

Ik ben heel gelukkig in ons “nieuwe” huis en dit huis lijkt iedere dag mooier te worden. Meer ons. Meer af. Ik zie mezelf dan ook echt over 40 jaar nog in onze achtertuin zitten. Of met pijn en moeite en broze botten in mijn hangmatje kruipen.

In de categorie: Hobby’s van een huisvrouw…

Rondneuzen op Funda blijft gewoon leuk. Binnengluren in huizen ver boven ons budget. Prachtige ruimtes, mega keukens, oude vloeren, grote ramen waardoor licht naar binnen stroomt. Granito vloeren in de hal en glas-in-lood raampjes in de en suite deuren.

Windowshopping mag altijd toch?

Ik vind Hengelo heerlijk wonen, maar ik zou liever een beetje meer buitenaf willen wonen. In het huis aan de Strootsweg bijvoorbeeld.  Van buiten ziet het huis er zo prachtig uit. Een opgeknapt oud boerderijtje met mooie stenen en kleurrijke luikjes. Binnen is het top. De grote woonkamer met die mega open haard erin. WOW. De keuken zou helemaal vervangen moeten worden maar de ruimte heeft potentie. Ook de badkamer en de rest van de kamers zijn niet helemaal in mijn smaak maar wat zou dat. Met zo’n huis ben je voornamelijk buiten! Die tuin! Ik zie een paar schaapjes rond lopen. Misschien een ezel. Of een hangbuikzwijntje. En natuurlijk krijgt mijn hangmat een plekje ergens tussen de bomen.

Ik zag dit perceel een paar dagen geleden voorbij komen en werd op slag verliefd. Dit perceel bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Twente. Tussen Oldenzaal en Enschede. Overal lekker dichtbij maar ver genoeg van alles om je in the middle of nowhere te wanen. Ik heb geen groot huis nodig, een ruime eetkeuken en voor de jongens ieder een eigen slaapkamer vind ik wel een pre, maar verder kan ik ook heel goed leven met klein. Een kast van een huis zou ik dan ook niet snel op zo’n mooi stukje Twente bouwen. Wel een grote overkapping natuurlijk! Ik hartje overkapping!

Het derde huis waar ik ’s nachts over droom is een “opknappertje” met mega ruimtes, heel veel potentie in een omgeving waar je U tegen schreeuwt. Waar een broek nooit  langer dan een minuut schoon blijft en schoenen meteen voor laarsjes worden ingewisseld. Waar grote eettafels met grotere vazen vol zelf geplukte veldboeketten de ruimtes vullen. Grote kampvuren en speurtochten in eigen tuin, misschien een van de schuurtjes omtoveren tot een B&B. Ik zou hier heel gelukkig kunnen worden, denk ik! Ik weet wel zeker dat ook Norris zich heel snel thuis zou voelen hier!

En dan is er nog dit huis. Dit huis dat helemaal af is. Dat prachtig is. Waar ik zo mijn meubeltjes in zou kunnen zetten en klaar zou zijn. Een huis op kruipafstand van de binnenstad van mijn geliefde Enschede. Met glas-in-lood ramen, en een erker. Een droomkeuken en een granito vloer. Met een wijnkelder en een houtopslag hok. Toch ook best wel heel erg leuk!

Bovenstaande huizen zijn stuk voor stuk prachtig. En als ik het geld, en de tijd had dan zou ik een van deze ook nog serieus overwegen. Maar verhuizen is een beetje als bevallen (als ik de moeders moet geloven die op een natuurlijke manier een kind op de wereld heb gezet.) Je vergeet heel snel hoe hard werken verhuizen is en hoe vreselijk zwaar het kan zijn! Dus ik denk dat we nog maar even blijven hangen op ons plekje in Hengelo!

 

 

 

 

 

 

 

 


6 reacties op ‘windowshoppen op Funda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.