Dino-expeditie bij Hotel Mercure

Boaz houdt van dino’s. Dat is bekend. Bij jullie, maar ook (zo lijkt het ondertussen) in de rest van Nederland. Mijn dinomaniac werd daarom uitgenodigd door Mercure Hotel Zwolle om daar op dino-expeditie te gaan. En wij mochten met Boaz mee!

Het arrangement dat Mercure Hotel Zwolle in samenwerking met Dinoland aanbiedt, bestaat uit een overnachting op een echte dino-kamer. Een uitgebreid dino-ontbijtbuffet mét leuke verrassing en entreekaartjes voor Dinoland. Er zijn maar weinig dingen waar je mijn oudste zoon blijer mee kunt maken en we telden de dagen totdat we op expeditie gingen dan ook echt af!

Woensdag is het dan eindelijk zo ver. Nog voor hij zijn ogen goed en wel open heeft, vertelt hij mij dat vandaag dé dag is.  Voordat we vertrekken moeten we nog een paar dingetjes doen maar rond half drie rijden we dan toch echt richting Zwolle.

DSC_0004Het allereerst dat ik zie wanneer we de parkeerplaats op rijden, zijn speciale parkeerplaatsen voor dames vlak voor de hoofdingang van het hotel. Ladys only. Hoe geweldig is dat?! Ik ben om! Boaz twijfelt nog aan de gaafheid van dit hotel want so far heeft hij nog geen dino kunnen ontdekken. Zodra hij, met zijn eigen koffertje, als een rockstar het hotel binnen loopt is ook hij om. Een grote poster van Dinoland en een dino als welkomstcadeau en hij is helemaal in zijn nopjes. En we hebben de kamer nog niet eens gezien!

DSC_0008.JPGNatuurlijk mag Boaz de kamer open maken. Zodra de deur open is volgt er een overenthousiast: oooh en aaah en een dino-poster, en kijk daar nog een dino, en die dino loert een beetje naar ons en dat dekbed heb ik ook hé mama!? Midas doet gezellig mee met zijn: “Mama, kijk, hienosauwus! Er is geen twijfel over mogelijk. Dit is de dinokamer! Voor de jongens is een tweepersoonslaapbank opgemaakt en voor ons wacht er een heerlijk, fris bed met, en ik vind dit heel belangrijk, een tweepersoonsdekbed. Geen gehannes met smalle dekentjes dus!
DSC_0033Van alle spanning zijn mijn jongens (alle drie) een beetje moe en zo’n groot dino-bed en een tv nodigen natuurlijk ook uit om even te chillen! Terwijl ik de koffers een beetje uit pak en de badkamer een beetje inricht (ja, zo’n suffe muts ben ik) en een kopje koffie voor David zet (oooh, schatje kijk! Een espresso machine op de kamer!) rusten de jongens een beetje uit in het dinobed met de zojuist gekregen dino / kopje espresso stevig in hun  handen geklemd. Maar niet te lang! Een tripje naar de binnenstad van Zwolle staat op het program!

DSC_0050

De binnenstad is vanaf het hotel nét te ver lopen maar de lieve dames achter de balie leggen mij uit hoe we heel snel naar de stad kunnen rijden. Ze vertellen mij ook nog even waar we de lekkerste sushi kunnen eten en tekenen zelfs de route voor me uit op een plattegrond ! Topservice toch?

DSC_0072.JPGMet een volle buik lopen we aan het einde van de avond het hotel weer binnen en gaan meteen door naar onze kamer. We hadden nog “local beers” kunnen proeven in het café en hoewel dit best aanlokkelijk klinkt, zijn we allemaal te moe en willen we gewoon naar bed. Boaz en Midas gaan voor het slapen gaan nog even in bad. Wij hebben thuis ook wel een bad, maar in zo’n hotel, met kleine zeepjes en kleine tubetjes badschuim is het opeens heel bijzonder! Helemaal schoon en fris  gaan de jongens samen in het grote dino-bed, maar van slapen komt niet veel. Heel verrassend natuurlijk. Na heel veel filmpjes kijken en het plunderen van de mini-bar vallen we uiteindelijk rond elf uur in slaap.

DSC_0091De volgende ochtend ben ik als eerste wakker en wil ik ook eventjes in bad. Maar zodra ik dit tegen David fluister, is Midas ook wakker, springt uit zijn bed en loopt hij naar de badkamer. Romper uit, wijzend naar de deur, en enthousiast “doesch” roepend. Van een relax badmomentje van mijzelf komt niet veel maar met zo’n klein monster erbij is het eigenlijk ook veel gezelliger. Ook Boaz en David gaan nog even in bad  en als we allemaal aangekleed zijn gaan we naar beneden waar een uitgebreid ontbijtbuffet op ons wacht.

 

DSC_0119.JPGRoereieren, hard gekookte eieren, zacht gekookte eieren en spek. En worst en pannenkoekjes met jam en heel veel verschillende broodjes. En cake en koek en muffins en fruit. Kaas, zalm, ham, en een hele verzameling flesjes olijfolie. Yoghurt, vruchtenyoghert, musli, crusli, cornflakes. Ik kan niet kiezen! Het ziet er zo heerlijk uit allemaal. De allerliefste serveerster die ik ooit heb ontmoet geeft de jongens een glaasje versgeperste jus d’inorange en een dinoontje. Ze brengt heerlijke koffie en helpt Boaz om nog een glaasje jus d’inorange te persen. Ze komt enthousiast de dinokleurplaat die de jongens inkleuren bewonderen en als Midas het stilzitten na een tijdje zat is en op onderzoek uit gaat, houdt ze zelfs een oogje in het zeil dat hij niet te ver weg loopt.

DSC_0123Als wij allemaal zijn uitgegeten en David ondertussen de koffers in de auto heeft gepakt, is het tijd om het hotel te verlaten. Dinoland wacht immers! Als we het hotel uit lopen vraagt Boaz of we hier niet kunnen blijven wonen. Nee, dat kan helaas niet. Al zou ik wel kunnen wennen aan die heerlijke bedden en goede service. Maar hopelijk komen we snel terug!

 

 

 

Dinokamer ZwolleHeb jij nou ook een dinomaniac? Dan is dit arrangement  een uitkomst. Vanaf het hotel rijd je binnen tien minuten naar Dinoland en slapen in een echte dinokamer maakt het uitje echt heel bijzonder. De kamer is ruim genoeg voor vier personen en de dag beginnen met een echt dino ontbijt is natuurlijk wel een must als je op dino-avontuur gaat!  Mijn dinomaniac heeft er in ieder geval enorm van genoten!

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op www.mercure.com!

Hoe tof Dinoland is, heb je natuurlijk al op www.vettt.nl kunnen lezen!

 

 

 

 


4 reacties op ‘Dino-expeditie bij Hotel Mercure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.