Netflix tips #3

Er is niets lekkerder dan ongegeneerd te janken om een goede zielige film. Waar ik vroeger (toen ik nóg jonger was) mijn tranen zolang mogelijk probeerde op te houden (omdat ik toen nog dacht dat janken om een jankfilm not done was) weet ik dat je die tranen nu het beste gewoon kunt laten lopen. Dat scheelt de volgende dag puffy eyes!

Dus, pak de zakdoekjes er maar bij. Haal maar vast je mascara eraf om wasbeeroogjes te voorkomen en zet een grote pot thee (en vooruit, pak er ook maar een dikke plak Tony bij, want Tony helpt. ) Ik heb namelijk de lekkerste jankfilms voor je op een rijtje gezet!

Palm Trees in the Snow

Van de geweldige Susan Meijerink (check HIER even om haar geweldige papier maché koppen te bewonderen!) kreeg ik de tip om Palm Trees in the Snow te kijken. Een Spaanstalige film. Gegarandeerd huul’n, zei ze. Mijn interesse was gewekt. En wow, had zij gelijk. De jonge Clarence duikt in de geschiedenis van haar overleden vader en haar dementerende oom die beiden jaren op voormalig Spaans Guinea hebben gewoond. Eén grote, dikke, romantische drama vol geheime, verboden liefdes op een tropisch eiland. Zucht.

Marley and Me

Ik heb een beetje een girlcrush op Jennifer. En Owen is natuurlijk ook gewoon leuk om naar te kijken. Dus alleen daarmee zit je al goed. Maar pas op. Dit is een sneaky jankfilm.  Zo’n heerlijke film die de eerste anderhalf uur echt genieten is. Humor voert dan nog de boventoon.. maar.. spoilerallert…honden leven ook niet eeuwig. Voel je hem aankomen? Huul’n!

Stepmom

Dat je als moeder weet dat je zo ziek bent dat je je kinderen niet zult zien opgroeien is natuurlijk vreselijk. Als je dan ook nog een intense hekel hebt aan de nieuwe vrouw van je ex-man en je je er bij neer moet leggen dat zij de “nieuwe” moeder van je kinderen gaat worden…. oh ik huil nu al! En natuurlijk komt alles uiteindelijk goed, sort of… en dat is nog meer tranen waard.

My Sister’s Keeper

Anna wordt geboren met de bedoeling dat zij als donor kan functioneren voor haar oudere zus Kat wie leukemie heeft. Hoe ouder Anna wordt, hoe meer ze in opstand komt tegen deze manier van leven. Terwijl haar zus steeds zieker wordt, klaagt Anna haar ouders aan om het zeggenschap over haar eigenlijk lichaam te krijgen. Huul’n… en dan komt er een plottwist…. nog harder huul’n! Echt, ik heb deze film stop moeten zetten omdat ik door al mijn tranen en snot gewoon niet meer verder kon kijken!

 

 The Other Woman

De film begint een beetje artifarti en Emilia komt een beetje als een koude kikker over.. Een homewrecker. Een arrogant ding die een rijke kerel aan de haak heeft geslagen en zich weinig interesseert voor zijn zoon. En dan kom je er langzaam achter wat ze allemaal heeft meegemaakt en hoeveel verdriet ze heeft. En dan kun je niet meer stoppen met meehuilen.

 

Dit is nog maar een kleine greep uit de jankfilms die ik onlangs (weer) heb gekeken. Hou jij ook zo jankfilms? En heb je nog tips voor mij!?

(meer tips voor netflix series en films vind je trouwens hier!)


3 reacties op ‘Netflix tips #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s