Project Dunne Deernes #1

Heleen en ik zijn begonnen aan een missie. Een skinny bitches-missie. Een bye bye onderkinnen-missie. Een So Long- Zwangerschapskilo’s missie.
Samen hebben wij ons ingeschreven bij de sportschool en daar volgen wij een            “12 weken plan” om in ieder geval in de winter bikiniproof te zijn.
Hoe ons dit afgaat kun je iedere week lezen want Heleen en ik zijn online penvriendinnen geworden en houden elkaar zo op de hoogte! Hou Heleen’s blog dus goed in de gaten voor de brieven over haar up’s and down’s aan mij en kijk hier voor mijn brieven aan haar!

Lieve Heleen,Waar zijn we aan begonnen!?

Mijn allereerste les zit er op en wow: het doet oprecht een beetje pijn om te typen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk zenuwachtig was voor de eerste les. Ik voelde me net een onzekere puber die voor het eerst naar de middelbare school ging! Ik wist niet wat ik aan moest, wat ik mee moest nemen, of mijn schoenen wel hip genoeg waren, of ze mij wel aardig zouden vinden…en dan ben ik dus 33! Hopeloos.

img_1622Ik was dan ook zo intens gelukkig dat ik bij binnenkomst een bijna lege sportschool zag! Mijn personal coach Leon was er wel en na een kort gesprekje moest ik er toch echt aan geloven. Schoenen uit, sokken uit, op de weegschaal. Ik weet ook wel dat mijn adem in houden geen zin heeft, toch deed ik het… Een paar tellen later rolde er een bon uit de computer. Dé bon! De keiharde feiten werden even onder mijn neus gedrukt en daar moest ik het maar mee doen. Mijn spiermassa was boven gemiddeld. Jeuj voor mij! Mijn vetpercentage echter ook. Er staan nog een paar andere cijfertjes op die het daglicht niet kunnen verdragen waaronder mijn “echte” leeftijd.

Hou je vast! Ik ben, volgens de computer en die zal het wel weten, eigenlijk, heel stiekem, 45. Vijfenveertig. Ik ben acht jaar ouder dan ik altijd heb gedacht en ik heb het grote “Whoop, welkom bij de 40-ers club” feestje helemaal gemist!  Leon stelde voor om te proberen om ook die maar eens naar beneden te krijgen. Ik kon alleen maar schaapachtig knikken.

img_1616Als je denkt dat je het na die meting gehad hebt, heb je het mis. Daarna volgen dodelijke oefeningen (squads, burpees die echt veel leuker klinken dan dat ze zijn, en the good old buikspieroefeningen. En dat zes minuten. De langste zes minuten uit mijn hele leven. Oh wat hou ik van overdrijven! ) en nog een half uur cardio op verschillende apparaten. Ik heb dus nu al, oprecht, een gigahekel aan de cross-trainen. Wat een schijtding is dat! Roeien vond ik op het moment zelf best geinig. Toen ik even later in de auto naar huis reed speet het mij dat ik op deze roeimachine zo mijn best heb gedaan.

Dag 1 zit er op.  Mijn doel is bepaald. Mijn handtekening is gezet en zelfs de volgende afspraak is alweer gepland. Zondagochtend, om negen uur, sta ik er weer! Ondanks de pijn voelt het namelijk best wel lekker om iets gedaan te hebben.

Ik ben zo benieuwd hoe het jou afgaat! Hou me op de hoogte!

xx

PS. Op intstagram delen wij nog veel meer updates over ons “12 weken plan”. Gebruik #onstwaalfwekenplan om alle foto’s te zien!


10 reacties op ‘Project Dunne Deernes #1

  1. Goed bezig! Leuk om je update te lezen. Ben benieuwd naar je ervaringen. Ik zou ook graag mijn zwangerschapskilo kwijt willen… Heb van de week het boek my killer body gekocht. Moet alleen nog even de moed vinden om te gaan beginnen 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.