vakantie: mét of zónder kinderen

David en ik hebben een discussie. Dat hebben we nog wel eens.

Vanaf vandaag heeft David vakantie. Maar ik niet. Ik heb wel een paar dagen vrij en daarin staan al heel wat leuke dingen om te gaan doen. Op de dagen dat ik werk gaan de kids naar de opvang zodat David ook even helemaal kan bijkomen van een pittig jaar. Ik voorzie heerlijke weken! Maar echt op vakantie gaan zit er deze zomer niet in.

In oktober hebben David en ik wel een week samen vakantie. Tegen die tijd is hier in Nederland natuurlijk weer hondenweer en kan ik een shotje vitamine zon vast goed gebruiken. De B&B van de nicht van David in Sevilla klinkt heel erg aanlokkelijk en tegen Marrakesh zou ik niet meteen nee zeggen. Of Florence. Of….

Maar dan komt ons dilemma. Ons punt van discussie. Ons struikelpunt.

Gaan we mét of zónder kids!?

img_0758

#teamdavid

David pleit voor zonder. Hij wil er gewoon even een paar dagen met mij op uit. Samen terrasjes pakken. Samen uit eten. Samen tot diep in nacht over het strand wandelen. Samen uitslapen. Samen ontbijten. Samen.  Met kinderen is het in zijn ogen eigenlijk gewoon “geen vakantie”op een andere locatie. Uitslapen zit er niet in en van gebroken nachten krijg je nou ook niet spontaan een vakantie gevoel. Uren op een terrasje hangen, mensen kijken, cocktailtje erbij en verder niets lukt zelfs met mijn bloedjes van kindjes niet. En om nou de hele dag met z’n buggy, luiertas, een huilende dreumes en een klagende peuter door een prachtige Spaanse stad te trekken lijkt mij eerlijk gezegd ook niet heel erg tof. Zonder kids zou zo’n tripje inderdaad veel meer als vakantie voelen. Ik geef David op heel veel punten gelijk.

img_0027#teamstephanie

En toch neig ik meer naar een vakantie mét kinderen. Ondanks al het gedoe. Het slepen van extra koffers en knuffels en luiers en eten want God verhoede dat Midas opeens honger krijgt. Ondanks het getrek met de kinderwagen, het op tijd naar huis moeten als de kids moe worden en daardoor het niet tot diep in de nacht op een terrasje kunnen chillen. Ondanks het gemopper van Boaz als hij geen zin heeft om weer een stoffig stadje en een pittoresk kerkje te moeten bezoeken. En de poepluiers, laten we die poepluiers niet vergeten. Ondanks al deze minpuntjes denk ik dat ik geen vakantiegevoel heb als we niet compleet zijn. Dat ik niet optimaal kan genieten met de wetenschap dat de kids in het koude kikkerlandje zitten.

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik vandaag nog niet deze knoop door hoef te hakken! Ik vind het een pittige beslissing! Wat zouden jullie doen? Zijn jullie #teamdavid of #teamstephanie in deze kwestie!?

 

 

 


5 reacties op ‘vakantie: mét of zónder kinderen

  1. Als je 51 weken van het jaar een (super) mam bent, wees dan 1 week per jaar een (super) echtgenoot en ga heerlijk een weekje genieten met David. Dat maakt je relatie sterker. En…… na een week zonder kinder (en het missen) ben je zo ontzettend blij ze weer te zien! En een weekje zon in oktober is goed voor body en geest. Dan heb je weer voor maanden energie om de druilerige donkere herfst/winter maanden door te komen! Mijn dochters doen het ook zo nu en dan. Ik pas op de kinderen en die vinden dat ook een soort vakantie. Ik hoop dat welke besluit je ook neemt, een leuke vakantie hebt.

  2. Een kort weekje als mannetje en vrouwtje is echt heel goed voor alles.
    Als de kinderen op een fijn adres zijn., is voor Boaz en Midas ook vakantie ,
    Eindelijk even zonder die “loeder’ moeder .

  3. Ik zou voor een weekendje met z’n tweetjes gaan! Het kan echt deugd doen om nog eens als een koppel weg te gaan. Het hoeft niet lang of ver te zijn, gewoon een paar dagen waar je énkel en alleen aan jezelf moet denken. Heerlijk toch?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s