De naam van mijn blog

Zelfs de meest creatieve bloggers hebben wel eens een dipje. Een inspiratieloze periode. Een blogblock. Maris van Hare Maristeit maakte speciaal voor deze struggelende bloggers een lijstje gemaakt met 30 blog-onderwerpen. Geef die vrouw een lintje!

#30dayblogchallenge is aan!

Day 1: de naam van mijn blog

Ooit waren David en ik een tijdje verslaafd. Verslaafd aan Halo. Xboxen tot diep in de nacht. Aliens afschieten. Iets anders in de wereld bestond er niet. David had voor zichzelf een supervette avatar gecreëerd,  “the wolfmeister” als ik het me goed herinner. En ik kon natuurlijk niet achter blijven. In de ban van de Wolf, van vechtspelletjes, van jongens en stoer met een vleugje vrouwelijkheid ontstond daar, in het holst van een nacht:

 

WOLFERIEN

Toen ik een paar weken later zat te brainstormen over een goede blognaam, stelde een vriendinnetje die mijn avatar-naam kende, voor om Wolferien ook voor mijn blog te gebruiken. Waarom ik daar destijds niet aan heb gedacht is me tot op de dag van vandaag nog een raadsel maar goed.

img_1333In de afgelopen jaren heb ik wel vaak getwijfeld of ik de naam van mijn blog zou moeten aanpassen. Een naam met iets meer een blognes zodat het voor  vreemden misschien duidelijker was dat mijn website om een blog gaat. Maar ondertussen ben ik zo gehecht aan de naam Wolferien dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen de naam te wijzigen.

Wolferien is ondertussen niet alleen de naam van mijn blog. Ook op instagram sta ik bekend onder deze naam. Mijn emailadres heeft deze naam en ik word soms herkend als Wolferien! Nou klinkt dat ook zo veel leuker dan Stephanie, dus ik laat ze!

Datzelfde vriendinnetje (die ook de geboortekaartjes voor Boaz en Midas ontwierp en nog veel meer mooie dingen maakt)  werkte trouwens ook het door mijzelf getekende logo uit en maakte visitekaartjes (die nog steeds gedrukt moeten worden…schaam!)  Super handig zo’n creatief iemand om je heen!

Mijn blog begon een beetje als een foodblog en heel veel mensen dachten dat ik de naam dan ook had gekozen omdat het een combinatie van mijn achternaam (de Wolf) en een verbastering van de Engelse naam voor “veelvraat” is. (Wolverine). Niet dus. Dit is gewoon toeval! Al past het wel een beetje natuurlijk.


2 reacties op ‘De naam van mijn blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s