The Gilmore Girls anno nu.

Ze staan er al een tijdje op. De zeven seizoen van The Gilmore Girls. Zeven keer 22 afleveringen. 154 x 43 minuten. Ruim 110 uur kijkplezier!  Ik wilde deze uurtjes bewaren voor de koude wintermaanden.

En toen werd het winter in de zomer en ben ik maar vast begonnen…

Zestien jaar geleden zagen we Lorelai en Rory voor het eerst. Zestien jaar! Hoewel het lijkt als de dag van gisteren dat je voor het eerst zag hoe Lorelai Luke smeekte om een grote mok koffie is er dus al zestien jaar verstreken waarin jij zestien (!) jaar ouder bent geworden. Laat dat even bezinken…

Maar niet getreurd. Niet alleen wij maar ook die  zijn ouder geworden, ook Lorelai, Luke, Rory, Sooki, Dean en al die anderen!

Lorelai

Lauren Graham heeft zeven seizoenen de rol van Lorelai op zich genomen. Ik zag haar daarna nog een keertje voorbij komen in “Sweet November” en in “Bad Santa” maar verder verdween ze een beetje van mijn radar. Na een beetje research blijkt dat mevrouw niet bepaald stil heeft gezeten. Zo speelde ze zes seizoenen de hoofdrol in “Parenthood” en haar debuutroman “someday, someday, maybe : A Novel” werd en bestseller en zal verfilmd worden als serie. Well done, girl! Daarnaast lijkt ze de magische krachten te bezitten om oud te worden zonder er ouder uit te zien. Die Lorelai toch!

alexis bledel anastasia steelRory

Alexis Bledel speelde na haar rol in The Gilmore Girls onder anderen in “The sisterhood of the Traveling Pants” en het vervolg hiervan. Ze speelde een prostitué in “Sin City”. Ook had ze een rol in “Mad Men” waar ze haar man Vincent Kartheiser ontmoette. Het stel trouwde in 2014 en kregen in 2016 een zoon.

 

Sookie

Melissa McCarthy heeft het goed gedaan na The Gilmore Girls. Ze speelde nog in comedieseries als “Mike and Molly” en in “Samantha Who?”  (super grappige serie trouwens)  Daarnaast speelde ze nog de sterren van de hemel in kaskrakers als “This Is 40” . “the Boss” en “Ghostbusters”.  Maar misschien is haar grootste verdienste nog wel haar gewichtsverlies. Ze verloor ruim 25 kilo en ziet er geweldig uit! Oh, tussen alle films, series en het afvallen door, ontwerpt ze ook nog eens grotematenkleding. Top vrouw!

Funny Fact: De vrouw die in eerste instanty de rol van Sookie zou spelen, Alex Borstein, is wel te zien als gastrollen in de serie. Zij trouwde later met Jackson Douglas, de man die Jackson Belleville in The Gilmore Girls speelde en later trouwde met Sookie.

 

Luke

Scott Patterson speelde na The Gilmore Girls in drie “Saw” films als agent Peter Strahm. Verder had hij gastrollen in “90210” en in “CSI: Miami”.  Ook speelde hij nog in een paar televisie-films waar hij natuurlijk de romantische goedzak speelde.

 

Funny Fact:  De schrijfster was van plan om een vrouwelijk personage in “the diner” te laten werken maar omdat ze besloten dat er te weinig mannen in de serie waren, werd Luke een man. Luke zou eigenlijk maar één seizoen te zien zijn. De “chemistry” tussen Luke en Lorelai was zo enorm dat hij mocht blijven. En gelukkig maar, want Luke en Lorelai horen natuurlijk gewoon bij elkaar!

 

Dean

De acteur die Dean speelde, Jared Padalecki, is erg leuk opgedroogd. Na zijn Gilmore Girls avontuur speelde hij nog in een paar films zoals “Friday the 13th” maar zijn grootste rol is die van Sam Winchester in “Super Natural” die hij sinds 2005 vertolkt. In 2010 trouwde hij met co-star Genevieve Cortese en samen hebben ze twee kindjes.

 

Funny Fact: De mannen die de rollen van Dean en Tristan (Chad Michael Murray) spelen, mogen in de serie dan elkaars revialen zijn, in het echt zijn ze beste vrienden. Samen zijn ze ook te zien in “House of Wax”.

Lane

Screen Shot 2016-06-08 at 9.44.28 AMLane, gespeeld door Keiko Agena, was ruim 8 jaar ouder dan haar klasgenootje en beste vriendin Rory. Dat had je niet gedacht hé? Na The Gilmore Girls heeft ze nog een paar bijrollen in series als “House M.D.” en “Castle” gehad. Ze is ondertussen 42!

 

Mocht jij nou alle oude afleveringen al weer hebben gezien? (you binge watcher, you!) dan moet je nog heel even geduld hebben. Eind november zullen er namelijk vier gloednieuwe, extra lange afleveringen op Netflix verschijnen! Ik kan niet wachten!


4 reacties op ‘The Gilmore Girls anno nu.

  1. Hahaha leuk! Rory is wel bloedknap geworden zeg! Toevallig heb ik vandaag de pilot weer eens gekeken. Zit er alweer helemaal in dus ga lekker alle seizoenen opnieuw kijken 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s