fuck-it list #2

Een tijdje geleden schreef ik, geïnspireerd door de fuck-it list van Heleen, mijn eigen schijt-lijstjeExtreme voorbeelden van hoe anders ik mijn leven had gezien passeerden de revue. Hartstikke leuk zo’n lijstje, maar realistisch is anders. Op veler verzoek heb ik daarom een nieuwe fuck-it lijst samengesteld. Met kleinere, alledaagse doelstellingen waarin ik met grote regelmaat faal. 

Opgemaakt bed. 

Niets fijner dan in een fris, mooi, opgemaakt bed te kruipen na een dag hard werken. Maar dat bed mooi en fris houden is ook hard werken. Opmaken is niet een grote klus maar als ik wakker wordt móet ik eerst naar beneden om te plassen en mijn lenzen in te doen. Kijken is toch wel erg fijn. Om daarna he-le-maal weer naar zolder te gaan alleen om het bed op te maken is ook zo wat. En rommelige dekens slapen ook best ok. Gemakzucht dient de mensch.  Wij hebben twee tweepersoons dekbedden. Met om ieder dekbed een laken. En vier kussens met vier kussenslopen. Dat allemaal wassen is een hele klus. Daarbij lukt dat ook amper in 1 dag. Na wassen en drogen is het dekbedovertrek altijd nog een beetje vochtig in de hoekjes en dat ligt niet fijn. Daarom stel ik het hele bedwas-ritueel vaak uit. Gisteren moest ik het beddengoed met spoed afhalen omdat het een beetje naar binnen was geregend. En dus hebben we een nacht op een onopgemaakt bed zonder lakens, kussenslopen of overtrekken geslapen. Van een fris prinsessenbed in een onopgemaakte hoop dekens en kussens. Een behoorlijke stap terug. Maar ..Fuck it. 

matching ondergoed

Niets zo sexy als een vrouw in mooi matching ondergoed. Niet alleen leuk voor de man, maar ook de vrouw in kwestie zal zich er beter door voelen. Zo is mij ooit verteld. En toen ik dat hoorde stelde ik me voor dat ik later, als ik groot zou zijn, altijd matching ondergoed zou dragen. Voor mijn man, maar nog meer voor mijzelf. En dan get’s life in the way. Ondergoed is duur. Het shoppen voor een bh vind ik een ramp en ik gun mezelf gewoon geen tijd, of geld,  om leuk ondergoed te scoren. Tijdens mijn zwangerschap kocht ik een paar oma-onderbroeken en die zitten nog steeds erg lekker, zelfs met lubberend elastiek in de boord en losse naden aan de zijkant .

Perfect gestylde kinderen

Kindjes in mooie kleertjes. Broeken die perfect aansluiten. Strak gestreken blousjes, coole bretels. Een beetje kak, een beetje stoer. Haartjes in de plooi en schoenen zonder krassen op de neus. Het leek me zo heerlijk. En toen werd ik moeder en zag ik in dat kleren van kleine kinderen nooit langer dan een uur schoon blijven. Dat schoenen altijd krassen hebben. Dat de billen te dun en de benen te lang zijn om goede broeken te vinden. Dat strijken sowieso kut is en dat haren nooit blijven zitten. Dus ja, ik stuur mijn kinderen soms naar school met “hippe” gaten in de broeken en met slippers aan omdat ik geen sokken kan vinden en met T-shirts die ooit wit waren en nu een beetje faal grijs zijn gewassen. En nog zien ze er prachtig uit. Geen model kindjes maar fuck it! 

Foto album voor de kids bijhouden

Leuk voor later. Voor nu, een hel. Ik krijg er lichte autistische aanvallen van als ik probeer te bedenken hoe ik een album moet maken. Per kind? Zodat ik ze er later ieder een mee kan geven? En dan alle foto’s van ons dubbel afdrukken (mwahah afdrukken, zo 2015) zodat ik er in ieder een kan plakken? Of per jaar? Maar de jongens zijn in December geboren dus dat zou dan het begin van hun eerste jaar zijn en dat loopt op twee weken na niet  syncrhoon met een kalenderjaar en daar kan ik zo slecht tegen! Daarom ben ik begonnen om op instagram met #boazdewolf , #midasdewolf en #broertjesdewolf alle foto’s van de jongens in ieder geval digitaal te bundelen. Dat vind ik al heel wat van mezelf! Daarnaast ben ik wel van plan om een foto album van de zomer te laten drukken. Van ons allemaal. Een familiealbum. En dan moeten ze tijdens de verdeling van de erfenis maar uitvechten wie hem krijgt. Hoe dit project uit gaat pakken, horen jullie vanzelf. Of het wordt een heel mooi boekwerk, of … fuck it! 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s